• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Sarımsak yağımı kendim yaparım :)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

bellanisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
443
12
48
bugün kendi sarımsak yağımı yaptım kızlar:))açık renkli cam şişeye sarımsakları enine doğrayıp ağzına kadar doldurdum.sonra üzerine saf zeytinyağını boşalttm.bunu güneşte 45 gün bekleteceğim sonra renkli cam şişesine boşaltıp (sarımsakları ezip tülbentten gecirdikten sonra) karanlık serin bir yerde muhafaza edeceğim.bu şekilde 1 sene kadar duruyormuş.youtube da yabancı bir videoda izledim.bi de ısıtma yöntemiyle yapılabiliyormuş bu yağlar. kaynar su dolu tencerenin içine cam bir kap koyup bitki ve yağı da cam kabın içine koyuyorsun cam kabın içine su gelmeyecek sekilde tencereyi biraz daha ısıtıyorsun sonra renkli şişeye boşaltıyorsun bu yöntemle hazırlanan yağ daha erken kullanıma hazır oluyor ama ısıyı ayarlamak dikkat istiyormuş.ben garanti olsun içerisindeki vitaminler bozulmasın diye ilk yöntemi sağlıklı buldum.ve de daha az meşakkatli.bunu taze bitkilerle yapmak daha etkili.
şimdi sıra beklemekte.45 gün sonra yağımı açıp kullanmaya başlıcam sonrasını ve sonuçları sizlerle paylaşırım.inş sarımsak yağımın kokusu çok olmaz :) sizlere de tavsiye ediyorum aktarlardan içinde ne olduğu belirsiz çoğu taşıyıcı yağ olan bitkisel yağları almaktansa evde yaptığımız yağları gönül rahatlığıyla kullanalım

Son düzenleme:
bende limon yağı yaptım fakat 30 gün beklettim sadece onun dışında hiçbi işlem yok. süzmek dışında. portakal yağıda yapaym demiştim ama kavanozun kapağını açık unutmuşum akıp gitmiş hepsi :6:

bende limon yağı yaptım fakat 30 gün beklettim sadece onun dışında hiçbi işlem yok. süzmek dışında. portakal yağıda yapaym demiştim ama kavanozun kapağını açık unutmuşum akıp gitmiş hepsi :6:

canım güle güle kullan limon yağını.şifa olsun inş..portakal yağı da iyi fikir sıkılaştırıyor,selülit görünümünü düzeltiyor bildiğim kadarıyla..portakallar bitmeden yaparsın yenisini :)

limon ve portakal kabuklarıyla birlikte mi koyuluyor bana da anlatırmısın

bi de yağ renk falan değiştirdi mi yani kokusuyla,rengiyle,tadıyla lmon yağı mı oldu yoksa zeytin yağı özelliği devam ediyor mu hala?

tebrıkler kızlar ne marıfetlısınız ya ben cok merak ettım lımon yagını falan nasıl yaptınız?bu yontemle bıberıye yagı falanda yapılabılırmı acaba?

teşekkurler sen de yapabilirsin biberiye yapılabiliyor ne için kullanmayı düşünüyorsun ;)

bi de google a fiyonk yazarsan elişi günlüğü diye bir sayfa çıkıyor ona tıkla orda bu yağların hazırlanmasını çok güzel anlatmış sayfanın sahibi.ordan faydalanabilirsin..ben daha yeni öğreniyorum meğer bu işi yapan baya varmış :)

teşekkurler sen de yapabilirsin biberiye yapılabiliyor ne için kullanmayı düşünüyorsun ;)

bi de google a fiyonk yazarsan elişi günlüğü diye bir sayfa çıkıyor ona tıkla orda bu yağların hazırlanmasını çok güzel anlatmış sayfanın sahibi.ordan faydalanabilirsin..ben daha yeni öğreniyorum meğer bu işi yapan baya varmış :)
cıddımısın canım hemen bakıyorum tesekkur ederım sonucları yazarım tatlım

canım b arada bıberıye yagını sacım ıcın kullanıcam.bıde aklıma ne geldı bak:1::1:meshur sınamekı kurunu bılıyorsundur forumda en cok kullanılan sac uzatma kürü.acaba sınamekı yagı yapılabılırmı?o da bıtkı sonucta degılmı canm ufak bı deneyecegım ben soncları yazarım

Back