• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şarap yoksa yemek de yok: Fransa, İran’ın ‘içkisiz yemek’ isteğini reddetti

Cumhuriyet ilkelerine aykırı olan içki içmemek değil içki içme özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. İçkili bir ortamda istemeyenin de içmeme özgürlüğü vardır aynı şekilde.

adamlarda misafirperverlik görgü denen şey yok demekki artık bizim ülkemizde ALLAH cc izniyle paristen geldiklerinde içki yok demek hakkına sahip olacağız:KK45:

onuruna yemek verilecek deniyor yok anam cumhuriyete aykırı biz içeriz :KK53:
beyin yakan bi haber neyyyyseeee

bayan maria au revoir:KK39:

Türkiye israil devlet adamlarını ağırlarsa koşer yemek hazırlanmasını bekler misiniz?

Bence helal yiyosa yesin yemiyosa gitsin dersiniz. Zaten yahudilere de gıcıktık değil mi?

Benim onuruma bir yemek verilecek ve bu ben istemediğim halde içkili olacaksa ne kalır benim onuruma yemek verilmesinin? Bi de laikliğin bununla ne alakası var? Iyy, 90 lı yıllardaki Türkiye gibi

Türkiye israil devlet adamlarını ağırlarsa koşer yemek hazırlanmasını bekler misiniz?

Bence helal yiyosa yesin yemiyosa gitsin dersiniz. Zaten yahudilere de gıcıktık değil mi?
evet gargat ağaçları bile konuşacak gün gelip:KK39:
hem örnek cuk oturmadı domuz yemiyorlar sonuçta :KK75:
bi dana keserik yerler :KK53:

ha onurlarınada yemek verirler mi

versinler istemem doğrusu:cool:

sonuçta ben şunu bilir şunu söyleri bi müslüman içki içmez içilen masada oturmaz

onlarda böyle bi kural varmı içki olmayan sofraya oturmak koşer değil diye:cool:

evet gargat ağaçları bile konuşacak gün gelip:KK39:
hem örnek cuk oturmadı domuz yemiyorlar sonuçta :KK75:
bi dana keserik yerler :KK53:

ha onurlarınada yemek verirler mi

versinler istemem doğrusu:cool:

sonuçta ben şunu bilir şunu söyleri bi müslüman içki içmez içilen masada oturmaz

onlarda böyle bi kural varmı içki olmayan sofraya oturmak koşer değil diye:cool:

İçkiyle ilgili herhangi bir bilgim yok ama koşer şartlarını sağlamak helalden çok daha ağır. Etli ve sütlüler ayrı kaplarda pişmeli. Etler koşere uygun kesilip tuzlanmalı. Danayı kesip yiyemiyorlar direk ne yazık ki. Et kesim usullüleri çok farklı. Ahtapot kalamar yengeç istiridye haram. İranın helal gıda isteğini okuyunca bunları düşündüm nedense içkiden önce. Fransa da helali nasıl sağlayabilirler ki tıpkı koşeri de yapamayacakları gibi. Ayrıca neden yapsınlar? Müslüman içki içmese de içilen masada oturabilir. Oturması icap ederse oturur.

İçkiyle ilgili herhangi bir bilgim yok ama koşer şartlarını sağlamak helalden çok daha ağır. Etli ve sütlüler ayrı kaplarda pişmeli. Etler koşere uygun kesilip tuzlanmalı. Danayı kesip yiyemiyorlar direk ne yazık ki. Et kesim usullüleri çok farklı. Ahtapot kalamar yengeç istiridye haram. İranın helal gıda isteğini okuyunca bunları düşündüm nedense içkiden önce. Fransa da helali nasıl sağlayabilirler ki tıpkı koşeri de yapamayacakları gibi. Ayrıca neden yapsınlar? Müslüman içki içmese de içilen masada oturabilir. Oturması icap ederse oturur.
şimdi çok keskin çizgilerle konuşup kırılmaması gereken incitilmemesi gereken gönülleri incitebilirim dansmaure o yüzden seçerek konuşuncada tam manasıyla anlatamıyor olabilirim derdimi maksadım kimsenin gönlünü kırmak tercihlerine karşmak değil elimden geldiğince uyarı yapmak
haram kılındığını bildiğin birşeyde önce tebliğini yapacaksın sonra baktın ki olmuyor sessizce ayrılacaksın
ha konu politika olunca (orda ben susarım fıkhi alimler konuşur )
en basit kendimden vereyim örneği mümkün olduğunca kadın erkek karışık düğünlere gitmiyorum ben
içki zaten sadece market rafında gördüğüm bişeyki keşke hiç olmasalar:63:
şurayı tam anlamadım(yanlışsam düzelt) göğüs kısmını helal sayıyorlar dimi e o zaman bu kişilere burası ikram edilir yok diretilmez yani bize arka bacakta helal diye
İslam, usülüne göre kesilen sığır ve koyunun tamamını helal kabul eder. Fakat Museviler hayvanın yalnızca ön kısmını (ön ayakları ve göğüs kısmı) koşer kabul ederler. (siyatik sinir alınabilirse, o vakit hayvanın tümü koşer olur).

