Şaşılık Ameliyatı Süreci

Evet canım içe şaşılıktı. Ameliyat olduğumda 7 yaşındaydım hatırlamıyorum fazla ama sanırım 6 ay sonra tekrarladı. Sürekli olan bi kayma mevcut. Doktorum ilgisiz başından savmaya çalışan biri ne olduğunu doğru düzgün soramıyorum kontrolü bile doğru düzgün yapmıyor. Ama son yardımcı doçent ile birlikte yanına gittiğim de ameliyat yapmayacağını 5 derecelik kayma olduğunu ve bunun tedavi planı içinde olduğunu bilerek bu şekilde bıraktığını söyledi. Yardımcı doçentte fazla üstelediğimi görüne 6 ay sonra tekrar bakalım dedi. Anlamadığım şey şu 12 yıldır hastasıyım bu zaman kadar bilerek böyle bıraktığını söylemedi daha öncesinde son 1 yıldır sürekli oyalama çabasında.. Kendi doktorumdan ayrı farklı bi doktora daha gittim durumumu anlattım minimum bi kayma olduğunu hem içe hem yukarı doğru olduğunu söyledi rahatsız olduğumu tekrar dile getirdiğimde içe doğru olana değil de yukarı doğru olan kaslara müdahele edilebileceğini ancak önermediğini daha kötü olacağını söyledi. Kafam karışmış durumda her doktor ayrı bi şey söylüyor..

Bundan sonra olmak isteyenler için anlatmak istiyorum sürecı 27 yasında bu amelıyatı olmaya karar verdım 3 ay öncede oldum hiç gözümde buyuttugum gıbı bır ameliyat degılmiş ben tek gözden olmuştum dr bana bır ıhtımal eskıye donebılır dedı ama eskıye donse bıle donene kadarkı kısma bıle razıydım 1 saat surdu genel anestezıyle yaptı amelıyat sonrası 6 saat hastanede kaldım cıkarken gozumdeki bandıda cıkarak gonderdı ılk bır hafta gozlerınız saga sola cevırmekte zorlanabılırsınız ama anı cevırmelerde ılk 4 gun bı yere bakarken kafamı cevırerek baktım ılk cıktıgımda sıs kızarıklık yoktu ertesı gun kızardı sıstı 2 hafta şiş kaldı kızardı ama gunluk yasamı etkılıcek hiç bişe yok 1 hafta dınlenıp dısarı cıkabılırsınız ben 3 gun sonra mecbur oldugumdan dısarı cıkmaya baslamıştım gunes etkıledıgınden gözluk kullandım kapalı alandada dısardada 3 ay gectı 2 aydan sonra kızarıklıgımda sıslıgımde gectı 3. Ayın içindeyım hersey gayet normal amelıyattan eser yok düzeldi inş böyle kalır Bnde dısa kayma vardı fotolarda hep saklardım fotografıda hiç sevmezdım ama suan en sevdıgım sey karsıdqn kameraya baka baka fotoğraf cektırmek bence hiç korkmayın tabı bunlar kişisel kişiden kişiye degısıyor ama keske daha önce yaptırsaymışım dıyorum

Bundan sonra olmak isteyenler için anlatmak istiyorum sürecı 27 yasında bu amelıyatı olmaya karar verdım 3 ay öncede oldum hiç gözümde buyuttugum gıbı bır ameliyat degılmiş ben tek gözden olmuştum dr bana bır ıhtımal eskıye donebılır dedı ama eskıye donse bıle donene kadarkı kısma bıle razıydım 1 saat surdu genel anestezıyle yaptı amelıyat sonrası 6 saat hastanede kaldım cıkarken gozumdeki bandıda cıkarak gonderdı ılk bır hafta gozlerınız saga sola cevırmekte zorlanabılırsınız ama anı cevırmelerde ılk 4 gun bı yere bakarken kafamı cevırerek baktım ılk cıktıgımda sıs kızarıklık yoktu ertesı gun kızardı sıstı 2 hafta şiş kaldı kızardı ama gunluk yasamı etkılıcek hiç bişe yok 1 hafta dınlenıp dısarı cıkabılırsınız ben 3 gun sonra mecbur oldugumdan dısarı cıkmaya baslamıştım gunes etkıledıgınden gözluk kullandım kapalı alandada dısardada 3 ay gectı 2 aydan sonra kızarıklıgımda sıslıgımde gectı 3. Ayın içindeyım hersey gayet normal amelıyattan eser yok düzeldi inş böyle kalır Bnde dısa kayma vardı fotolarda hep saklardım fotografıda hiç sevmezdım ama suan en sevdıgım sey karsıdqn kameraya baka baka fotoğraf cektırmek bence hiç korkmayın tabı bunlar kişisel kişiden kişiye degısıyor ama keske daha önce yaptırsaymışım dıyorum

Ablacım ameliyatın her zorluğuna razıyım olayım istiyorum ama yok doktor yapmıyor işin kötü yanı her doktor ilk ameliyatımı yapana yönlendiriyor hayatımı etkiliyor artık anlatamıyorum hiç kimseye.. Bende de yukarı doğru kayma var fotoğraf çekinmekten kaçıyorum belli oluyor çünkü :/

İnsallah hayırlı bir sekilde sorunsuz olursunuz ameliyatı ve düzelir.cünkü ben kendimden biliyorum bir takıntıya dönüsüyor yada bende öyle oldu bilmiyorum..bende cok arastırdım devlet hastanesinede dunya gözede gittim ama dedigim gibi ilgisiz gibi geldiler bana hep.icime sinmedi hic...arastırma icine girdim doktor prof.halil ibrahim altınsoy hakkında olumlu yorumlarda okudum o zamanlar ankaradaydı gitmek gelmek ayrı sorun zaten.ama istanbula geldigini duyunca gittim.gitmemin sebebide kendisi hakkında hep olumlu seyler okudum forumlardada var zaten o yüzden...benim kaydımı yaptı bilgisayara karar verdiginde yapalım dedi kararımı aslında verdim doktorda kafamda netlesti aslında.iste tek sorun maddi yön...denklestirir denklestirmez olacagım.özelde olunca isler degisiyor maddi yonden birde sonucu iyi olsun o onemli...
merhaba, ameliyatınızı oldunuz mu acaba ? ben de de içe kayma var ve doktorlar çok belli olmadıgını ameliyata gerek olmadıgını soyluyorlar ama ben durumdan cok rahatsızım :/

X