• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Satın alacağım evle ilgili kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nnysmn99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2021
47
9
38
34
Alacağım eve yarısını peşin verdim fiyatı 2 milyon 2+1 asansörsuz yüksek giriş bina ama adam balkonu mutfağa katip genişletmis balkonun yarsı duruyor yarısı mutfağa katmış ve benim kafamı karıştıran adamin asansör boşluğuna oda yapması nasıl yaptı bilmiyorum çocuğuna resmen oda çıkmış kapısına varana kadar bu ilerde bana sıkıntı olur mu bilemiyorum çevrenizde varmı böyle evi olan?

Asansörsüz ev almazdım. Sonradan katma,çatma yapılan ev almazdım. Sonuçta 2 milyon az para değil. Çaydan toplanmıyor:110:
yuksek giris dediği ilk kat
bence ilk katta oturup asansörün masrafina bakımına para vermek daha sinir bozucu.
asansor bosluguna oda yapmis dedigi seyi anlamadım, apartman bosluguna mi yapmis?
kafamda canlanamadi yani adam ekstra bir oda mi yapmis?

Alacağım eve yarısını peşin verdim fiyatı 2 milyon 2+1 asansörsuz yüksek giriş bina ama adam balkonu mutfağa katip genişletmis balkonun yarsı duruyor yarısı mutfağa katmış ve benim kafamı karıştıran adamin asansör boşluğuna oda yapması nasıl yaptı bilmiyorum çocuğuna resmen oda çıkmış kapısına varana kadar bu ilerde bana sıkıntı olur mu bilemiyorum çevrenizde varmı böyle evi olan?
Çıkarır biri itiraz ederse, yasal değil

Mutfagı balkona katıp genisletmesi ruhsata aykırı bir tadilat olabilir,asansör boslugu ortak kullanım alanı buraya oda yapması zaten imar mevzuatına aykırı.Onlar yaptırırken kimse birşey demedi belli ki ama şikayetci olundugunda yıkım kararı cıkıyor.İleride evi satacak olsanız alacak kisiler bu durumlardan rahatsız da olabilir.

Adamın biri komşusunun bir odasına duvar açarak kendi evine katmış ve evi o şekilde 3+1 diye satmıştı. Odanın elektrik bağlantısı resmi kayıtları vs diğer dairenin üzerindeydi. Evi o şekilde satmış. Diğer dairedeki mal sahibi de dava açıp kazanmıştı. Kendine ait olan oda için duvar örerek kendi evine geri katmıştı. Evi satın alan adam mağdur oldu. Böyle usulsüzlükler yemenden de olsa döner. Adam apartmanın ortak kullanım alanını kendi dairesine kattıysa ve başınıza iş açar. Üstelik evin metrekaresi daha yüksek diye satıyor. Böyle bir ev alınmaz. Başınıza iş açarsınız

Ben bir evde oturmuştum. Diğer dairelerden çok farklıydı ve modern bir görünüm kazandırmak adına şekil değiştirilmişti. Diğer daireler normal ilk halindeydi. Oradan taşındım ve bir süre sonra deprem oldu. 2. Kattı orası ve Diğer daireler olduğu gibi çökmüş ama o daire kayıptı yani 1-3-4 gibi çökmüştü.

Aman diyeyim, usulsüz değiştirme varsa bedava verseler almayın. O dediğim evde 4 günlük evli çift vefat etti 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back