:KK39:

benden bu kadar ne haliniz varsa görün :63::63::KK53::KK53::KK53:

zeymurel içimden geçeni yazmicem sana o sigara içen smil için:KK53:

Yaz ne olacak canım. Zıkkım iç mi diceksin?

Ben de içki içmem.

Ama zamanında sahabe de içermiş, yasak olmadığı gibi hristiyanlıkta kutsalmış. Kuran-ı kerim'de de ilk içki ayetinde (Bakara-219) yasak edilmemiştir hatta içkide günahları kadar faydaları da vardır demiştir. Belki o fayda benim dediğim gibi sağlıkla ilgili olan. Buradaki günahta içki içmek değil, içtikten sonra olası kötü eylemlerdir. İkinci indirilen ayette(Nisa-43) sarhoş olan sahabe namazda Kafirun suresini yanlış okuyunca Allah içtikten sonra kendinize gelene kadar namazdan uzak durun demiş (yine yasaklamamış), sonra da Maide 90-91 ayetlerinde içkinin şeytanın işi olduğunu ve kaçınmamızı söylemiş.

Allah'ın adım adım içki yasağına götürten ayetleri insanların içki içtikten sonra yaptığı kötü davranışlar sebebiyledir. İstese direk yasaklarken, insanın taşkın davranışlarını göz önüne alarak zamanla yasaklamıştır. Eğer şeytan olmayıp, taşkınlık yapan kötü eylem yapan insan müsfettleri olmasa o içki yasak olmazdı. Yasak olan içki dğeil, adam gibi içmeyip şeytana teslim olan eylemler.

Ben bu ayetler de bunu net görüyorum, uydurmuyorum.

Son ayette bile şeytan işi demekle birlikte insanın vicdanına bırakıp, ondan vazgeçmezmisin demiştir.

İçki içilmese daha iyi evet, hem sağlık poblemi yaratması hem de içip içip iğrenç şeyler yapanlar, şeytana alet olanlar var. Ama adam evde iki kadeh içip adam gibi yatarsa Allah da bunu affedebilir. Affetmeyedebilir bilemem. Allah'ın takdiri. Çünkü içki içene cehennem var dememiştir. Kesinlikle haram da dememiştir. Uzak dursanız iyi olur demiştir.

Sözüm sana değil ama burada bir kadının namusuna laf edip kul hakkı yiyen adam da bana içki içen cehennemlik demesin bi zahmet. Rabbim içkiden daha çok kul hakkıyla bana gelme demişken üstelik...

cesaret cehaletten ise felakettir

ZeyMurEl ZeyMurEl özel mesajdaki kısmı ayetleri bulmak için araştırırken buldum hemen hemen yazaklarım bu kıstasta zaten daha fazla uzatıp dediğim gibi hoş olmayan yerlere gitsin istemiyorum zira bu sitenin kuralları bu konuyu kaldırmıyor :(

cesaret cehaletten ise felakettir

ZeyMurEl ZeyMurEl özel mesajdaki kısmı ayetleri bulmak için araştırırken buldum hemen hemen yazaklarım bu kıstasta zaten daha fazla uzatıp dediğim gibi hoş olmayan yerlere gitsin istemiyorum zira bu sitenin kuralları bu konuyu kaldırmıyor :KK43:

Tamam siz ayetleri paylaşmayın, yorumlamayın.

Kuran-ı Kerim okumak ve o ayetleri anlamaya çalışmak yerine bize içki haram, yerin cehennem diye öğretilsin.

Zaten Kuran okuyan adam o ayetleri yorumlar ve Allah rızası için içmez.

Okumayan da içki haram der ama neden harama kafa patlatmaz, sadece salt bir Allah korkusu ile herşeyi yasak ve haram kabul eder. Allah'ı anlamadan, onu sevmeye çalışmadan, O'nu içine sindirip iliklerine işletmeden.

Kuran-ı okuyup ayetleri anlayarak, Allah'ı anlayarak onu sevmek ve O'nun rızası için birşeylerden vazgeçmek mi cehalet olan.

Yoksa birilerine içki haram, sen cehennemliksin deyip Allah korkusu ile Allah'ı anlamadan birşey dikte etmek mi?

Yahu namaz kılmak m ı sevap, Allah'ı iliklerinde hissedecek kadar O'nu anlayıp tam teslimle namaz kılmak mı?

Herkes namaz kılar ama Kuran'da hep doğru namaz kılmak der. Dosdoğru namaz ne okumadan ne bilirsin?

