Merhaba kızlar. Bugün yaşadığım şehirde evime 5 dakika uzaklıktaki büyük bir araba satış firmasına başvuru yaptım. Satış danışmanı departmanına. Daha önce böyle bir yerde hiç çalışmadım yeni mezun oldum. Bugün ki mülakattan sonra basarılı olduğunu söyledi kadın, ama iki güne haber vereceklermiş yine. Bu arada 4 günlük İstanbulda eğitim süreci filan varmış. Firma bütün masraflari karşılıyormus. Görünen herşey çok güzel ama ben bi stres oldum gerildim nasıl olur ne iş yaparım hiç bilmiyorum. Çalışanlar veya bilgisi olanlar var mı?
Sarış temsilciliği kota ve prim üzerinden gider. İnsan ilişkilerinin çok iyi, sabrının yüksek, pzarlama yeteneğinin gelişmiş olması gerek. Stresli bir hayat yaşarsın, sürekli kota tutturmaya uğraşırsın. Olanağın ya da seçim şansın varsa başka işe yönel. Yoksa devam...
Sarış temsilciliği kota ve prim üzerinden gider. İnsan ilişkilerinin çok iyi, sabrının yüksek, pzarlama yeteneğinin gelişmiş olması gerek. Stresli bir hayat yaşarsın, sürekli kota tutturmaya uğraşırsın. Olanağın ya da seçim şansın varsa başka işe yönel. Yoksa devam...
Araba da olsa kotası var. Aylık belli bir limit konur onu satmak zorunda. Yani hayata bakışla ilgili bir şey bu. Ben satış işini stresli buluyorum. Bazıları becerebiliyor tabii bunu.
Bayiilerin de belli bir kotası oluyor. Biz bu yaz aldık bayiiden. Ankara daydı firma. türkiye birincisi olmak için defalarca aradılar bizi almamız için. Ama farklı bir bayii bagaj koruması ve park sensörü mü ne koyduğu için onu aldık. Müşteri temsilcisi ile pzarlığa girdik yani. O noktada dayanıklı olması gerekiyor satışı yapanın.
Bayiilerin de belli bir kotası oluyor. Biz bu yaz aldık bayiiden. Ankara daydı firma. türkiye birincisi olmak için defalarca aradılar bizi almamız için. Ama farklı bir bayii bagaj koruması ve park sensörü mü ne koyduğu için onu aldık. Müşteri temsilcisi ile pzarlığa girdik yani. O noktada dayanıklı olması gerekiyor satışı yapanın.
Şu malum araba reklamındaki gibi
İnsanlarla ilişkilerin iyi olmalı ki zaten eğitime gideceksin bu çok güzel .
Eğitim alacağın için takılmana gerek yok bence
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. yani o anın stresinden konuşamadım müdüre hanımla. sadece 4 günlük eğitimin olduğunu orada neler yapmam gerektiğini öğrettiklerini söyledi benim için sıkıntı olabilecek mi Gitme konusunda onu sordu ama ben bir sıkıntı olacağını söylemedim giderim öğrenirim diye düşünüyorum. Bazen de pazar günleri açık oluyormuş nöbetleşe sistem varmış bir ya da iki kişi duruyormuş firmada onun yerine hafta içi izin veriyorlarmış bir gün. inanın şu an yeni mezun oldum işsiz olduğum için bu bile bana velinimet geldi bna.