Sare Davutoğlu onların elini sıkmadı

Haber kaynağına güvenmiyorsanız neden yazıyorsunuz anlamadım,sözcü kaç yıllık gazete ...
Günümüz haber kaynaklarıda olayları biryerinden bulup çarptırabiliyor.
Çünkü bir kısmı yandaş medya,bir kısmıda muhalefet medya.
Çift taraflı haberler biraz abartılarak sunuluyor.
Videoyu izledim ben,Erdoğanın gölgesini bile göremedim,değil ki tokalaşsın .
İnsanın kafasını yoruyorlar valla.
Birde ensonhaber var,o yandaş tarafta,akıllara zarar:KK53::KK53:

Ben de başlara dikkat çekiyorum erkekleri geçiyor bayanların elini sıkıyor,okişi eli uzatmasa onunkini de sıkmayacaktı.

Ama sonuçta sıkmış, değil mi? Eğer Sözcü'nün bize ima ettiği şey doğru olmuş olsaydı o kişinin de elini sıkmazdı. Önceki mesajlarımda daha da açıklayıcı yazmıştım, okursanız beni anlayacağınızı düşünüyorum.

konu çok ilerlemiş sadece ilk mesaja yorum yapacak olursam samimi bulmadım
inancı gereği erkeklerin elini sıkmıyorsa bunda eleştirilcek bişey yok
ama sadece erdoğanın elini sıkması olmamış, sonuçta kardeşi ya da akrabası bile değil, samimiyetini kaybetmiş bu noktada

Ben de öyle biliyorum ama bu herkes için böyle olmak zorunda değil. Ayrıca belki de bahsi geçen erkekler kendisiyle tokalaşmak istemedi? Sare Hanım da elinin geri çevrileceğini zannedip elini uzatmadı? O selamlaşma anında anlarsınız karşınızdakini biraz da olsa, erkeklere dikkat ettim Davutoğlu'yla tokalaştıktan sonra Sare Hanım'ı hazır ol gibi durup eğilerek selamlıyorlar, belki kadın da hissetti kendilerini geri çektiklerini ve hiç elini uzatma gibi bir girişimde bulunmadı. Fark ettiyseniz Davutoğlu kadınların elini sıkıyor, yani Sözcü'nün bize yansıtmak istediği gibi değil durum. Burada art niyet var ben bundan bahsediyorum. Haberde kimsenin elini sıkmadı sadece Erdoğan'ın elini sıktı diyerek herkesi farklı şekilde düşünmeye itiyorlar, çünkü videoda Erdoğan dışında başka bir erkeğin elini sıktığı da görülüyor. Benim sıkıntım bu durumla. Yalan ve yanıltmacalı haber yani, bilemiyorum ne kadar anlatabildim.
Haklısın deylayt. Bilgi sahibi olmadan fikir yürütebiliyoruz.
Halka uygulanan operasyonların başını medya çekiyor.

gereksiz bi kural neden niye ?
kim koymuş neden koymuş o kuralı
Aslında kim , niye bu kuralı koymuş bilmiyorum ama genel kabul görmüş görgü kuralıdır . Kadına önce yol verilmesi , yemekte siparişin erkek tarafından verilmesi gibi bir çok örnek verilebilir nedeni ne tam olarak bilmiyorum .

Sare Hanım kimseye elini uzatmamış kendi tercihidir , kimseyi ilgilendirmez bence , sadece elini uzatan beyi geri çevirmemiş yine kendi tercihi.
Erdoğan a kendi mi elini uzattı bilemiyorum , görüntülerde yok .

erdoğanın yerinde olsam oturur bi düşünürüm bu kadın erkek milletvekillerin elini sıkmazken neden sadece benim elimi sıktı yoksa beeen yoksa beeeeen......:KK17: diyeee :KK30:

Şöyle de olabilir mi, ben mesela çok mutasıp yaşayan bir tanıdığım insan varsa (erkek) elimi uzatıp tokalaşma girişiminde bulunmuyorum. bundan rahatsız olabileceğini düşünüyorum. Ya zoraki tokalaşmış olacak ya da reddetmek zorunda kalacak beni, hiç gerek yok öyle atraksiyonlara...
Belki Yeni Başabakanın eşi de bu mantıkla tokalaşmamıştır...

Kişisel fikrimi söyleyeyim, herkese saygım var, isteyen iletişimini istediği şekilde uygulama hakkına sahiptir, sonuçta kaç yaşında kadın, kimin neyini eleştiricem, hatta eleştirmek bile bana göre saygısızlıktır. (kim ne yazmış yorumları okumadan yapıyorum yorumumu)

sözcü'nün haberine ne kadar güvenilir tartışılır ama bu doğru ise kapalı bir kadının yapması gerekeni yapmış demektir.
dinen bir kadının erkeğin elini sıkması bir erkeğinde bir kadının elini sıkması-tokalaşması günahtır ama bunun tasarrufu kişidedir.
aynı ister kapanırsınız ister kapanmazsınız durumu gibi dinin kuralları bellidir, değişmez değiştirilemez.
erdoğan'ın elini sıktı bi dolu milletvekilinin sıkmadı olayına ise sadece şöyle yaklaşabilirim adam beğensekte beğenmesekte bu ülkenin cumhurbaşkanı yani bir de bu açıdan bakmak lazım.
tabi bir de madem mutaasıpsın o zaman niye oraya geldin diyede düşünülebilinir.
ama bence kimsenin de sare hanımı yargılamaya çamur atmaya hakkı yoktur biraz önce ekşisözlük'te gülse birsel'in annesinin cenazesine mini etekle gelmesi ile ilgili birkaç şey okudum.
yani ne sare hanımın erkeklerle tokalaşmadı aa ne geri vs. diye söylenmeye hakkımız yoksa gülse birsel annesinin cenazesinde mini etek giymiş bak sen demeye de hakkımız yok.

Sare Davutoğlu'nun tokalaşmaması neden bu kadar olay oldu ki?
kucukkurbaga'ya katılıyorum, bazı insanlar inançları gereği kadınlarla tokalaşmaz, uzaktan selamlaşmayı tercih ederler, benim babam yaşında bir komşum var mesela o özellikle abdestliyken el vermez, el öptürmez kadınlara, şimdi dışardan bakılınca benim o komşumu görünce elini öpmemem, uzaktan hoşgeldin demem ayıplanır ama işin iç yüzü öyle değil.
Bu insanlar kaç yıldır aynı partinin içindeler, kim kadınla tokalaşır, kim uzaktan selam verir biliyorlardır, Sare hanım bu durumu göz önüne alarak el uzatmamış olabilir, eli havada kalsaydı bu seferde farklı haber yaparlardı.

İcraatler eleştirilir, haber yapılır iyi güzel ama yani insanların tokalaşması, tokalaşmaması da haber yapılıyor artık:KK12:

Back