- 5 Ekim 2013
- 2.278
- 6.580
- 358
- Konu Sahibi nicksiz123
-
İkinci evliliğinizde doğru kişiyi seçerseniz böyle olmaz.
Sabah bdvde bi konu açmılmıştı doğu batı arasında fark diye. Örnek burada.
Erzurumlular tutucu insanlar. İstisnalar var elbette.
Eşinize tahammül etmek zorunda değilsiniz zaten bu olaylara şahit olan çocuğunuzun psikolojisi yıpranıyor ona iyilik yapacağınızı zannederken aslında kötülük yapıyorsunuz. Ayrıldığınızda kavgasız huzurlu bir ortamda daha iyi olur eminim.
Allah kolaylık versin.
Evet evlilik cok zor ve mesaketli biraz iyi gecinmek icin sanirim aptali oynamak lazim o da mesela benim asla yapamicagim bisey. Çünkü dogru 1 tanedir. 2 tane doğru olmazki. Surekli mi kavga edersiniz
Evet bende boyle seyler yapıyorum sonra icimden ohh cekiyorumEmin ol bi sure sonra beklemezsin hayatının merkezine koyma eger yapamıosan da belli etme arama sorma o aradıgında acma işim vardı duymadım de. Ben bazen yapıyorum gıcıklıgına canımı sıkınca eşim. Sadece yatıyorum yanyana. Başka yüzüne bakmıyorum bile. Kedi gibi dolanıo sonra evin içinde. O da oyle karı kıza mı gidiyorum içkim yok alkolum yok moduna giriyo 2 senelik evliyiz ilk sene giderdi cok arkadaşlarıyla. Ben de kendime çevre yaptım bende kendi arkadaşlarımla takılıorum şimdi.o bana dio hadi bişeyler yapalım yürüyelim gezelim.
Dogru bir tane degildir yalniz. :) Bilim dunyasinda dahi bazen bazi dogru kabul edilenler degisebilir.
Evlilikte, insan iliskilerinde "dogru bir tanedir ben susamam" kafasi ne zekilik gostergesi, ne dogruculuktur. Sizin kafada bir insanla ben yapamazdim acikcasi ama zekiliginizi cekememekten degil.
Zeki insanlar gordum ben buarada. :) Sizin gibi hic degiller, dinlemeyi biliyorlar + herseyi bildiklerini idda etmiyorlardi.
Kimse karsidaki insan akilli, zeki diye kapilari kirmaz evde. Dediginiz kadar zeki olsaniz o kapilar kirilmadan soylemek istediginizi soylerdiniz, kendinizi ifade edebilirdiniz. Dan dun aklina estigi gibi konusmak ve herseyi bildigini idda etmek insana cinnet getirmekten baska sey degil.Keske kiskanilasi zekasinizi elalemin kavgalarini tahmin etmekte kullanmak yerine eş tercih ederken kullansaydiniz.
Ayrıca okudugunuzu anlayarak bana cevap yazın ben zeki oldugum icin kapi kırılmadı dogruyu soyledigim icin yasandi ve bitti. Muhattabim da konu sahibiydi lutfen ofkenizi baskasina yönlendirin. Kimseyle polemige girmek istemiyorumDogru bir tane degildir yalniz. :) Bilim dunyasinda dahi bazen bazi dogru kabul edilenler degisebilir.
Evlilikte, insan iliskilerinde "dogru bir tanedir ben susamam" kafasi ne zekilik gostergesi, ne dogruculuktur. Sizin kafada bir insanla ben yapamazdim acikcasi ama zekiliginizi cekememekten degil.
Zeki insanlar gordum ben buarada. :) Sizin gibi hic degiller, dinlemeyi biliyorlar + herseyi bildiklerini idda etmiyorlardi.
Kimse karsidaki insan akilli, zeki diye kapilari kirmaz evde. Dediginiz kadar zeki olsaniz o kapilar kirilmadan soylemek istediginizi soylerdiniz, kendinizi ifade edebilirdiniz. Dan dun aklina estigi gibi konusmak ve herseyi bildigini idda etmek insana cinnet getirmekten baska sey degil.Keske kiskanilasi zekasinizi elalemin kavgalarini tahmin etmekte kullanmak yerine eş tercih ederken kullansaydiniz.
