• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şansı döndürmenin yolu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
merhaba hanımlar belki garip gelecek ama hayatımda sanki bi dönemdir her işim ters gidiyor gibi hissediyorum. hani her aksilik beni buluyor sanki üzerimde şu çizgi filmlerdeki yağmur bulutları var :D

bu sanırım eski sevgilimden sonra başladı çok karamsar biriydi herşeyin negatifini düşünürdü sinirliydi vs bazı huyları sanırım bana geçti. ben de aksine pozitif neşeli eğlenceli şansı hep yaver giden biriydim yani hayatım çok keyifliydi.

ben bu işi bi türlü döndüremiyorum yahu, şansı döndürmenin bi yolu var mı? bakış açımda mı bi sorun var da verdiğim kararlar yanlış oluyor diye düşünmeye başladım.

kadere pek inanmıyorum, pozitif enerjiyi geri çağırmanın yöntemi yok mudur hayata? aslında kendi içimde pozitif huzurlu bi insanım ama dış faktörlerden çok etkileniyorum, şu dönemde de malum dış faktörler her şey karman çorman. siz nasıl başa çıkıyorsunuz? kendinizi şanslı görür müsünüz?

Eskiden gorurdum, aynı sizin gibi bir noktada her şey tersine döndü sanki. Yıldız düşüklüğü sonradan da olabiliyor diye okumustum yıllar once. Büyü mu var diye bile düşünüyorum bazen. Valla cozumunu bilen varsa ben de burada bekleyeyim yorumlari.:silah:

Geçenlerde birine daha yazmıştım, benzin almaya girdim benzinlikte benzin bitti. Şansızlık seviyemi gözler önüne seriyor sanırım bu durum :KK66:

İşin esprisi o. İnsanların bazen işleri yolunda gitmez, bu çok ğstüste gelirse şanssız olduğumuzu düşünürüz. Ama aslında sadece kötü yaşanmışlıkların aklımızda yer etmesinden kaynaklanır. Başımıza gelen iyi şeyleri unuturuz. Mesela aynı yoldan 10 kez geçeriz bir şey olmaz 11.'de hayvan kakasına basarız hay şansıma tüküreyim deriz.

Eskiden gorurdum, aynı sizin gibi bir noktada her şey tersine döndü sanki. Yıldız düşüklüğü sonradan da olabiliyor diye okumustum yıllar once. Büyü mu var diye bile düşünüyorum bazen. Valla cozumunu bilen varsa ben de burada bekleyeyim yorumlari.:silah:

ya ben inanmam öyle şeylere ama bikaç kişi noldu sana biri bişi mi yaptı falan diye geyik yaptı, ne bileyim saçma geliyor neyse konu oraya kaymasın da kapanmasın aman. ihtiyacım var bu konudaki fikirlere ;)

• Beğen
Reactions: Kuf
Şansa değil kadere inanırım. Her konuda elimden geleni yapar, sonucu Allah'a bırakırım.

Dönem dönem hepimizin hayatında üst üste olumsuzluklar oluyor,sonrasında güzel şeylerde oluyor, bana kalırsa hayatın içinde bir döngü bu.

Geçenlerde birşne daha yazmıştım, benzin almaya girdim benzinlikte benzin bitti. Şansızlık seviyemi gözler önüne seriyor sanırım bu durum :KK66:

İşin esprisi o. İnsanların bazen işleri yolunda gitmez, bu çok ğstüste gelirse şanssız olduğumuzu düşünürüz. Ama aslında sadece kötü yaşanmışlıkların aklımızda yer etmesinden kaynaklanır. Başımıza gelen iyi şeyleri unuturuz. Mesela aynı yoldan 10 kez geçeriz bir şey olmaz 11.'de hayvan kakasına basarız hay şansıma tüküreyim deriz.

