• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarsın beni

Hangi konuda olursa olsun küçük hedefler koymak çok önemli. Eğer büyük hedefler koyup yerine getiremezseniz iyice modunuz düşer canınız hiçbir şey yapmak istemez. Her gün ayrı bir iş yapın, hareketli bir müzik açın bir gün duvarları silin, ertesi gün kapıları silin, sonraki gün dolapları düzeltin vs.

Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.
Gardrobu kendiniz toparlayın ama koltuk ve duvarlara kesinlikle kadın alın.Bunlar ağır işler o yüzden erteliyorsunuz arada kadın alıp günlük işleri siz yapsanız yeter

Hayir o yüzden değil
Sen nasıl kadinsin , pasaklı kadin ,kadın dediğin.... Gibi cumlelerle ev işlerini kadınlığa bir tutan, kadını elektrikli süpürgeden farklı görmeyen, para da kazansa evde de otursa tüm ev işlerini kadının sirtlanmasi gerektiğine inanan , bir nevi önlerinde birkac santim fazlalığı yok diye ona tüm ev işini-hamalligini layık gören ataerkil sisteme sonuna kadar karşı çıkan , çok tatlı bir güruh var KK'da En Büyük KK En Büyük KK
Evden Calisiyormussunuz, 7/24 ilgilendiğiniz çocuğunuz varmış,eviniz her daim temiz,duzenliymis. Daha ne?? Kendini heder edene kadar çocuğunla lego yap bence
Yok o konuda yanlış anlaşıldım aslında espri amaçlı yazmıştım. :) Hiç kadının görevi falan görmüyorum. Bu benim ailem için geçerli bi durum. Eşim izinsiz çalışıyor mecburen bizim evde malesef ev işi benim görevim çünkü ben yapmazsam eşimin hem vakti yok hem umrunda da değil açıkçası o evin temiz olduğunu abarttığımı düşünüyor. Zaten başka bir şey düşünse de onun düşüncesi değil Gözüne batan rahatsız olan benim. Oğlum bu sene okula başladı inanın bütün gün ödevleriyle ilgileniyorum. Terapi alıyor onun ödevleri oluyor onla da ben ilgileniyorum. Oyun da oynuyorum. Yani onu boşlamıyorum zaten. :)

Umarım kahvaltı sofrasını hemen kaldırıyosunuzdur. Burada bir bağğyan geç kaldırıyor diye linç yemişti :KK48::KK48:

Pislik, hijyen dışı olmak kategorisine girmiyorsanız çok kasmayın. Yeterince yoruluyoruz hayatta bir de sabah 8 toz alma, saat 10 süpürge gibi programlar yapamicam.
Yok kaldırmıyorum başında iki saat oturup çay kahve içiyorum valla. :( durum vahim mi? Adsfafa

Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.
Koltuklari silmek icin mevsim uygun degil bence. Iki gune zor kurur.

Yok o konuda yanlış anlaşıldım aslında espri amaçlı yazmıştım. :) Hiç kadının görevi falan görmüyorum. Bu benim ailem için geçerli bi durum. Eşim izinsiz çalışıyor mecburen bizim evde malesef ev işi benim görevim çünkü ben yapmazsam eşimin hem vakti yok hem umrunda da değil açıkçası o evin temiz olduğunu abarttığımı düşünüyor. Zaten başka bir şey düşünse de onun düşüncesi değil Gözüne batan rahatsız olan benim. Oğlum bu sene okula başladı inanın bütün gün ödevleriyle ilgileniyorum. Terapi alıyor onun ödevleri oluyor onla da ben ilgileniyorum. Oyun da oynuyorum. Yani onu boşlamıyorum zaten. :)
E daha ne? Elinden geleni yapiyormussun zaten. Daha temiz olunca ne oğlun ne eşin madalya takmayacak ki. Çocuğuna her an vakit ayiriyorsun,işine vakit ayiriyorsun, akşam önlerine sıcak yemek koyuyorsun, evin de hep temiz.
Yani daha ne? Dolapları çekip arkasını silmek,kapının tozunu almak mı istiyorsunuz? Yazık bence enerjinize..
Hiç kendinizin yetersiz olduğuna kendinizi ikna etmeye çalışmayın. Elinizden geleni yapıyorsunuz. Daha fazlası, her gün tuvalet cifleyenler, her silmeye yatakları çekip arkasını da temizleyenler falan bence hayatlarını boş bir şey uğruna,yarın yine tozlanacak ev uğruna feda ediyorlar.
Yine de öneri olarak temizliğe başlamadan önce Marie kondo ve Get Organized with The Home Edit izleyin bir bölüm, gaza gelirsiniz :)
Fazlalik olan her seyden kurtulun, oda oda günlere bölün, her gün bir odayı detaylı temizleyin, sonra odanın kapısını çekin olabildiği kadar az kullanın:)

E daha ne? Elinden geleni yapiyormussun zaten. Daha temiz olunca ne oğlun ne eşin madalya takmayacak ki. Çocuğuna her an vakit ayiriyorsun,işine vakit ayiriyorsun, akşam önlerine sıcak yemek koyuyorsun, evin de hep temiz.
Yani daha ne? Dolapları çekip arkasını silmek,kapının tozunu almak mı istiyorsunuz? Yazık bence enerjinize..
Hiç kendinizin yetersiz olduğuna kendinizi ikna etmeye çalışmayın. Elinizden geleni yapıyorsunuz. Daha fazlası, her gün tuvalet cifleyenler, her silmeye yatakları çekip arkasını da temizleyenler falan bence hayatlarını boş bir şey uğruna,yarın yine tozlanacak ev uğruna feda ediyorlar.
Yine de öneri olarak temizliğe başlamadan önce Marie kondo ve Get Organized with The Home Edit izleyin bir bölüm, gaza gelirsiniz :)
Fazlalik olan her seyden kurtulun, oda oda günlere bölün, her gün bir odayı detaylı temizleyin, sonra odanın kapısını çekin olabildiği kadar az kullanın:)
O program gaza getirmekten öte insanı kötü hissettiriyor sanki :KK48: Yani ben kendimden utanıyorum izleyince :KK23:

Bence yardımcı almak geçici çözüm.Ama kendinize kaliteli bir mop set alın.Birde bütçe varsa akıllı robot süpürge...Bunlar her kadının işini kolaylaştıran ürünler.Ayr⁸ca kesinlikle sadeleşin ne kadar az esya o kadar az iş.Bide su makinede yikanan halilar da büyük kolaylık.uzun vadede alınan her eşyaya ilk kolay temizlenebilirmi sorusu sorulmalı..kolay gelsin

Teşekkür ederim fırsat bulunca bakacağım. :)

Back