• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarsın beni

Sarsın beni deyince ben de eşiniz/sevgiliniz için, beni sarıp sarmalasın mânâsında bir dert sandım da alakası yokmuş :halay:
Bence düzenli ve derli topluysanız sorun yok, büyük temizliği parçalayıp yapabilirsiniz, Örneğin Cumartesi Camlar silinecek Pazar Balkonlar Ssilinecek ve mutfak dolapları boşaltılacak gibi.

Sarsın beni deyince ben de eşiniz/sevgiliniz için, beni sarıp sarmalasın mânâsında bir dert sandım da alakası yokmuş :halay:
Bence düzenli ve derli topluysanız sorun yok, büyük temizliği parçalayıp yapabilirsiniz, Örneğin Cumartesi Camlar silinecek Pazar Balkonlar Ssilinecek ve mutfak dolapları boşaltılacak gibi.
Bu planlamayı yapıyorum. Mesala temizliği yaptıktan sonra tamam artık çok düzenli olacağım, biriktirmeyeceğim diyorum. Ama sonra aynı. Karar verip uygulayamıyorum. Boşvermiş de değilim aklım sürekli işlerde. Ama devamlı bi erteleme. Popomu yerden kaldıramama.

pıs veya pasaklı falan degılsınız gunluk rutın ıslerınızı yapıyormussunuz zaten
buyuk temızlık ve kucuk ayrıntılar kısmına gırmek ıstememenızın bence asıl sebebı buyuk ıhtımal cok esya var
sabah bır odadan baslayın mesela yatak odasından
once gıymedıklerınızı kullanmayacaklarınızı hepsını ayırın bazılarını satın bazılarını ıhtıyac sahıbıne verın ama mutlaka esya eleyıp azaltın
evde bırgun lazım olur,ya lazım olursa,ama anısı var o bu su dıye dıye bırıktırdıgınız hersey aslında yuk
farkındaysanız sız esyaya hızmet edıyorsunuz boyle
esya sıze hızmet etsın sıze yorgunluk cıkaran agırlastıran kalabalıklastıran herseyı elemeye baslayın
nasıl bıttıgıne ınanamayacaksınız o hafıfleme hıssı ınsana enerjı verıyor sonra zaten o ıstedıgınız duzen oturuyor ve hersey daha kolay oluyor ustelık yormuyor

Sayfama buyrun gelin yardımcı olalım.Ben bu aralar çok aktif değilim babamı kaybettim,ruh halim darma duman ama arkadaşlar yardımcı olurlar 😊

Bu planlamayı yapıyorum. Mesala temizliği yaptıktan sonra tamam artık çok düzenli olacağım, biriktirmeyeceğim diyorum. Ama sonra aynı. Karar verip uygulayamıyorum. Boşvermiş de değilim aklım sürekli işlerde. Ama devamlı bi erteleme. Popomu yerden kaldıramama.
Valla bence yine de anlattığınız kadarıyla iyisiniz. Günlük etrafı toplamak, çamaşırları bulaşıkları biriktirmemek hep düzenli olmak bile büyük mesele.

Sayfama buyrun gelin yardımcı olalım.Ben bu aralar çok aktif değilim babamı kaybettim,ruh halim darma duman ama arkadaşlar yardımcı olurlar 😊
Başınız sağolsun... :( Çok üzüldüm ya böyle kayıpları duyunca inanın üzülüyorum, bizim buralarda da sürekli Selalar okunuyor... Allah herkese hayırlı ömür hayırlı ölüm versin, kalanlara da sabırlar versin.

pıs veya pasaklı falan degılsınız gunluk rutın ıslerınızı yapıyormussunuz zaten
buyuk temızlık ve kucuk ayrıntılar kısmına gırmek ıstememenızın bence asıl sebebı buyuk ıhtımal cok esya var
sabah bır odadan baslayın mesela yatak odasından
once gıymedıklerınızı kullanmayacaklarınızı hepsını ayırın bazılarını satın bazılarını ıhtıyac sahıbıne verın ama mutlaka esya eleyıp azaltın
evde bırgun lazım olur,ya lazım olursa,ama anısı var o bu su dıye dıye bırıktırdıgınız hersey aslında yuk
farkındaysanız sız esyaya hızmet edıyorsunuz boyle
esya sıze hızmet etsın sıze yorgunluk cıkaran agırlastıran kalabalıklastıran herseyı elemeye baslayın
nasıl bıttıgıne ınanamayacaksınız o hafıfleme hıssı ınsana enerjı verıyor sonra zaten o ıstedıgınız duzen oturuyor ve hersey daha kolay oluyor ustelık yormuyor
Kesinlikle haklısınız. Çocuk 7 yaşına geldi neredeyse hala beşiği kurulu. Giymediklerimiz dolapta. İşe atmaktan başlamalıyım. İşe yaramaz herşeyi atmalıyım.