ay kahkaha attım ya hiç öyle şey duymadıydım gerçekten olabiliyor muymuş :)

ya bunu da düşündüm belki negatiflere odaklandığımdan şanssız geliyordur bana dedim ama uzun süredir çok absürt şeyler yaşıyorum hani trajikomik arkadaşlara anlatıp gülünecek denkli aynen sizin benzin mevzusu gibi.

belki dedim evrene verdiğim enerji değişmiştir, ne ekersen onu biçersin kafasında biriyimdir, hani bile isteye kimseye kötülük yapmam ama etraftan negatiflikler gördükçe pozitif kalmakta zorlanıyorum artık ki bana pozitif dönsün evren ay ne bileyim :D

Kendimi sansli gorurum genelde. Cok buyuk sanssizliklar yasamis ve mumkun olabilecek en az zararla ayakta kalabildigim icin sansliyim.

Hala hayatta oldugum icin sansliyim, sagligim yerinde nefes alabiliyorum diye sansliyim.

Bir meslegim var diye sansliyim.

Hayatta olmasa da cok iyi bir insanin kizi oldugum icin sansliyim.
Zamanla daha duzgun bir cevreye sahip oldugum icin sansliyim.

Etrafimdaki parazit tiplerden arindigim icin sansliyim

Listeyi sonsuza kadar uzatabilirim ;)
Ota bocege sukreden bir insan asla degilimdir yanlis anlasilmasin,elimdekilerin kiymetini bilirim,daha iyisini isterim ve surekli cabalamak,basamaklari agir agir cikmak benim cok hosuma gider.

ay kahkaha attım ya hiç öyle şey duymadıydım gerçekten olabiliyor muymuş :)

ya bunu da düşündüm belki negatiflere odaklandığımdan şanssız geliyordur bana dedim ama uzun süredir çok absürt şeyler yaşıyorum hani trajikomik arkadaşlara anlatıp gülünecek denkli aynen sizin benzin mevzusu gibi.

belki dedim evrene verdiğim enerji değişmiştir, ne ekersen onu biçersin kafasında biriyimdir, hani bile isteye kimseye kötülük yapmam ama etraftan negatiflikler gördükçe pozitif kalmakta zorlanıyorum artık ki bana pozitif dönsün evren ay ne bileyim :KK70:

Valla benim de başıma ilk kez geldi. Olmayacak şey oldu işte. Pompacı da kadındı pek eğlendik orda, şansımla dalga geçtim.

Pozitif düşünmek iyidir, aynen devam et. Evren karşılığını vermese bile ruh sağlığını korursun.

ben kadere ve azime inanirim.
kaderimde yaziyorsa isteklerim gerceklesir (cabaladigim sürece) eger yazmiyorsa 1500 takla atsam bile olmaz.
bence isin sirri her negatif olaya positif bakabilmek.

bence de işin sırrı o. öss'ye girdiğim dönemde sınav sistemi değişmişti hatırlıyorum o gün saatlerce ağladım. ama hepimizi etkileyen bir şey olduğu için ben eski sistemde yapacağımdan daha da iyi yapıp mesela atak yapıp ileri geçmiştim böylece negatifi pozitife çevirmiş oldum.

ama işte diyorum ya bi süredir yapamıyorum bunu. nasıl yaptığımı da unutmuşum sanki... siz nasıl yapıyorsunuz biraz daha açar mısınız?

Kendimi sansli gorurum genelde. Cok buyuk sanssizliklar yasamis ve mumkun olabilecek en az zararla ayakta kalabildigim icin sansliyim.

Hala hayatta oldugum icin sansliyim, sagligim yerinde nefes alabiliyorum diye sansliyim.

Bir meslegim var diye sansliyim.

Hayatta olmasa da cok iyi bir insanin kizi oldugum icin sansliyim.
Zamanla daha duzgun bir cevreye sahip oldugum icin sansliyim.

