Şantiye Stajı - Yardım :(

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Moralim aşırı derecede bozuk, mimarlık 2.sınıf bitti bu yıl. Şubatta falan aileme staj yapacağımı söylemiştim yazın, zorunlu staj var 2 tane. Büro ve şantiye stajı. O zaman annemin bir tanıdığının çalıştığı firmada büro stajı yaparım diye konuşmuştuk ama sonradan olmadı o iş. Okulun bitmesine az bir süre kala öğrendim ben de.

Tanıdığım/akraba bu işlerde yardımcı olabilecek kimse yok malesef. Bahsettiğim staj işinin olmayacağını öğrendiğimden beri staj arıyoruz felik fellik. Sonuç elde var sıfır. Kaç tane yeri aradım, şehir dışında olan yerlere bile baktım ama yok, ya staj kabul etmiyorlar ya da çoktan dolmuş.

Demin de bir kaç yer aradım hayır dediler. Ağlamak üzereyim şu an. Bütün arkadaşlarım staja başladı bile. Zaten çoğunun ailesinden en az bir kaç kişi ya mimar ya inşaat mühendisi bir şekilde bir bağlantıları var.

Annem en son bir arkadaşını aramış, yapı denetim firmasında çalışıyormuş. Burda yapabilir demiş, öyle olursa şantiye stajı yapacağım. Ama aklıma takılan bir ton soru var. Yapı denetim firmasında şantiye stajı yapabiliyor muyum acaba? Yani mesela anladığım kadarıyla kendilerine ait bir şantiyeleri yok başka inşaatları denetliyorlar, staj boyunca her gün denetlenecek bir şantiye olacak mı? Okul yapı denetim firmasını kabul edecek mi vs vs

Okulda kime sorabilirim bilmiyorum, okuldan önce buraya yazmak istedim daha detaylı cevap alırım belki diye.

Merhaba.
Her okulun staj kuralları farklı oluyor. Bölümünüzün staj ofisine gidebilirsiniz. Stajdan hangi hocaların ilgilendiğini öğrenip direk onlara sormanız, mail atmanız daha iyi olur; kesin bilgi olur.

Merhaba.
Her okulun staj kuralları farklı oluyor. Bölümünüzün staj ofisine gidebilirsiniz. Stajdan hangi hocaların ilgilendiğini öğrenip direk onlara sormanız, mail atmanız daha iyi olur; kesin bilgi olur.

Teşekkür ederim, soracağım hocaya ulaşamadım şu an için. O yüzden buraya sorayım ilk dedim

yapı denetim firmasında aldığın şantiye stajıyla kooperatiften aldığın şantiye stajının bir farkı olmaz. eğer başta belirtirsen yapı denetim firması seni her gün o kooperatifin şantiyesinde görevlendirir. bu şantiyelerin mimari projelerini inceleyip sahada uygunluğunu kontrol etmen gerekecek. ayrıca şantiyede beton dökümlerinde de yapı denetim firmalarının denetimi ağır olur.

Canim yapi denetim sirketlerince onlarca santiye oluyor gunluk denetleniyor.insaat muhendisinin pesine takilirsin.bende mak.muhendisiyim.insaat sektorunde

Yapı Denetim olur tabi niye olmasın. İstersen her gün farklı bir şantiyeye gidersin. Büyük bir şantiyeyse yapı denetimin görevlendirdiği bir eleman orda sürekli durur. İstersen onun yanında sabit bir şantiyede durabilirsin

Anladım çok teşekkürler :) Bir stajım olsun da ağır olması farketmez, şu an çok zor durumdayım çünkü :) Ağır olması aslında daha iyi değil mi daha iyi öğrenmiş olurum sanırım?

Canim yapi denetim sirketlerince onlarca santiye oluyor gunluk denetleniyor.insaat muhendisinin pesine takilirsin.bende mak.muhendisiyim.insaat sektorunde
Öyle mi, ben bir kaç tana şantiye olur falan diye düşünmüştüm içime su serpildi çok teşekkürler :)

Ben insaat sirkeetinde proje sorumlusuyum.kardesim Yapi denetimde insaat muhendisi santiyeleri denetliyo sabahtan aksama kadar kosturuyor..hic merak etme :)

Canım ben inşaat mühendisiyim, yapı denetimde yapabilirsin şantiye stajını bir sorun olmaz.
Hatta daha iyi olur başka firmaları denetliyorlarsa çevre yapma şansın da olur.
Bulamama konuna gelince çok geç kalmışsın maalesef :/
Ben buyuk bir firmada yaptım stajlarımı.
Haziran 2013te yaptım mesela, kaydımı şubat veya martta yapmıştım.
Çok erken doluyor gerçekten..

Meslektasim benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…