Sanki benim için oruç tutuyor

Sizin de kocanız Ramazan ayı da sinirli oluyor mu??

• Evet

OY: 52 30,8%
  • Hayır

OY: 117 69,2%

• Ankete Katılan
    169
Oruç tutmuyorum. Ama oruç nedir çok iyi bilirim. Sadece zorundasınız diye tutuyorsunuz sanırım. Anlattıklarınız ile ramazan mantığı hiç uyuşmuyor. Ayrıca tatlı için kavga etmek nedir mesele orucu tutmak değil sınrasında fakirlerle aynı sofraya oturabilmek. Neymiş tatlı eksikmiş...

Nefsi terbiye etmek işte en zoru.amacını şükür biliyoruz ama her zaman uygulanamayan çıkabiliyor

Eşimin deseydiniz ben yapardım lafı meşhurdur:KK70:sinirli olmaz ama aç olur. Daha doğrusu gözü aç olur bir sürü şey ister. Planlariz neler yapacağımızı ona göre strateji kurariz. Ama bana sinirli sinirli saçma sapan laflar ederse sonu iyi olmaz.

Herkes farklı tepki veriyor, kıyaslamak pek doğru değil.
Eşinizle orucu açınca sakince konuşun ve uyarın, bu şekilde davranmaya devam edecekse oruca ara versin arada madem.

Benim eşim de ramazanda değil ama trafikte coşuyor, kavgasız yolculuğumuz nadirdir. Artık sinirden gülüyoruz ikimiz de :KK70:

Oruç tutmak aç kalmaktan ibaret değil saygı sevgi hoşgörü yardımlaşma paylaşma bunlarla guzelleşir oruç tut sonra sonra etrafındakılerın orucluyum diye kalbini kı r anlamı kalmıyor ama bu durumu bende bazen yaşıyorum keşke böyle olmasa

Bazıları oruç tutmuyor. Sadece aç kalmış oluyor. Sağa sola saldırarak ne orucuysa artık. Nefsine hakim olamadıktan sonra ne önemi var. Ben normalde sinirliyimdir ama oruçken sakinim hep çok şükür.
Eşiniza gelince, hem tatlı yapacağım demek hem yapmamış, yapmadığınızı de haber vermeyip sen almadın mı demişsiniz. Dalga mı geçiyor diye düşünüp kızması normal. Oruçla alakalı bir durum göremedim. Normal bir günde de daha fazla tepki verirdi belki.

Dün sofrayi 4 dakika geç kurmuşum diye kavga cıkardı . Cocuk paçamdan ayrılmıyor zar zor yetiştirdim . Millet oturmuş yemek yemiş biz daha ortads sofra yokmus bilmem ne. Patlıcn yemeği yapmıstım, ilk gün yaptıgı yemege bak dedi. Sinir küpü gibiydi. Kaldıramıyosan tutma oruc felan dedim yemeğime öyle diyince gözlerim doldu . Cok kırıldım bugün biraz daha iyiydi ama gene aynı sinir küpü. Hepsi aynı canım ya

Bende öyle aksi oluyorum
Ramazan’ı genelde yarısına kadar annemlerin yanında geçiriyorum
Ama öyle bıktırmışım ki,annem Ramazan’dan birgün önce “bak öyle sapa sola çatacaksan hiç tutma “ diyor
İki gündür sesim çıkmıyor
Dün biraz sanki kavga kopuyordu frenledim kendimi

Bir çok tane okuyunca bir garip hissettim
Öyle oruc tutan tutmasın daha iyi,
Yada
Onun orucu kabul mı olurmuş diyorsunuz da hayırdır? Bu biraz had aşmak olmaz mı? :)
Kabul olur inşallah, temenni bu yönde :)

Evet oruçlu iken sabır onemli, kalp kırmamak lazım, maksat açın halini anlamak da, her oructa bunu yakalamayabilir insan. Her orucu bunu ümit ederek tutar, belki 4-5 gün bunun hakkını verir. Ama kabul oldu olmadı konusunu allah bilir.

Oruç sadece aç susuz beklemek değildir. Keşke daha iyi bir eğitim sistemimiz olsaydı da herkese inandığı şeyin doğrusu öğretilseydi.