Etrafimdaki parazit tiplerden arindigim icin sansliyim

Listeyi sonsuza kadar uzatabilirim :KK66:
Ota bocege sukreden bir insan asla degilimdir yanlis anlasilmasin,elimdekilerin kiymetini bilirim,daha iyisini isterim ve surekli cabalamak,basamaklari agir agir cikmak benim cok hosuma gider.

evet sahip olduklarımıza şükretmek lazım bazen gratitude deniyor ama türkçesi tam olarak ne bilemedim. böyle yazınca ben de diyorum ailem sağlığım mesleğim vs ama işte terslikler olunca bunu hissetmeye devam edemiyorum hani kağıt üstünde öyle ama hissiyatı geçmiyor bana. gözüm fazla yükseklerde de değildir aslında ufak şeylerden mutlu olan biriyimdir ama sanki verdiğim emeğin bu evrene karşılığını göremiyorum gibi hissediyorum. hani 10 birim veriyorsam elimde kalan 0-1 arası bişey :D

Adama enerjini kaptirmissin çünkü,muhtemelen ona fazla yapici ve verici davranmissin

aynen öyle oldu. sayemde zaten tüm hayatı level atladı ben de kaldım yerimde. kendime enerjimi yontmayı unutmuşum şimdi de yapamıyorum. gerçekten çok iyi bir yaşam koçu olabilirim arkadaşlarıma çevreme çok iyi gaz veririm yönlendiririm gerçekten hayatlarını kolaylaştırırım ama kendim yerimde sayıyorum. sırf bu yüzden etrafımdaki insan sayısını azalttım kendime odaklanabileyim diye.

Valla benim de başıma ilk kez geldi. Olmayacak şey oldu işte. Pompacı da kadındı pek eğlendik orda, şansımla dalga geçtim.

Pozitif düşünmek iyidir, aynen devam et. Evren karşılığını vermese bile ruh sağlığını korursun.

o en önemlisi zaten. o bozulunca beden sağlığı da arkasından bozuluyor. kendimi pozitife çekmeye çalışıyorum sürekli, hiçbir şey bulamazsam güzel yazılar falan okuyorum iyi geliyor ama kalıcı bir çözümle değiştirmek istiyorum.

pozitif sevgili yapsam düzelir mi acaba yaaa :D bozulduğu gibi ehehe

evet sahip olduklarımıza şükretmek lazım bazen gratitude deniyor ama türkçesi tam olarak ne bilemedim. böyle yazınca ben de diyorum ailem sağlığım mesleğim vs ama işte terslikler olunca bunu hissetmeye devam edemiyorum hani kağıt üstünde öyle ama hissiyatı geçmiyor bana. gözüm fazla yükseklerde de değildir aslında ufak şeylerden mutlu olan biriyimdir ama sanki verdiğim emeğin bu evrene karşılığını göremiyorum gibi hissediyorum. hani 10 birim veriyorsam elimde kalan 0-1 arası bişey :KK70:
Terslikler basit seyler sanirim siz buyutuyorsunuz. Hayatta gercek anlamda sorun yasamadiginiz icin yasadiklarinizi sorun olarak goruyor da olabilirsiniz belki,bu cumleyi bana bir uzman soylemisti,psikoloji pek alani degildi gerci operatordu kendisi ama ;) sozune pek guvenirim sahsen.

Ben de donem donem kendimi kotu hissederim,cabuk toparlanirim,cabuk unuturum ;) hafiza belli konularda cok zayiftir bende. Asiri akademik gelen kitaplari okuduktan sonra mesela bir mutsuzluk hissederim,hemen degistiririm okudugum türü ;)

o en önemlisi zaten. o bozulunca beden sağlığı da arkasından bozuluyor. kendimi pozitife çekmeye çalışıyorum sürekli, hiçbir şey bulamazsam güzel yazılar falan okuyorum iyi geliyor ama kalıcı bir çözümle değiştirmek istiyorum.