Başınız sağolsun... :KK43: Çok üzüldüm ya böyle kayıpları duyunca inanın üzülüyorum, bizim buralarda da sürekli Selalar okunuyor... Allah herkese hayırlı ömür hayırlı ölüm versin, kalanlara da sabırlar versin.
Amiin.Çok zor,yaşayınca anlıyormuş insan.Ölüm hepimize her an,kabullenmekten başka çaremiz yok...

Kesinlikle haklısınız. Çocuk 7 yaşına geldi neredeyse hala beşiği kurulu. Giymediklerimiz dolapta. İşe atmaktan başlamalıyım. İşe yaramaz herşeyi atmalıyım.
kalabalık ve esyalı evın yukunu bılıyorum oncekı evım yenı gelınken alınanlar gelen hedıyeler falan hınca hınc tum dolaplar ust uste doluydu tum gunumu tum emegımı temızlıge verıyordum cılgınlar gıbı temızlık yapıyordum

o kadar yorucu kı cocugumla gecırecegım vakıtı temızlıkle harcıyorum nerdeyse

bırgun yeter be dedım 6 kapaklı gardıloptan 4 kapaga dustum
fazla battanıye yorgan ne varsa
ayakkabılar oyuncaklar
tabaklar avızeler halılar
saklama kabları ne var ne yoksa hepsını elden cıkardım
mutfagımın dolabının yarısı bos
meger bu kadar esya da yetıyormus hepsı bırgun lazım olursa dıye beklettıklerımmıs hıcte lazım olmadılar bana yorgunluk cıkarmaktan baska :)

Valla bence yine de anlattığınız kadarıyla iyisiniz. Günlük etrafı toplamak, çamaşırları bulaşıkları biriktirmemek hep düzenli olmak bile büyük mesele.
O konuda hakkımı yiyemem. Günlük olarak işlerimi yaparım. Dışardan baktığında ev temiz duruyor. Mesele dip köşeler.

kalabalık ve esyalı evın yukunu bılıyorum oncekı evım yenı gelınken alınanlar gelen hedıyeler falan hınca hınc tum dolaplar ust uste doluydu tum gunumu tum emegımı temızlıge verıyordum cılgınlar gıbı temızlık yapıyordum

o kadar yorucu kı cocugumla gecırecegım vakıtı temızlıkle harcıyorum nerdeyse

bırgun yeter be dedım 6 kapaklı gardıloptan 4 kapaga dustum
fazla battanıye yorgan ne varsa
ayakkabılar oyuncaklar
tabaklar avızeler halılar
saklama kabları ne var ne yoksa hepsını elden cıkardım
mutfagımın dolabının yarısı bos
meger bu kadar esya da yetıyormus hepsı bırgun lazım olursa dıye beklettıklerımmıs hıcte lazım olmadılar bana yorgunluk cıkarmaktan baska :)
Bu çok iyi bi tavsiye oldu. Gereksiz kullanmadığım şeyleri atmaya başlayacağım. Teşekkürler.

Çocuk olduktan sonra ne de güzel yaydım, iyi ki de yattım, çok da iyi iş yapmadım dedim.

Sıkıyosa yapsın diyosun. Yok bana özel bi eleştiri olabilir belki biraz utanır silkelenirim.
Hayir o yüzden değil
Sen nasıl kadinsin , pasaklı kadin ,kadın dediğin.... Gibi cumlelerle ev işlerini kadınlığa bir tutan, kadını elektrikli süpürgeden farklı görmeyen, para da kazansa evde de otursa tüm ev işlerini kadının sirtlanmasi gerektiğine inanan , bir nevi önlerinde birkac santim fazlalığı yok diye ona tüm ev işini-hamalligini layık gören ataerkil sisteme sonuna kadar karşı çıkan , çok tatlı bir güruh var KK'da En Büyük KK En Büyük KK
Evden Calisiyormussunuz, 7/24 ilgilendiğiniz çocuğunuz varmış,eviniz her daim temiz,duzenliymis. Daha ne?? Kendini heder edene kadar çocuğunla lego yap bence

Umarım kahvaltı sofrasını hemen kaldırıyosunuzdur. Burada bir bağğyan geç kaldırıyor diye linç yemişti :KK48::KK48:

Pislik, hijyen dışı olmak kategorisine girmiyorsanız çok kasmayın. Yeterince yoruluyoruz hayatta bir de sabah 8 toz alma, saat 10 süpürge gibi programlar yapamicam.

Back