4 yillik evliyim ben de ayni sizin gibiyim herseyden haberim olmali, fikrim alinmali hic susamam hatta fikrim olmasa bile yorumum mutlaka olur :) esimle cok fazla olmamakla birlikte tartismalarjmz olur ama asla ustume yurume ,hakaret, kufur duymadim en fazla duvara vurmustur ama bana asla vuracagini dusunmedigim icin korkmadim bile...yani her evlilik oyle degil buna katlanmak zorunda degilsinz kendinize bunu yapmayin duzelmezse ayrilacaginizi soyleyin5 yillik evliyim,esim erzurumlu bense tekirdagliyim
Aileler olarak cok daha rahat neseli guzel bir aileden geldim onun ailesi kati daha sert bir aile.aslinda basta guzel giden iliskimiz evlenince bir anda bozuldu..onun gereksiz her dakika arayan ailesi devamli dibimizden ayrilmayan kuzeni derken ilk kavgamizi bile evlendigimiz hafta yaptik.konu su,kuzeni cagirdi gitme deidm kuzeni ona kilibik demis flaan filan vay efendim neden gitme demisim..olaylar boyle ilerlerken giderek kavgalarin dozu artti daha degisti artik kufur eder saygisiz futursuzca bagirir oldu yalan soyluyor vesaire.belli bir konu yok ben neden mesela herkesin icin de ‘ne alaka’demisim veya neden ben ona hesap sormusum boyle sebepler bir tane 2 yasinda da oglum var..isten eve geliyor yemek yiyor genel de disari cikiyor gitme dedigim de ben kari kiza mi gidiyorum arkadaslarla cay iciyorum zaten koca gun isteyim diyor,ariyorum acmiyor neden acmiyorsun diyorum sen bana nasil hesap sorarsin iste bir kavgaya tutusuyorum bana ne kufurler ediyor seni oldururum snei vururum neler ama,cocugumuz var bagirma diyorum etkilenir diyorum gozu gormuyor hic bir seyi..biktim usandim artik inanilmaz yoruldum..ailem cok arkamda degl gitsem kabul ederler ama cocugum yavrumu cok sevdigi babasindan nasil ayiririm oyle yada boyle katlanmaya calisiyorum katlanmaya devam mi etmeliyim..yoksa hazir gormusken herseyi ilerde daha da kotu olacagini bildigim iliskime son mu vermeliyim..seviyorum herhalde emin degilim
Sanirim oda seviyor ama iki insan bir butun olamiyoruz iste olduramiyoruz..onun kafasi hayalleri isteedigi kadin figuru cok baska hep ona itaat eden herseyi yumusak dille soyleyen asla ama asla laf cevirmeyin ne durum olursa olsun cok karismayan gorusmeyen boyle bir kadim,bense tam tersi herseyi bilmeliyim herseyde bir fikrim olmali boyle bastirilmayi kaldiramiyorum..parayi ne yaptin diyorum sanane para islerinden diyor hic bir sekilde konusmami istemiyor ..bazen diyorum
İkinci bir evlilik yapsam sanki cok mu farkli olacak,baska birini zaten sevemem
Herkesin evliliginde sorunlar Var diyorum aklim cok karisik sus otur cocugun icin diyorum..ama bir yanim
Kus olup gitmek istiyor belki bende kendimle bir olacak butun olacak birini bulurum diyor.en son dun sacma sapan ipe sapa gelmez bir olaydan ustune yurudu vurur gibi yapti cocugumun bisikletini ustume atacakti oglum
Hepsine sahit oldu..merak ediyorum her evlilikte kavga ediliyor herkes boyle mi tepki goruyor?bir akil verin kizlar cok mutsuzum
Evet bende boyle seyler yapıyorum sonra icimden ohh cekiyorum
Kendime zeki demedim ki bu nereden çıktı? Bana gore doğru bir tanedir,siyah bir taneyse bir tanedir siyaha pembe denilmez.
Ayrica dinlemeyi bilmedigim,herseyi ben biliyorum dedigimi neye istinaden söylüyorsunuz? Cumlelerimde oyle birsey yazmadım ben. Ne herseyi bilirim ne de zekiyim dedim.
Ayrica uslubunuz cok cirkin,polemik yaratmaya yönelik neden beni alintiliyorsunuz?, es tercihim malesef sizi ilgilendirmiyor.
Bu arada ben nickimi degistirdim..klasik kk iste bilmedigi üyeye sataşma
Siyaha pembe demek gercekci degil bana göre. Herkesin dünyası başka dogrusu baska gittigi yolda baska haliyle"Dogru bir tanedir" kafasindaki insanin kararlari degismez bu yuzden karsidakini de dinlemez en fazla dinliyormuş gibi yapar. Siyaha pembe de diyebilirdik bu arada.
Birden fazla dogru vardir, olabilir. Madem renklerden girdik oyleyse dunya siyah ve beyazdan ibaret degil, griler de var. Azicik açin kendinizi dunyaya.
Nickinin eskiden ne oldugu asla umurumda degil bi de, yine ayni yorumu yapardim emin ol.
