• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım boşanıyorum

Aysegul92

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2022
42
24
18
32
Merhaba. Uzun zaman sonra yazıyorum. 15 aylık oğlum var 7 senelik evliyim. Oğlum üç aylıkken eşimin ablasının kansere yakalandığını öğrendik. Eşim tamamen bizi boşladı çok üzgündü. Sürekli ablasının bu hayattaki en önemli varlık olduğunu söylüyordu. İlk zamanlar acısına verdim. Ama bunun sonu yoktu. Nerdeyse iki güne bir içiyor ertesi gün tamamen uyuyordu. Ben küçücük çocukla yalnız başıma kalmıştım. Sürekli annesigike gidip kalmak istiyordu çünkü ablasıgilde ordaydı aynı şehirdeyiz bu arada. Ama ben rahat edemediğim için kalmak istemediğimi söylüyordum. Sürekli bundan tartışıp beni vicdansızlıkla suçluyordu. 6 ay kadar sabrettim neredeyse sonra içki içtiğini ailesiyle paylaştım eve yardım etmediğinide. Değişen bişey olmadı. Bu süreçte üç kez boşanmak istediğimi söyledim. Şuanki ciddi olmak üzere. Babamda üç ay önce kanser oldu ve ben çocuğumu asla ihmal etmedim. Onunla vakit geçirdim üç öğün yemeğini yedirdim. O Uyuduğunda ağladım. Sürekli annegilin sözünü dinlemeye başladı mesela biz hemen peşine çocuk düşünüyorduk ama ablası tek çocuk yeterli diye bu düşüncesinden vazgeçti. Sizce ben vicdansızlık mı yapıyorum. Oğlum beni suçlar mı sabretseydin diye çok üzülüyorum

Siz tamamen haklisiniz ablasina uzulmus olabilr bu seni ve cocugunu ihmal edecek kadar olmamali kendini ickiye vermis icki icince ablasi iyilesecek mi Allaha yonelmesi gerekiyorken tamamen seytana yonelmis kaldiki ayni dert sizin basinizda da var ablasi ne hakla karisir sizin aile meselenize bu senin ve esinin karari olmali esiniz niye sizi degilde ablasini dinliyor vallahi zor bir durum Allah kolaylik versin ablasina ve babana acil sifalar diliyorum

Ablasina hak vermek gibi olmasin ama bencede su durumda tek cocuk kafi
Esiniz depresyona girmis olabilir kaybetme korkusu yasiyor
Gitsin kalsin ailesinde arada sirada, sen git ben gelmeyecegim diyin sizde kendi ailenize gidin o surede
Yarin ablasini kaybetse senin yuzunden vakit geciremedim diye suclama ihtimali de var

Ben elimde olmadan eşinizle daha çok empati yapıyorum maalesef. Herkes illa ki zorlu süreçlerden geçiyor ancak kimisi çok etkileniyor kimisi az. Eşiniz de depresif bir dönemden geçiyor ve 6 ay sabrettim deseniz de depresyonun en kısa tedavisi zaten 6 ay.

Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir konu. Siz haklısınız, eşiniz de ablasının durumundan fazla etkilenmiş kardeş olarak o da haklı kendince. Ben de depresyon geçiriyor olduğunu düşündüm söylediklerinizden ama siz ve çocuğunuz maddi olarak da zor durumdaysanız ayrılık kaçınılmaz elbette, maddi sıkıntı yok ise tedaviye yönlendirip biraz daha bekleyin derim. Bu sizde daha derin yaralar açmayacaksa tabi ki.

Eşiniz ablasını bu kadar çok düşünüyor madem ablasının yanında olmak yerine neden alkol alıyor ve ertesi gün sadece vurup kafayı yatıyor tabi ki üzülmüştür ama birazda bir şeylere bahanesi olmuş gibi

Gil gil gil annegil babagil ablagil. Türkçede böyle bir kelime mi var? Ablasına olan aşırı düşkünlüğü dışında ben eşinizi sizden akıllı buldum, en azından sorunlu bir evliliğe 2. çocuğu getirmek için direnmiyor

Eksik bilgileri gidereyim. Ben ücretsiz izindeyim şuan 11 ay daha evdeyim. Bu süreçte evin giderlerini eşim karşıladı. Bu saatten sonra nasıl olur bilmiyorum çünkü evi terketti dün sabah. Gene tartışma aynıydı annemlere gidelim gitmeyelim. İkinci çocuk meselesine gelince. Şuan asla bende düşünmüyorum. Ama bu olay olduğunda bizim bir sorunumuz yoktu yani bu yaşananların başındaydık. Uzman desteği konusuna gelince asla yaklaşmaz

Konu sahibi de babası kanser oldu diye aynı şekilde davransın o zaman. Eve gitmesin, sık sık alkol alıp ertesi gün uyusun tüm gün. Neyin depresyonuna girebilir bu kadar? Resmen içindeki sorumsuz taraf ablasının bahanesiyle ortaya çıkmış bunun başka bir açıklaması yok.
Ablasına üzülebilir, daha çok bir araya gelmek isteyebilir ama bu saçma sapan davranmasına sebep olamaz.
Evi de terk etmiş, ne hali varsa görsün.

