- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
E her gün birini yapın ya da her hafta birini.Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.
Bunu da inceleyeceğim en yakın zamanda. Teşekkürler. :)
Bahsettiğiniz durumda birini kınamanız bana tuhaf geldi zira anlattığinız gibiyse belirli bir düzen çerçevesinde yapıyorsunuz işlerinizi. Mutfağınız toplu,eviniz toplu,birikmiş camaşır bulaşık yoksa dağınıklıkta yoktur. Üstten temizlik(sil-süpür,toz al)de yapıyosunuz zaten neyini kınadınız?Çözüm söyle çözüm bu kınama geri alınıyor mu? Yoksa geçti mi iş işten. Adsfafafa
Şimdi tekrar anlatırsam daha da kınamış olacam diye korkuyorum. O daha da abartmıştı. Günlerce bulaşık toplamaz yemek masasını bile ertesi gün falan toplardı. Sadece açıkladım lütfen daha beter olmayayım.Bahsettiğiniz durumda birini kınamanız bana tuhaf geldi zira anlattığinız gibiyse belirli bir düzen çerçevesinde yapıyorsunuz işlerinizi. Mutfağınız toplu,eviniz toplu,birikmiş camaşır bulaşık yoksa dağınıklıkta yoktur. Üstten temizlik(sil-süpür,toz al)de yapıyosunuz zaten
Yok yok o da doğru. Marie kondo'nun kendince bulduğu stilin adi o da.
Çocuk yok galiba yani oyalayanda yok.Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.
Çocuk var okula da başladı bu sene. Allahtan 3 tane yok heralde belediye gelirdi benim eve.Çocuk yok galiba yani oyalayanda yok.
Erken kalkmana gerek yok . Bir gün cam perde yap bir gün koltukakları sil birgün duvarları. Ne kendini gerip duruyorsun. İstemiyorsan bi dönem yapma ne var bunda. Yapıyormuşsun önceden. Bu dönemde geçici. Korona etkiledi ister istemez. Canımız bişey yapmak istemez oldu. Yani demek istediğim canın istediğinde yap . Ben ev hanımıyım 3 çocuğum var. Eşim evdeyken yapıyorum genelde. Silmeyi bile. Ama her zaman evim düzenli derli topludur gelen der 3 çocuklu ev gibi değil düzenlisin diye.
Ama benimde duvar silmem lazım.. yaparım elbet napayım yani. Elhamdülillah ger halimize.
Sayfama buyrun gelin yardımcı olalım.Ben bu aralar çok aktif değilim babamı kaybettim,ruh halim darma duman ama arkadaşlar yardımcı olurlar
Baktım ben bi videoyaya gardrop düzenliyordu o metodla. Öğrenip uygulamaya geçerim inşallah. :))Yok yok o da doğru. Marie kondo'nun kendince bulduğu stilin adi o da.
yani dikey katlamayla yerleştirilen ve huzur vermeyen-kullanilmayan bütün eşyalardan kurtulunmasi gereken stilin adı KonMari metodu ^^
Çocuktan sonra yavaş yavaş böyle oldum. Ama şu son aylarda berbat günler yaşıyorum gittikçe saldım doğru.Hem erken kalkmak hem il yapmak rutinşnş aynı anda tekrar getirmeye çalışmayın.
Muhtemelen sizi üzen yoran bir süreç geçirdiniz yasa pandemi sürecinden hepimizin iş uyku düzeni allak bullak oldu bununla ilgili olabilir.
Öncelikle erken kalkın, bir şekilde vücut saatiniz kendini ayarlayın a dinç hissedip iş yapmaya başlarsınız.
Öte yandan rutin için gayet iyi ama iş durumunuz.
Amin İnşaallah.Sağolun.Başın sağ olsun canım.
Mekânı cennet olsun, ışıkla dolsun inşallah
erken yatıp erken kalktım. Temizliğe de giriştim. Pek sarsamadınız ama yine de işe yaradı.tavsiyeler için teşekkürler.
adsdada yazık bize ya. Daha çok işim var benim bi kısmını yaptım sonra gezmeye çıktım.karşim temizlik mi yaptın? Acını paylaşıyorum ben de bugün ablayla beraber temizlik yaptım hala da yapıyoruz. Nalet olsun. Biz bu dünyaya çile çekmeye gelmişiz erkekler de keyif yapmaya gelmiş. Bütün sıkıntıları kadınlar çekiyor her konuda. Regl de oldum zaten ne rezil bir gün.
Çözüm söyle çözüm bu kınama geri alınıyor mu? Yoksa geçti mi iş işten. Adsfafafa
Günlük temizliğimi yapıyorum sadece. Çamaşırım birikmez, mutfağım hep toplu, evi de silip süpürme rutinim iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?