- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.242
- 548
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Ben de evli oldugum dönemde sizin gibiydim erteliyordum beni zorlayan isleri, cam silme, yer silme gibi. Su an bitirmem gereken bir okulum var evli de degilim mecbur degilim yani düzenli temizlik yapmaya. Bu seferde her gün severek is yapiyorum, heryeri silip süpürüyorum ve üniversite icin yapmam gereken isleri erteliyorum. Insan kendini neye mecbur hissediyorsa onu erteliyor. Sabah kalktiginizda bugün sunu sunu yapcam deyin ve uygulayin baska yolu yok bu isin. Esin kizmiyorsa da kendini fazla zorlama sonucta insanin bir sey yapmak istemedigi dönemler oluyor.Merhabalar hanımlar. Benim derdim hayatımın düzensiz olması. İlk evlendiğim yıllar haftalık ve günlük temizliklerini aksatmayan çok düzenli biriydim. Şimdi ise iş yapamıyorum. Sürekli erteliyorum. Geç yatıp geç kalkıyorum. Evimi temizlemek hayatımı düzene sokmak istiyorum ama beceremiyorum. Halsizlik değil bu. Dibe batmış gibiyim. Her gün erken yatacağım diye, şu işleri yapacağım diye karar alıyorum. Erken yatamıyorum içimden gelmiyor, erken kalksam da o çay sofrasında oyalanıp duruyorum iş falan yapmıyorum. Günlük temizliğimi yapıyorum sadece. Çamaşırım birikmez, mutfağım hep toplu, evi de silip süpürme rutinim iyi. Ama büyük temizliğe düzenleme işine gelince sürekli erteliyorum. Zaten geç kalktığım için ancak bunlara yetişebiliyorum. Bana bir şeyler yapın, ne bileyim düzen anlatın, eleştirin, aşşağılayın, sen nasıl kadınsın pasaklı falan diyin sarsılıp kendime gelmem lazım, eski halime dönmem lazım. Bi de benim şimdiki pasaklı halim gibi bi arkadaşım vardı. Zamanında onu çok kınadım. Bu kınadığımızı nasıl geri alıyoruz var mı bi yolu? Artık düzelmek istiyorum.
Benim bu dönem fazla uzun sürdü ama artık bitmesi gerekiyor. Eşim evin temiz olduğunu düşünüyor erkek kafasıyla.Ben de evli oldugum dönemde sizin gibiydim erteliyordum beni zorlayan isleri, cam silme, yer silme gibi. Su an bitirmem gereken bir okulum var evli de degilim mecbur degilim yani düzenli temizlik yapmaya. Bu seferde her gün severek is yapiyorum, heryeri silip süpürüyorum ve üniversite icin yapmam gereken isleri erteliyorum. Insan kendini neye mecbur hissediyorsa onu erteliyor. Sabah kalktiginizda bugün sunu sunu yapcam deyin ve uygulayin baska yolu yok bu isin. Esin kizmiyorsa da kendini fazla zorlama sonucta insanin bir sey yapmak istemedigi dönemler oluyor.
Kadın almak istemiyorum. Çalışmıyorum (evden çalışıyorum ama katkım var bütçemize) evdeyken benim yapmam daha doğru geliyor.Dağıtmazsanız düzenlemeye gerek kalmaz. Anlattığınız temizlik rutini de benim için yeterli. Dip köşe için de durumlar uygunsa alın bir kadın bir gün olsun bitsin.
Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.Ben bu konuda sarsilacak birsey goremedim. Dip kose temizligi hergun yapilmaz ki. Bunun icinde bir gun ya da yetismezse iki gun ust uste bir yardimci kadin alinabilir. Rutin temizlik yapiliyorsa problem ne, onu anlamadim.
Salgın var diye deseniz anlarım da doğru gelmiyoru anlamadım. Çalışsam da çalışmasam da bana her hafta yardımcı gelirdi pandemi öncesi. Şimdi evdeyiz yardımcı alamıyoruz virüs yüzünden o yüzden birlikte yapıyoruz beyimle. Ev işleri sadece sizin göreviniz değil ki.Kadın almak istemiyorum. Çalışmıyorum (evden çalışıyorum ama katkım var bütçemize) evdeyken benim yapmam daha doğru geliyor.
Bahar temizliginde yaparsiniz. Bir yardimci alin. O koltuklari falan silerken siz de dolaolatin icini yavas yavas yaparsiniz.Şöyle mesala gardrobumu bi döküp temizlemem lazım, koltuklar silinecek, mutfak duvarları vs vs vs ...her yer her yerde. bir de bunların belli zamanlarda yapılması lazım. ben sadece sil süpür. Gerisi sürekli erteleniyor.
