Dikkat ettim Kurstaki hocalarin hepsi bu şekilde yaptıriyor..Bende ilk defa öğrendiğim için bunu uygulamak zorunda kaldim tabi .Aslında park yaparken inanilmaz kolay oluyor..Ama bana park harici hayırı olmadı bu ayna olayınınBen hiç düzeltmiyorum kafamı yukarı kaldırıyorum sadece
Çok sağolun inşallahSınavı o kadar zorlaştirdilar ki..
Evet gereklimi gerekli ama bu kadar stres yaptırmaya gerek yok ya. Baska ülkelerin sınavlarını izledim aman Allahım nasıl rahatlık güle oynaya direksiyon sınavı oluyorlar. Bizimkiler gibi oraya buraya park, çizgiyi aşma, yok ayna indir kaldır hic birşey yok. Hiç üzülmeyin 2. Sınavda geçersiniz
Evet aslinda derslere girince sınav güzergahını unutmuyoruz ezber oluyor o bakimdan iyi..Ama yurt dışinda komisyon nasil acaba burdakiler biraz gergin malesef.Benim ilk girişim bana böylesi denk geldi belkide.Normalde en kolay olan unutulmayacak şeyi Gerginlikten unuttum ..Eşinizde inşallah ehliyetini alır..Başarilar diliyorum..Emek verip emeğinin boşa gitmesi çok üzücü.
Çok HaklisinizCanın sağolsun neden üzülüyorsun ya, sağlığın yerinde olsun yeter ki. Herkes ilk girişte alacak diye birşey yok. Ben sınav günü kimliğimi almamıştım yanıma araba süremeden kaldım. Sen en azından denedin de kaldın.Daha çok pratik yaparsın ve daha temkinli olursun eminim 2. sınavda alacaksın ehliyetini canım.
Not: 2. Denememde ehliyeti aldım ve komisyondan tam not aldım ama çok pratik yapmıştım ve derslerde hocayla konuşarak araba sürüyordum, komisyon seni o gergin anda konuşturduğu için aklına gelmemiş olabilir.
Çok HaklisinizSağlık olsun...Ama son saniyede olacakken bir anda sınavın sonlanması çok üzdü beni..İnşallah bir sonraki sefere napalımm..Evet zaten L parkı yaparken arkadaki komisyon indi.Tam o nokta çukur vardı.Ben geri giderken araba çukura girdi.Ama parkta tamamlandı.Komisyon " oldu tamam " dedi..Bende sevindim dubaya çarpmadan çıkayım bari dedim..Ve o anda unutmuşum.. İnşallah bende sizin gibi 2.de alırım.Hayırlısi Olsun inşallah
Şimdiden başarılar dilerim..Ama derslere girmeden kesinlikle sınava girmenizi önermem...Diyelim ki daha önceden araç kullanmayı biliyorsunuz Ama Sınav parkuru var.Şaşirip başka yola girsenizde kalıyorsunuz.Katiyyen hiçbir hatada afları yok.Resmen hata arıyorlar.Ben sıfırdım bu konuda..Ilk defa direksiyon koltuğuna oturdum diyebilirim.Hiç başka bir araçla pratikde yapmadım.Tamamen kurstan öğrendiklerimle girdim.Normalde kursun 14 saat ders vermesi lazım ben 10 saat ders aldım.. Sınav için gerekli olan bütün teknikleri kuralları gayet iyi eksiksiz uyguladım yeterli oldu yani 10 saat..(aynayı unutmam hariç)Yanii demem o ki ; hafife almayın muhakak ders alın...Bende önümüzdeki hafta giricem sınava ama iki aydır hiç pratik yapamadım hafta ici iş hafta sonu yasak nasıl olcak bilmiyorum sınava girmemeyi bile düşünüyorum siz bu süreçte naptınız pratik yaptınız mı yoksa kursta ogrendiginizle mi girdiniz sınava
Kız Allah seni ne yapmasın dikiz aynasından filan baksaydın arkaya doğruOnlar aynayi bence hiç fark etmedi ...Ben yolun solundaydım..Sağa sinyal verip sağ yola geçecektim yani sınavin bittigi yere..Ayy birde baktim ki aynayi düzeltmemisim aşağiya doğru lastiklere bakiyor..Ben soldayim ayna yok nasıl geçeyim arkadan araba gelse göremem çarpar bana arkadan..Kalakaldim öylece..Sınavda olmasam biraz daha ilerleyip müsait bir yerde durup düzeltirim.Ama onuda yapamadim tabi..
Vallahi benimde sınav bittikten sonra aklıma geldi...Ahhh dedim keşke dikiz aynasindan baksaydim ucundan kıyısından araba varmı yokmu görürdüm Geçerdim sağa ve sınav o an bitmiş olurduKeşke dikiz aynasından kontrol edip çaktırmadan devam etseydiniz ama olan olmuş. Vardır herşeyde bir hayır. Bir kaç sınav hakkınız var zaten sıkmayın canınızı.