Cehalet okumadan dikteyi kabul etmemek mi?

Ben de sana sordum şarap haramsa neden cennette şarap ırmakları var?

Neden Bakara'da haram değil sonradan haram oldu.

Cennette şeytan yok, içsende seni yoldan çıkarmaz ama dünyada var.

Allah da bunun için içme demiş. Bu sonucu çıkarmak cahillikse ben cahilim, buırada bikbik herşeye haram diyenler akıllı ne diyim.

Öyle olsun...

Tamam siz ayetleri paylaşmayın, yorumlamayın.

Kuran-ı Kerim okumak ve o ayetleri anlamaya çalışmak yerine bize içki haram, yerin cehennem diye öğretilsin.

Zaten Kuran okuyan adam o ayetleri yorumlar ve Allah rızası için içmez.

Okumayan da içki haram der ama neden harama kafa patlatmaz, sadece salt bir Allah korkusu ile herşeyi yasak ve haram kabul eder. Allah'ı anlamadan, onu sevmeye çalışmadan, O'nu içine sindirip iliklerine işletmeden.

Kuran-ı okuyup ayetleri anlayarak, Allah'ı anlayarak onu sevmek ve O'nun rızası için birşeylerden vazgeçmek mi cehalet olan.

Yoksa birilerine içki haram, sen cehennemliksin deyip Allah korkusu ile Allah'ı anlamadan birşey dikte etmek mi?

Yahu namaz kılmak m ı sevap, Allah'ı iliklerinde hissedecek kadar O'nu anlayıp tam teslimle namaz kılmak mı?

Herkes namaz kılar ama Kuran'da hep doğru namaz kılmak der. Dosdoğru namaz ne okumadan ne bilirsin?

Cehalet okumadan dikteyi kabul etmemek mi?

Ben de sana sordum şarap haramsa neden cennette şarap ırmakları var?

Neden Bakara'da haram değil sonradan haram oldu.

Cennette şeytan yok, içsende seni yoldan çıkarmaz ama dünyada var.

Allah da bunun için içme demiş. Bu sonucu çıkarmak cahillikse ben cahilim, buırada bikbik herşeye haram diyenler akıllı ne diyim.

Öyle olsun...

e sen bunu sordunda bende özelden attım şimdi
dedimki devam ederiz ancak 2 mesaj sonra biri çıkar
hanıııııııııım dini çerik yasak der derdimizi anlatamadan ban alırız
sorun banlanmak mı tabiki hayır derdimi anlatamadan banlanmak

neyse özelden attım
forum yöneticileri izin verirse buradanda yazarım

hatta talep ediyorum bu sitede varmı bilmiyorum ancak böyle bir bölüm açılabilir bir çok sitede var dileyen gelir okur dilemeyen okumaz neden yasakki

ki çıkıyorum ancak akşam cevap atabilirm hastaneye gitcem yemek yapıp
;)

Müctehid olmayan bir kimsenin, bir âyet-i kerimeye mânâ vermeye kalkması çok yanlıştır. Doğru mânâ verse bile hata etmiş olur. Günümüzde zaten müctehid yoktur, fakat haddini bilmeyen müctehid taslağı çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur’anı kendi görüşüyle açıklayan, verdiği mânâ doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]

birde zeymur ;)

Müctehid olmayan bir kimsenin, bir âyet-i kerimeye mânâ vermeye kalkması çok yanlıştır. Doğru mânâ verse bile hata etmiş olur. Günümüzde zaten müctehid yoktur, fakat haddini bilmeyen müctehid taslağı çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur’anı kendi görüşüyle açıklayan, verdiği mânâ doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]

birde zeymur :KK66:

Yapmayın işte bunu demeyin lamelif. Derdimiz herkes Kuran-ı eline alıp okusun.

Adam gidip nereden bulsun müctehid? Bulamayan Kurn'a yaklaşmasın mı?

Allah kitabı yalın net sade her kulu anlasın diye yazmış. Ayetler açık ve net. Kuran-ı Kerim'i arapça her gün hatim et ne geçer eline sevaptan başka. Aç oku, okuduğunu da anla. Yoksa nasıl doğruyu bulursun? Nasıl Allah'ın kurallarını öğrenirsin? Yoruma açık olanı, çelişkiye düştüğünü de zaten araştırır bulursun. Yeter ki o noktaya gel.

İçki içmek günahtır kısmına tek laf etmedim, Allah şeytan işi der doğru ama yine de birçok ayette geçen azılı günahlardaki gibi size cehennemde bir yer var, zakkum yiyip kaynar su içeceksin şeklinde birşey dememiştir.

Ama ayet okumadan bilmeden içen cehennemliktir diye konuşan adama da ayetle bir dur demek lazım.