Son düzenleme:
Ablasına üzülür eskisi kadar gülmez düşünceli olur üzgün olur anlarım. Ama alkol alıp evi ihmal etmek ne alaka? Sen de baban kanser oldu diye alkol al iki günde bir bakalım 6 ay idare eder mi seni? Ablasına neymiş kaç çocuk yapacağınızdan? Sinir bozucu al karşına konuş. Onun ablası hastaysa senin de baban hasta. Hayır ilgilenir hastaneye götürür ilacını alır ona vakit ayırır anlarım. İçip içip evden uzaklaşmak nedir?

İçtiğinde herşeyi unutuyormuş. Ablamın kızı bi kaç gün bizde kaldı sürekli içmesinden korkup gece iki buçukta babasını arayıp kendini aldırdı. Ben uyuyordum tabi erken kalktığım için giderken uyandırdı ertes gün böyle oldu diye anlattı
Eşiniz ablasını bu kadar çok düşünüyor madem ablasının yanında olmak yerine neden alkol alıyor ve ertesi gün sadece vurup kafayı yatıyor tabi ki üzülmüştür ama birazda bir şeylere bahanesi olmuş gibi

Hiiiiiç çekme elalemin hala sütten kesilmemiş çocuğunu.
Vicdansızlımış, eşine bebeğine vakit ayırmamak el kadar bebeğim olduğu eve içip içip gelmek vicdan işi mi adsız alkolik.

Zıkkım içsin yol ver gitsin. Sakın çekeyim deme. Karşına al konuş. Babam 50 yıl içti. Hala içiyor. Alkolün sonu yok. Duygusal olarak zayıf belli ki. Yol yakınken dönsün. Ne diyim ki rezil herif

İçmeye ablasını bahane etmiş. Eğer deseydiniz ki evde her şey normal sadece sürekli ablasına gitmek istiyor aklı onda vs böyle durumda eşine hak verirdim. Hastalıkta belirli bi seviyeye tedaviye gelene kadar yakınları kendinde olmuyor çok zor süreçler. Babanızın durumuyla kıyaslamayın. Eşiniz gerçekten ablasına üzülse böyle yapmaz evde çocuk varken bu hallere getirmez kendini.
İçmek yerine daha sağlam durmaya çare aramaya çalışır, istemsiz anksiyete duyar gece bile ani telefonlara karşı tetikte olur, sizinki sızıyor.
Tamamen alkolik adam, bahaneleri bitmez. Bence çabalamayada değmez

hastalıkları bile yarıştırdı. Ablası gençmiş üç çocuğu varmış benim babam yaşlıymış. Babam prostat kanseri onun ablası meme ama dördüncü evre bu durumu bile yarıştırdı. Çıkmazdayım kendimi çok sorguladım ama kendimde bir hata bulamıyorum. Mesela oğlumuzu sünnete götürdüğümde geceden kalmaydı o ameliyathaneye gidince eşim uyudu. Aşısı için gene sarhoş olduğu için gelemedi. Ama onun dışında maddiyatla ilgili bir problem yaşamadım bana her ay düzenli para gönderdi ben sağladım oğlumla ilgili şeyleri evin genel giderleri zaten ondaydı

Sizin eşinizin ablası ile aranız nasıl? Benim kardeşim bana üzülüyor diye eşini ve bebeğini ihmal edecek olsa ümüğünü sıkardım valla. Eşinizin ablasından destek alabilirsiniz belki. Çünkü birinin onu silkeleyip kendine getirmesi gerekiyor. Kayılvalidenizin bunu yapmayacağı izlenimini alıyorum. Görümceniz ile konuşsanız belki?

Sizin eşinizin ablası ile aranız nasıl? Benim kardeşim bana üzülüyor diye eşini ve bebeğini ihmal edecek olsa ümüğünü sıkardım valla. Eşinizin ablasından destek alabilirsiniz belki. Çünkü birinin onu silkeleyip kendine getirmesi gerekiyor. Kayılvalidenizin bunu yapmayacağı izlenimini alıyorum. Görümceniz ile konuşsanız belki?
İnanın dünya tatlısı Allahım onu evlatlarına bağışlasın. Hem kaynanamla hemde ablasıyla görüştüm. Derdimi anlattım. Annesiyle üç defa hatta. Ama bir çözüm olmadı. Aksine benim annemlern beni doldurmasıyla suçlandım eşim tarafından

İnanın dünya tatlısı Allahım onu evlatlarına bağışlasın. Hem kaynanamla hemde ablasıyla görüştüm. Derdimi anlattım. Annesiyle üç defa hatta. Ama bir çözüm olmadı. Aksine benim annemlern beni doldurmasıyla suçlandım eşim tarafından
Anlıyorum. Yasal haklarınızı bir gözden geçirin isterseniz. Boşanmak yerine bir süre yasal olarak ayrı olmayı tercih edebilirsiniz. Bu da eşinize kendine çekidüzen vermesi için zaman sağlayabilir. Sizin ciddiyetinizi ama yine de aranızı düzeltmeye olan isteğinizi de gösterebilir.

Back