Evettt ya sonradan aklima geldi..Dürüstlüğüm tuttu o anKız Allah seni ne yapmasın dikiz aynasından filan baksaydın arkaya doğru
Biraz da denk gelen hocalarla alakalı bence .bende ehliyet sınavımda l park yaparken geri vitese takıp direksiyonu toplamayı unutunca heyacandan geriye dogru gitmeye başladıı araba arkada arabalar var tabi az kalsın çarpıyordum ezberlemişim ya direksiyonu tam toplaynca l yapıcam direk diye aynalarada hakmadım hiç hoca uyardı sen napıypsun diye allahtan çok heyecanlı bi tip gibi gösterip kendimi her yaptıgımı agzımla anlatıp sonra uygulamada karıstırınca biliyo ama çok heyecanlı deyip geçirmişlerdi beniEvet Youtubede seyrediyorum çoğu yerde ayna ile oynanmiyor bu kurstan kursa ilçeden ilçeyede değisiyor sanırım..Yerdeki çizgiyi lastikle denkleyebilmek için yapılıyor..Ah keşke bizdede öyle bir kural olmasaydı.Şimdi geçmiştim sınavı
Bende daha önce hiç araba kullanmamıştım sizin gibi kursa gittim ders aldım tam sınava girecekken sınavlar iptal edildi o gün bugündür de hiç araba koltuğuna oturmadım sanki herşeyi unuttum hiç birşey hatırlamıyorum hiç cesaretim yokŞimdiden başarılar dilerim..Ama derslere girmeden kesinlikle sınava girmenizi önermem...Diyelim ki daha önceden araç kullanmayı biliyorsunuz Ama Sınav parkuru var.Şaşirip başka yola girsenizde kalıyorsunuz.Katiyyen hiçbir hatada afları yok.Resmen hata arıyorlar.Ben sıfırdım bu konuda..Ilk defa direksiyon koltuğuna oturdum diyebilirim.Hiç başka bir araçla pratikde yapmadım.Tamamen kurstan öğrendiklerimle girdim.Normalde kursun 14 saat ders vermesi lazım ben 10 saat ders aldım.. Sınav için gerekli olan bütün teknikleri kuralları gayet iyi eksiksiz uyguladım yeterli oldu yani 10 saat..(aynayı unutmam hariç)Yanii demem o ki ; hafife almayın muhakak ders alın...
Şimdiden başarılar dilerim..Ama derslere girmeden kesinlikle sınava girmenizi önermem...Diyelim ki daha önceden araç kullanmayı biliyorsunuz Ama Sınav parkuru var.Şaşirip başka yola girsenizde kalıyorsunuz.Katiyyen hiçbir hatada afları yok.Resmen hata arıyorlar.Ben sıfırdım bu konuda..Ilk defa direksiyon koltuğuna oturdum diyebilirim.Hiç başka bir araçla pratikde yapmadım.Tamamen kurstan öğrendiklerimle girdim.Normalde kursun 14 saat ders vermesi lazım ben 10 saat ders aldım.. Sınav için gerekli olan bütün teknikleri kuralları gayet iyi eksiksiz uyguladım yeterli oldu yani 10 saat..(aynayı unutmam hariç)Yanii demem o ki ; hafife almayın muhakak ders alın...
E siz ders almişsinız zaten..Sınavdan hemen önce Bir iki ders alsanız öğrendikleriniz aklınıza gelir hiç öyle düşünmeyin...Bende 2 hafta sonra sınava giricem pekistirmek için sınavdan 1 gün önce ders almayı planlıyorum..Allah yardımcimiz olsunBende daha önce hiç araba kullanmamıştım sizin gibi kursa gittim ders aldım tam sınava girecekken sınavlar iptal edildi o gün bugündür de hiç araba koltuğuna oturmadım sanki herşeyi unuttum hiç birşey hatırlamıyorum hiç cesaretim yok
InşallahDaha ilk girmenizmiş canınızı sıkmayın diğerinde daha rahat olup halledersiniz.
Haklisiniz heyecan çok oluyor vardı heyecanim tabiki ama elim ayağim birbirine dolaşmiş şekilde de değildi aslinda...SON dakikaya kadar Herşeye O kadar dikkat ettikten sonra aynayı düzeltmeyi unutmak ve bu sebeple sınavı kazanamamak çok üzücüBence sadece heyecan. Salaklık falan demeyin, o kadar şeyi yapmışsınız daha ne olsun. Ben de olsam ne yapacağımı şaşırırdım valla. Heyecan insana neler yaptırıyor. 10 yıllık aktif şoförüm şu ana kadar yolda hiç heyecan yapmadım ama arabaya ne zaman babam binse (ilk defa o göstermişti sürüşü) arabayı illa stop ettiriyorum
Bu arada benim zamanımda şoför koltuğuna oturanlar sınavı geçmiş oluyordu