Sarışınlar

Böyle birşeyden dolayı övünüyorsanız yazık, üzüldüm. Hem sarışın hem üzgünüm şu an.

Sarışınlığı belirleyen başlıca genin MC1R geni olduğu bilinmektedir. Bu genin evrimi üzerine yapılan moleküler çalışmalar, genin ortaya çıkmasına sebep olan mutasyonların 11.000 yıl kadar önce, son buzul çağı içerisindeyken oluştuğunu göstermektedir.

kökeni mutasyon kuzum.

Bende sarışınım mavi gözlüyüm çünkü yaa ondan merak ettim :KK66:

Irkçılık falan yapacağınızı düşündüm önce şu msj görünce He dedim başka bir şeymis, sorun yok dedim dedim de sonra meğer sarışın havası atmaya gelmissin .... ne anlamsız bir hava! sarışın esmer farkeder mi akıl olmadiktan sonra?

Sarışınlığı belirleyen başlıca genin MC1R geni olduğu bilinmektedir. Bu genin evrimi üzerine yapılan moleküler çalışmalar, genin ortaya çıkmasına sebep olan mutasyonların 11.000 yıl kadar önce, son buzul çağı içerisindeyken oluştuğunu göstermektedir.

kökeni mutasyon kuzum.
Sonunda güzel bir cevabı sizden aldığım için çok teşekkür ederim

Irkçılık falan yapacağınızı düşündüm önce şu msj görünce He dedim başka bir şeymis, sorun yok dedim dedim de sonra meğer sarışın havası atmaya gelmissin .... ne anlamsız bir hava! sarışın esmer farkeder mi akıl olmadiktan sonra?
Bak hala hava atmak diyorsun sen bana ters bir cevapla gelirsen bende sana gelirim bukadar basit.Prim yapmaya çalışma ;)

Kıskançlık kokuları sezdim
Bukadar kıskanç olduğunuzu gerçekten belli etmeseniz siz kara iseniz biz ne yapalım gelip burada esmerler hakkında soru soracak değilim
Her yerdesiniz zaten ha bu arada sarışın herzaman her yerde bir adım öndedir :KK66: çünkü sarışınım diye demiyorum ama az olan değerlidir kızıllar da öyle :KK66:))

:KK70: kıskanan kaç milyonuz acaba merak ettim .Öndeyseniz yolculuk nire :D

mavi gözde böyle oluyor-

OCA2 olarak adlandırılan geni değiştirdiğini, böylelikle kahverengi göz üretme mekanizmasının “kapatıldığını” belirtiyor.
OCA2 geni saça, göze ve cilde rengini veren melanin üretiminde görev alıyor.
Bahsedilen gende meydana gelen mutasyon bu genin işleyişini tamamen durdurmuyor, sadece faaliyet alanını kısıtlıyor. Bu sayede melanin üretimi azalıyor ve göz rengi maviye dönüyor.

mavi gözde böyle oluyor-

OCA2 olarak adlandırılan geni değiştirdiğini, böylelikle kahverengi göz üretme mekanizmasının “kapatıldığını” belirtiyor.
OCA2 geni saça, göze ve cilde rengini veren melanin üretiminde görev alıyor.
Bahsedilen gende meydana gelen mutasyon bu genin işleyişini tamamen durdurmuyor, sadece faaliyet alanını kısıtlıyor. Bu sayede melanin üretimi azalıyor ve göz rengi maviye dönüyor.
Haklısınız

Bugün de buna denk gelmistim

Pic.webp

Back
X