Ben de eskiden herseyi kendim yapardim. Bunu yapma. Esinin gozunde degerin olmaz sonra, yaptigin hersey gorevin olarak gorulur bir de. Bu kadar buyuk temizlik icin yardimci al bence.Kadın almak istemiyorum. Çalışmıyorum (evden çalışıyorum ama katkım var bütçemize) evdeyken benim yapmam daha doğru geliyor.
Evet o doğru bi ifade olmadı. Şöyle söyleyeyim bütçemize göre ben evdeyken boşken o parayı kadına vermek doğru gelmiyor. Bu arada eşimin kendi işi ve izin günü falan yok. Yani bana yardım edemiyor malesef.Salgın var diye deseniz anlarım da doğru gelmiyoru anlamadım. Çalışsam da çalışmasam da bana her hafta yardımcı gelirdi pandemi öncesi. Şimdi evdeyiz yardımcı alamıyoruz virüs yüzünden o yüzden birlikte yapıyoruz beyimle. Ev işleri sadece sizin göreviniz değil ki.
İnci seni daha önce engellemişim haberim yok. Baktım göz ardı içerik var bi okuyayım dedim ve ne kadar haklı olduğumu bi kez daha anladım.Yani kinanmayacak şeyi kınamışsınız ve başınıza gelmiş. Insan kınarken bir durup düşünür
Yani bütçe deyince bir şey diyemiyor insan ama ben çalışıp para kazanıyorsam o parayla biraz keyif sürebilmeyi isterim. En azından büyük temizlik için senede 2-3 kere vereceğim bir 200 lira ayırabilmeliyim. Gerçi çalışmasam da benim mottom “canımdan önemli değil” oluyor genelde. Koltuk duvar silmek falan ı ıh, hiç kendimi yoramam.Evet o doğru bi ifade olmadı. Şöyle söyleyeyim bütçemize göre ben evdeyken boşken o parayı kadına vermek doğru gelmiyor. Bu arada eşimin kendi işi ve izin günü falan yok. Yani bana yardım edemiyor malesef.
Evet onu düzene soksam gerisi gelecek gibi. Genel olarak derdim sadece temizlik değil zaten. Hayatımın düzensizliği. Boşvermiş halim. :/Yani bütçe deyince bir şey diyemiyor insan ama ben çalışıp para kazanıyorsam o parayla biraz keyif sürebilmeyi isterim. En azından büyük temizlik için senede 2-3 kere vereceğim bir 200 lira ayırabilmeliyim. Gerçi çalışmasam da benim mottom “canımdan önemli değil” oluyor genelde. Koltuk duvar silmek falan ı ıh, hiç kendimi yoramam.
Neyse sizin istediğiniz çözüm bu değil zaten. Uyku saatlerinizi düzenlemelisiniz. Bunun için erken yatayım da sabah erken kalkayım demeyin. Kaçta yatarsanız yatın sabah erken kalkın. Zamanla erken yatma kısmı kendiliğinden gelecek zaten.
Bunu KKda yapacak kadini unlike mangaği yaparızeleştirin, aşşağılayın, sen nasıl kadınsın pasaklı falan diyin sarsılıp kendime gelmem lazım,
Adsfafa. Biz de tam tersi rahatsız olan benim eşim ev temiz ne var evde diyor. Çünkü manyak ben evi temizlemediğim için adama parlıyorum bıktım artık bu evden diye adsfafaBen senden beterim. Ne olcak bu halim bilmiyorum her gün misafir ağırla de yemek yap de yaparım, ama bana temizlik deme. Beni öldür ama bana temizlik deme. Nefret ediyorum. Eve yardımcı abla aldığımda o yaparken bile ortalık dağılıyor ya sular bi tarafta deterjanlar o görüntü bile beni öldürüyor. Yarın abla gelcek dip köşe silmek için, vitrin içlerini bugünden yaptım onlar yapılmıyor diye, şu an çok mutsuzum.
Yok anacım yaparsan bitmiyor yapmazsan bitiyor. Yapmazsan hiç iş yok ama yaparsan, dur şunu da yapayım dur bunu da yapayım bitmiyor
haftada 2 kere süpürge ancak açarım onun dışında el süpürgem var bi yere bişey dökülse onunla çekiyorum. Geç kalkıyorum, saat 12-1 e kadar kimse aramaz beni uyuyorumdur diye. Bana de ki hiçbir iş yapma kalk sadece süslen püslen bi de yemek yap. Aaah dünyanın en mutlu insanı olurum. napayım sevmiyorum temizliği sırf mecburiyetten yapıyorum evi b.k götürmesin diye. Gerçi götürse benim için sıkıntı yok da eşimden çekinirim. Ohh bi yerde söyledim rahatladım Ölmüşlerine rahmet
Sıkıyosa yapsın diyosun. Yok bana özel bi eleştiri olabilir belki biraz utanır silkelenirim.Bunu KKda yapacak kadini unlike mangaği yaparız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?