Savcı Olmak İçin Bu Bana Engel Yaratır mı?

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
28
Ben hukuka merak saldım. Hukuk için hazırlanmaya karar verdim. Okul bitince savcı olmak için çalışacağım. Ama önümde engel var galiba hatta bu işi imkansız kılacak birsey. Babamın sabıka kaydı var bu bana sorun olur mu? Önümü keser mi? Polise sordum o etkilemez seni dedi. Bireyselmis suclar. Kendi sorumlu yani o yaptigindan dediler. Sizede soruyum dedim. Savci olamasamda avukatlığı yapmayadami engel olur?

Suçlar şahsidir.
Avukat olmana asla engel olamaz bu bir.
Savcı olabilmek için ayrı sınav ve mülakat sürecinden geçiyorsun.
Burada da babanın suçu seni bağlamaz.

Korkma, hayallerinin peşinden git.

Suçlar şahsidir.
Avukat olmana asla engel olamaz bu bir.
Savcı olabilmek için ayrı sınav ve mülakat sürecinden geçiyorsun.
Burada da babanın suçu seni bağlamaz.

Korkma, hayallerinin peşinden git.
Hani guvenlik sorusturmasi yapiyolarmist orda cikarda beni almazlar diye dusundum

Hani guvenlik sorusturmasi yapiyolarmist orda cikarda beni almazlar diye dusundum

Evet yapılıyor, bu bir kuraldır suçların şahsiliği.
Babanızın sucu nedir ?.
Yüz kızartıcı bir suç ise ( hırsızlık, tecavüz vs..) bu sadece savcılık için gireceğin komisyonda olumsuzluk oluşturabilir. Oda belki.

Yani önemli olAn senin bi suca bulasmaman.
Onda da basit suç olsa bile sıkıntı olmaz.

Abla ozelden mesaj attim bi bak istersen

babanizin sabika kaydının icerigi önemli.
güvenlik soruşturmasinda anne baba kardeşler arastiriliyor
cok yüz kızartıcı değilse bir sey olacagini sanmam

ama mesela ablasi fetoden ihrac edildiği icin mulakatta elenen insanlar da oluyor.

basit bişeyse sorun olmaz.suc sahsidir

Herhangi bir teror orgutuyle baglantisi yoksa isledigi suc sadece babani baglar sana zarari dokunmaz

Suçun şahsiliği var evet ama birinci dereceden akrabalara da bakılır ayrıca sen bir üniye hukuk oku bitir o sınavlara hazırlan sınavı geç iş mülakata kalsın da bunları düşünürsünüz doğmamış bebeğe don biçmeyelim o zamana kadar neler değişir

Herhangi bir teror orgutuyle baglantisi yoksa isledigi suc sadece babani baglar sana zarari dokunmaz
Yok oyle terör örgütü falan değil. Evt daha erken ama bi yandan korktum savcilik tehlikeli meslekmis mutlaka vucutlarinda kursun izi olurmus sonra tehdit edilirler falan falan

Terör örgütüyle ilgili bağlantılı suçlar engel olabiliyor bazı durumlarda güvenlik soruşturmasında...

Ama sizin gittiğiniz yol düzgün olduktan sonra 5-6 yıl içerisinde kendi çizginizi belirlersin zaten ona göre bir hal alır.

Sen hedeflerinden vazgeçme.

Teşekkür ederim saolun :)) insallah bi kazaniyimda..

Tam bu durum için bilmiyorum ama güvenlik soruşturmalarında anne baba kardeş de araştırılir. Doğrudan engel olmasa bile olumsuzluk yaratma ihtimali olabilir ama bu arkadaşların da dediği gibi suçun içeriğine de bağlı.

Ama bu cidden hayalinse vazgecme. Bir noktada kapılar açılacaktir. Hayalinden vazgecme.

Açtığın konulara bir baktım da, ne istediğine karar verememişsin sen. Savcı olmak o kadar kolay değil hem. Ama olur da hayallerini gerçekleştirirsen lütfen her zaman vicdanına da kulak ver.

Açtığın konulara bir baktım da, ne istediğine karar verememişsin sen. Savcı olmak o kadar kolay değil hem. Ama olur da hayallerini gerçekleştirirsen lütfen her zaman vicdanına da kulak ver.
Sadece ingilizce öğretmenliği icin çabaladım. Sonra ailemden dolayi olmadi. Artik bunda karar kıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…