Canım öncelikle geçmiş olsun. Ben de seninle aynı sorunu yaşıyorum. Upuzun kıvırcık saçlarımı güçlenmesi için feda ettim şimdi kaldılar küt ve fare kuyruğu kadar senağlama Ben de doktora gittim, bana çinko ve demir değerlerim normal olmasına rağmen çinko ve demir hapları verdi. Çünkü vücut değerlerin normal olsa da saç diplerinde değer düşük olabiliyormuş. Neyse çarpıtmayayım konuyu. Sarımsağı kuaförler öneriyorlar, kaşların çıkması için ve gerçekten de kuvvetlendirdiğini söylüyorlar. Benim sana birkaç önerim olacak ek olarak.
1- Bir kavanozun içine SAF zeytinyağı koy, içine de 2o tane sarımsak koy. Şişeyi 1o gün beklet. Daha sonra 2 günde bir saç diplerine uygula. 1 saat naylon sararak başını terlet. Bunu saçına fön makinesi tutarak yapabilirsin. Daha sonra da saçını zeytinyağlı sabun ile 1 kere yıka ve durula. Her seferinde en fazla 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağlı karışımdan kullan. Bunun içine biraz badem yağı da ekleyebilirsin yumuşak olması için.
2- (Bu tarifi kışın uygulayabilirsin) 1 adet turpu rendeleyip, 4-5 bardak suyun içine koy. 35 dk kadar kaynat ve suyunu süz. İçine yumurtanın sarısını ekle. İlave olarak karanfil de eklenebilir. Saçını bununla yıka ve 1 saat beklet. Daha sonra istediğin şampuanla yıkayabilirsin.
3- Yakınlarında bir yerde SELVİ ağacı varsa, ağacın dallarından bir tanesini (parmak kalınlığında olması yeterli) kes, dallarından ayıkla. Ufak ufak kestiğin dalları 1 litre suda haşla 3o-4o dk kadar. Suyu soğut ve her banyodan sonra temiz saça uygula. Sonradan yıkamana, durulamana gerek yok.
4- 25o gr sığır iliğini makarna gibi haşla. Suyunu süzdükten sonra içine 1oo gr hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı defne tohum yağı, 1 tatlı kaşığı ısırgan tohum yağı, 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı ekle ve bunları karıştır. Saç diplerine sür, streç film ile sar. Üstüne akmaması için havlu sar. Bunun saçında 2 saat kalması lazım. Haftada 1 kere uygulaman gerek.
5- 2 adet bıldırcın yumurtası, 1 adet olgun avokado rendesi, susam yağını karıştır. Saç diplerine sür ve beklet.
Umarım bunlardan birisi işine yarar. Geçen gün bir eczanenin önünden geçerken bir ilan gördüm. Kokusuz sarımsaklı şampuan gelmiştir diye. İsmini bilmiyorum canım ama doğalsa iyi etki gösterebilir. Hiçbir şey yapmıyorsan SAF zeytinyağını ılıt ve saçlarına sür, beklet. Özellikle SAF diyorum çünkü saf olmayan yağlar saçtan çok zor çıkıyor ve saf olan kadar etkili değil. Bol saçlı günlerr kaydirigubbakcemile5