Kuran-ı Kerim tefsiri, küçük kitapçık halinde hep çantamda. Açıyorum, okuyorum, anlamaya çalışıyorum. 2-3 sene yanlış anlarım sonra gerçeği görürüm. Bir yerden başlamak gerek.

Ama Allah'ın Kuran-ı anlamaya çalıştığım için bana günah yazacağını sanmıyorum.

Din alimi değilim, kimse de bana bakıp aaaaa içki haram değilmiş dikelim kafaya demez, demsin, burada yazma amacım bu değil. Sadece her muhabbette din tebliğ ediyorum diye altını dolduramadığı bilgi verenlere sebep yazdım. Birileri herşeyi cehenneme, günaha, şirke bğlrsa o asıl Allah'ın razı geleceği birşey olmaz.

Elham'ın, Ettehiyat'ın anlamını, indirilme sebebini bilerek mi namaz kılmak iyi, bilemden dümdüz okuyarak mı? Nasıl daha teslim olursun namaza?

Bence de uzatmayalım.

Banlanırsam da Allah'ın takdiri...

Yapmayın işte bunu demeyin lamelif. Derdimiz herkes Kuran-ı eline alıp okusun.

Adam gidip nereden bulsun müctehid? Bulamayan Kurn'a yaklaşmasın mı?

Allah kitabı yalın net sade her kulu anlasın diye yazmış. Ayetler açık ve net. Kuran-ı Kerim'i arapça her gün hatim et ne geçer eline sevaptan başka. Aç oku, okuduğunu da anla. Yoksa nasıl doğruyu bulursun? Nasıl Allah'ın kurallarını öğrenirsin? Yoruma açık olanı, çelişkiye düştüğünü de zaten araştırır bulursun. Yeter ki o noktaya gel.

İçki içmek günahtır kısmına tek laf etmedim, Allah şeytan işi der doğru ama yine de birçok ayette geçen azılı günahlardaki gibi size cehennemde bir yer var, zakkum yiyip kaynar su içeceksin şeklinde birşey dememiştir.

Ama ayet okumadan bilmeden içen cehennemliktir diye konuşan adama da ayetle bir dur demek lazım.

Kuran-ı Kerim tefsiri, küçük kitapçık halinde hep çantamda. Açıyorum, okuyorum, anlamaya çalışıyorum. 2-3 sene yanlış anlarım sonra gerçeği görürüm. Bir yerden başlamak gerek.

Ama Allah'ın Kuran-ı anlamaya çalıştığım için bana günah yazacağını sanmıyorum.

Din alimi değilim, kimse de bana bakıp aaaaa içki haram değilmiş dikelim kafaya demez, demsin, burada yazma amacım bu değil. Sadece her muhabbette din tebliğ ediyorum diye altını dolduramadığı bilgi verenlere sebep yazdım. Birileri herşeyi cehenneme, günaha, şirke bğlrsa o asıl Allah'ın razı geleceği birşey olmaz.

Elham'ın, Ettehiyat'ın anlamını, indirilme sebebini bilerek mi namaz kılmak iyi, bilemden dümdüz okuyarak mı? Nasıl daha teslim olursun namaza?

Bence de uzatmayalım.

Banlanırsam da Allah'ın takdiri...

şimdi ben bildiğim gerçekleri tebliğ etmeye çalışıyorum 1
altı boş olsun istemem 2
alelacele yanlış birşey yazarsam affola 3

bende kuranı okuyup anlamayın demedim 4

lütfen saptırma ayetten haram değil gibi bir mana çıkarmamak gerekir dedimki burda yanlış olan nedir 5

dahada sıralarım ancak vaktim yok 6

herkese hayırlı ve güzel cumalar 7

kikirik hastamız için dua edin 8

ALLAH cc emanet olun 9:KK36:

şimdi ben bildiğim gerçekleri tebliğ etmeye çalışıyorum 1
altı boş olsun istemem 2
alelacele yanlış birşey yazarsam affola 3

bende kuranı okuyup anlamayın demedim 4

lütfen saptırma ayetten haram değil gibi bir mana çıkarmamak gerekir dedimki burda yanlış olan nedir 5

dahada sıralarım ancak vaktim yok 6

herkese hayırlı ve güzel cumalar 7

kikirik hastamız için dua edin 8

ALLAH cc emanet olun 9

Allah şifa versin imşAllah..

Bakın defalarca topiklerde dedim ki dini yorum yapmayın, devam edilirse konu dışı uyarıları veririm bilginize.

Bakın defalarca topiklerde dedim ki dini yorum yapmayın, devam edilirse konu dışı uyarıları veririm bilginize.

Çok özür dilerim kendi adıma gerekçem her içki konusunda araya dalanlardı.

Yoksa ben de yaptığım şeyden memnun değilim.

Ama dini bir bölüm olsun isterdim, sahabeler, peygamberler, hayatları falan. Her dinle ilgili hatta. :KK22:

Back