Birileri 2016 sonunda euroya geçiyoruz, bilmemkaç ay sonra vizeler kalkıyor diyedursun bu adamlar almaz bizi ab'ye.
tuzluk kadarrtuzluk kadar sarkozy mı almamıs bızı ab ye
hay canını yedıgım
bingoAman uzak dursun bizden AB..
Hatırlarsanız Yunanistan Ab ye girdi, önce kendilerini zengin zannettirdiler.. Merkel teyze onlarada bir sürü sözler verdi.. Hatta o zamanlar Papandreu demiş ki, uzun süredir ülkemiz ilk kez ulusal egemenliğini yitirme noktasına geldi. Gerçekten de Almanya, Fransa ve İngiltere ne derse kelimesi kelimesine yapmak zorunda olmadılar mı? Para birimi değişti.. Ki bu ilk batmasına sebep olan unsur değilmi?. Yunanistan ekonomisi çökük..
Şimdi 2001 yılından beri Türkiye nin gidişatına bakın.. Zorla kendini Ab ye sokmak derdine girdi, istemem yan cebime koy durumunada geldi.. Dış borçlara bakın..
Türkiyeyi almasınlar.. Yoksa sonumuz daha beter olur.. Ekonomi iyi gibi gösteriliyor,
bazılarıda 80 lerdeki yağ kuyruklarıyla kıyaslıyor.. Neyi varmış durumumuzun diyor..
Biz Ab ye girmeden halk olarak zaten iflas ettik..
Bu şekilde düşünmemin sebebi,
kurtuluş olup olmadığını ön göremiyorum ama bence ab emperyalizim den daha fazlasıBu şekilde düşünmemin sebebi,
Emperyalizm her yere para saçan bir hayır kurumu değildir. Tam tersine Üçüncü Dünya’dan para toplar. Ancak böyle ayakta durur. Bunun adına sermaye ihracı denir. Adı üstünde bu ihraçtır. Yani sermayeyi satar, karşılığında da daha büyük bir bedel alır. Direk kar veya faiz olarak… Liberallerin iddiasının tersine zengin ülkeler asla yoksulları finanse etmez. Bilakis hep yoksul ülkelerden zenginlere kaynak aktarılır.
Türkiye’nin kalkınma mucizesi bir tek 1923-1938 arasında, Atatürk döneminde mümkün olmuştur. Bu dönemde ise tek kuruş dış borçlanma olmadığı gibi, dış borçlar da temizlenmişti. Türkiye tamamen kendi gücüyle kalkınmıştı.
Ben olaya Ekonomik ve Milli bütünlük anlamında bakıyorum..
Ama mevcut iktidarla elbet bazı şeyler zaten sarsıldı..
Kurtuluş değil AB..
Türkiye Cumhuriyetinin Boğazlarından geçen toncarca ağırlıklardaki gemiler 600-700 dolara geçiyorlarmış.. Montrö anlaşmasına göre bu altın frank diye bi uygulaması var yani nereden baksanız 10 misline geçmesi lazım..Fakat vize uygulaması kalksın uçağa binip avrupaya gitmek kolaylaşsın
Türkiye Cumhuriyetinin Boğazlarından geçen toncarca ağırlıklardaki gemiler 600-700 dolara geçiyorlarmış.. Montrö anlaşmasına göre bu altın frank diye bi uygulaması var yani nereden baksanız 10 misline geçmesi lazım..
Özetle Avrupa ülkelerine bu hakkı veren bizim ülkemizin, aslında Ab ülkelerine vize vb hakların bizede tanınması gerek..
Atatürk İlke ve İnkılaplarını 93 yıldır hala anlamamış, anlamamakta direnen ve inatla geri giden, ülkeyi Ab ye alırlarsa, tamamen sömürge oluruz gibime geliyor..kurtuluş olup olmadığını ön göremiyorum ama bence ab emperyalizim den daha fazlası
AB ülkeleri sadece ekonomi değil sağlık eğitim insana verilen değer de insanlığın geldiği en iyi durum da şuan ve bence onlardan öğreneceğimiz çok şey var
evet bugün ortadoğuda yaşananlar sermaye ihtiyacı onlar ortaçağ insanları diyorum silah satıyor karşılığında petrol elmas iş gücü alıyor
ve evet onlar düşünüyor biz düşünemiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?