- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.242
- 548
- Konu Sahibi Birgaripinsan
Merhabalar hanımlar. Benim derdim hayatımın düzensiz olması. İlk evlendiğim yıllar haftalık ve günlük temizliklerini aksatmayan çok düzenli biriydim. Şimdi ise iş yapamıyorum. Sürekli erteliyorum. Geç yatıp geç kalkıyorum. Evimi temizlemek hayatımı düzene sokmak istiyorum ama beceremiyorum. Halsizlik değil bu. Dibe batmış gibiyim. Her gün erken yatacağım diye, şu işleri yapacağım diye karar alıyorum. Erken yatamıyorum içimden gelmiyor, erken kalksam da o çay sofrasında oyalanıp duruyorum iş falan yapmıyorum. Günlük temizliğimi yapıyorum sadece. Çamaşırım birikmez, mutfağım hep toplu, evi de silip süpürme rutinim iyi. Ama büyük temizliğe düzenleme işine gelince sürekli erteliyorum. Zaten geç kalktığım için ancak bunlara yetişebiliyorum. Bana bir şeyler yapın, ne bileyim düzen anlatın, eleştirin, aşşağılayın, sen nasıl kadınsın pasaklı falan diyin sarsılıp kendime gelmem lazım, eski halime dönmem lazım. Bi de benim şimdiki pasaklı halim gibi bi arkadaşım vardı. Zamanında onu çok kınadım. Bu kınadığımızı nasıl geri alıyoruz var mı bi yolu? Artık düzelmek istiyorum.