Bir bakkala çıkıp şeker almaya üşeniyorsunuz bakın çalışmadığınız halde ağırlık çöktü acıktım yapmadım diye eşinizinde canı istemiş çok zor değil şeker almak ki çok geç.saatte de aramamış sizi ama o adam sabah erkenden kalkıp mesaiye gidiyor tüm gün çalışıyor siz uyuyabiliyorsunuz evinizde o onu da yapamıyor akşam oruç.daha da vuruyor sinirine hakim olamamış olabilir o zaman baştan hazır al deseydiniz tatlı almadın mı demediniz de enteresan sakin kalmak tabi.daha iyi.ama ben evde olsam eşim bi tatlı istese 2 dk çıkar şeker alırım canı istemiş belli.ki

Dün sofrayi 4 dakika geç kurmuşum diye kavga cıkardı . Cocuk paçamdan ayrılmıyor zar zor yetiştirdim . Millet oturmuş yemek yemiş biz daha ortads sofra yokmus bilmem ne. Patlıcn yemeği yapmıstım, ilk gün yaptıgı yemege bak dedi. Sinir küpü gibiydi. Kaldıramıyosan tutma oruc felan dedim yemeğime öyle diyince gözlerim doldu . Cok kırıldım bugün biraz daha iyiydi ama gene aynı sinir küpü. Hepsi aynı canım ya
Çocuk paçandan tutmuş bırakmazken sevgili eşin sana yardım etmedi mi masayı kurmaya?

Bazıları oruç tutmuyor. Sadece aç kalmış oluyor. Sağa sola saldırarak ne orucuysa artık. Nefsine hakim olamadıktan sonra ne önemi var. Ben normalde sinirliyimdir ama oruçken sakinim hep çok şükür.
Eşiniza gelince, hem tatlı yapacağım demek hem yapmamış, yapmadığınızı de haber vermeyip sen almadın mı demişsiniz. Dalga mı geçiyor diye düşünüp kızması normal. Oruçla alakalı bir durum göremedim. Normal bir günde de daha fazla tepki verirdi belki.

Yapamadığımı tel de söyledim haberi vardı o gelince yapmamı istedi ama bende insanım ve halsizlik çöktü

Ahh ah ben neler çektim bu yüzden evliligimizin ilk 4 yılında.son 2 yıldır biraz düzeldi.eften püften hersey icin avazı ciktigi kadar bagirir hergün hakaretlerle kalbimi kırardı.dehşet sinirliydi.bende içimden sen orucun kabul oldu san derdim.orucun aç kalmayla ne ilgisi var oysa nefsini terbiye etmektir yani tüm kötü huylardan uzak olmak.neyse 2 yildir siniri pek yok:)

Benim eşim 2 aydır oruç tutuyor ve ben onun oruç tuttuğunu hissetmedim bile. Sadece dışarı çıktığımızda bize ısrar eder siz yetim aç kalmayın der ama onun karşısında yemek benim içimden gelmezdi. Hatta işten yorgun argın gelir oruçlu oruçlu bir de yemek yapar ben geç kaldığımda ya da yorgun olduğumda.

Bir bakkala çıkıp şeker almaya üşeniyorsunuz bakın çalışmadığınız halde ağırlık çöktü acıktım yapmadım diye eşinizinde canı istemiş çok zor değil şeker almak ki çok geç.saatte de aramamış sizi ama o adam sabah erkenden kalkıp mesaiye gidiyor tüm gün çalışıyor siz uyuyabiliyorsunuz evinizde o onu da yapamıyor akşam oruç.daha da vuruyor sinirine hakim olamamış olabilir o zaman baştan hazır al deseydiniz tatlı almadın mı demediniz de enteresan sakin kalmak tabi.daha iyi.ama ben evde olsam eşim bi tatlı istese 2 dk çıkar şeker alırım canı istemiş belli.ki

Ben özet geçtim anlatırken.mesele tatlı dam ziyade o kadar yap yap bi yapmayınca böyle mi olacak.ben yeme içme zevkimi bile onun sevdiği şeylere göre ayarlıyorum o ne seviyorsa o.sırf tartışma büyümesin diye ben oda değiştiriyorum ona sinirleniyor tatlı bahane yani

X