pozitif sevgili yapsam düzelir mi acaba yaaa :KK70: bozulduğu gibi ehehe

Ahaha mantıklı alsında. Şööyle bir bak etrafına nerde 32 dişi görğnen adam var yapış yakasına :KK53:

bence de işin sırrı o. öss'ye girdiğim dönemde sınav sistemi değişmişti hatırlıyorum o gün saatlerce ağladım. ama hepimizi etkileyen bir şey olduğu için ben eski sistemde yapacağımdan daha da iyi yapıp mesela atak yapıp ileri geçmiştim böylece negatifi pozitife çevirmiş oldum.

ama işte diyorum ya bi süredir yapamıyorum bunu. nasıl yaptığımı da unutmuşum sanki... siz nasıl yapıyorsunuz biraz daha açar mısınız?

biraz uzun olur ama kisa kesmek gerikirse tüm kalbimle yaradanin beni cok sevdigine inanirim.
dini konuya girmek istemiyorum ama benim hayatimin felsefesi net olarak bu.
yani allahin beni cok sevdigine okadar inaniyorumki asla hayatimda gerceklesen negatif bir olayi "ceza" olarak algilamam. sadece o saniye acaba yaradan benim ne ögrenmem istedigini düsünürüm ve anlamaya calisirim.
genelde hayatimda gelisen negatif olaylarin benim icin verilen bir ders olduguna inanirim ve bu dersi seve seve alirim.
bu kücük bir olay olabilir veya büyük bir faciya. ne olursa olsun o durumdan kendime ders cikartirim ve tüm kalbimle allahin benim sadece gelismem icin bana bir firsat sunduguna inanirim.

Terslikler basit seyler sanirim siz buyutuyorsunuz. Hayatta gercek anlamda sorun yasamadiginiz icin yasadiklarinizi sorun olarak goruyor da olabilirsiniz belki,bu cumleyi bana bir uzman soylemisti,psikoloji pek alani degildi gerci operatordu kendisi ama :KK66: sozune pek guvenirim sahsen.

Ben de donem donem kendimi kotu hissederim,cabuk toparlanirim,cabuk unuturum :KK66: hafiza belli konularda cok zayiftir bende. Asiri akademik gelen kitaplari okuduktan sonra mesela bir mutsuzluk hissederim,hemen degistiririm okudugum türü :KK66:

aman çok şükür gerçekten aç açıkta değilim sağlık problemi olan yok etrafımda onlara lafım yok zaten evet onları yaşayanlara kolaylık versin. aynen dediğim gibi basit şeyler ama işte etkiliyor insanı belki de ben büyük sorunum olmadığından gerçekten gereğinden fazla etkilemesine izin veriyorum doğru.

benim de beynim negatif geçmişi siler çok şükür ama bazı kendimce haksızlıklar yaşadım onları geçemiyorum kişilik yapısı heralde a tipi kişilik denir ya o benim kalp krizi riskim yüksek :D

biraz uzun olur ama kisa kesmek gerikirse tüm kalbimle yaradanin beni cok sevdigine inanirim.
dini konuya girmek istemiyorum ama benim hayatimin felsefesi net olarak bu.
yani allahin beni cok sevdigine okadar inaniyorumki asla hayatimda gerceklesen negatif bir olayi "ceza" olarak algilamam. sadece o saniye acaba yaradan benim ne ögrenmem istedigini düsünürüm ve anlamaya calisirim.
genelde hayatimda gelisen negatif olaylarin benim icin verilen bir ders olduguna inanirim ve bu dersi seve seve alirim.
bu kücük bir olay olabilir veya büyük bir faciya. ne olursa olsun o durumdan kendime ders cikartirim ve tüm kalbimle allahin benim sadece gelismem icin bana bir firsat sunduguna inanirim.

anladım. aslında güzel bir bakış açısıymış sanki pc oyunu gibi gelecek seviyeye geçmek için o sorundan ders alıp çözüp atlatmak lazım. güzel sevdim bu fikri. ;) teşekkürler ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back