Asla ve asla kabul edilemez! Küfür mü ediyor sana? Kavga sırasında üzerine bisiklet dahil eline ne geçirirse fırlatmaya mı çalışıyor!!! Siz neyin tereddüdünü yaşıyorsunuz? Neredeyse her gün işten eve gelip arkadaşlarıyla çay içmeye gitmesi... Aradığınızda açmaması... Belki o an başınıza Allah korusun kötü bir şey geliyor ve eşiniz rahatı bozulmasın diye o açma düğmesine bile basamıyor! Bu seven bir adamın yapacağı bir şey değil.5 yillik evliyim,esim erzurumlu bense tekirdagliyim
Aileler olarak cok daha rahat neseli guzel bir aileden geldim onun ailesi kati daha sert bir aile.aslinda basta guzel giden iliskimiz evlenince bir anda bozuldu..onun gereksiz her dakika arayan ailesi devamli dibimizden ayrilmayan kuzeni derken ilk kavgamizi bile evlendigimiz hafta yaptik.konu su,kuzeni cagirdi gitme deidm kuzeni ona kilibik demis flaan filan vay efendim neden gitme demisim..olaylar boyle ilerlerken giderek kavgalarin dozu artti daha degisti artik kufur eder saygisiz futursuzca bagirir oldu yalan soyluyor vesaire.belli bir konu yok ben neden mesela herkesin icin de ‘ne alaka’demisim veya neden ben ona hesap sormusum boyle sebepler bir tane 2 yasinda da oglum var..isten eve geliyor yemek yiyor genel de disari cikiyor gitme dedigim de ben kari kiza mi gidiyorum arkadaslarla cay iciyorum zaten koca gun isteyim diyor,ariyorum acmiyor neden acmiyorsun diyorum sen bana nasil hesap sorarsin iste bir kavgaya tutusuyorum bana ne kufurler ediyor seni oldururum snei vururum neler ama,cocugumuz var bagirma diyorum etkilenir diyorum gozu gormuyor hic bir seyi..biktim usandim artik inanilmaz yoruldum..ailem cok arkamda degl gitsem kabul ederler ama cocugum yavrumu cok sevdigi babasindan nasil ayiririm oyle yada boyle katlanmaya calisiyorum katlanmaya devam mi etmeliyim..yoksa hazir gormusken herseyi ilerde daha da kotu olacagini bildigim iliskime son mu vermeliyim..seviyorum herhalde emin degilim
Sanirim oda seviyor ama iki insan bir butun olamiyoruz iste olduramiyoruz..onun kafasi hayalleri isteedigi kadin figuru cok baska hep ona itaat eden herseyi yumusak dille soyleyen asla ama asla laf cevirmeyin ne durum olursa olsun cok karismayan gorusmeyen boyle bir kadim,bense tam tersi herseyi bilmeliyim herseyde bir fikrim olmali boyle bastirilmayi kaldiramiyorum..parayi ne yaptin diyorum sanane para islerinden diyor hic bir sekilde konusmami istemiyor ..bazen diyorum
Herkesin evliliginde sorunlar Var diyorum aklim cok karisik sus otur cocugun icin diyorum..ama bir yanim
Kus olup gitmek istiyor belki bende kendimle bir olacak butun olacak birini bulurum diyor.en son dun sacma sapan ipe sapa gelmez bir olaydan ustune yurudu vurur gibi yapti cocugumun bisikletini ustume atacakti oglum
Hepsine sahit oldu..merak ediyorum her evlilikte kavga ediliyor herkes boyle mi tepki goruyor?bir akil verin kizlar cok mutsuzum
Evet boyle bakinca gercekten de cok net .ama iste oglum dusunuyorum aileler neder insanlar ne der bilmiyorumAsla ve asla kabul edilemez! Küfür mü ediyor sana? Kavga sırasında üzerine bisiklet dahil eline ne geçirirse fırlatmaya mı çalışıyor!!! Siz neyin tereddüdünü yaşıyorsunuz? Neredeyse her gün işten eve gelip arkadaşlarıyla çay içmeye gitmesi... Aradığınızda açmaması... Belki o an başınıza Allah korusun kötü bir şey geliyor ve eşiniz rahatı bozulmasın diye o açma düğmesine bile basamıyor! Bu seven bir adamın yapacağı bir şey değil.
"Bana küfür ediyor, sürekli psikolojik şiddet uyguluyor, arada fiziksek şiddet uyguluyor fakat ben onu seviyorum galiba o da beni seviyor?"
Yukarıda bunu yazmışsınız. Peki ben size bunu yazsam sizin bana öneriniz ne olurdu?
Lütfen kendinize bunu yapmayın...
Canımmm 25 yaşındasın... Meslek edinirsin kendine. Sağlığın yerinde çok şükür.Evet boyle bakinca gercekten de cok net .ama iste oglum dusunuyorum aileler neder insanlar ne der bilmiyorum
Bunlari dusunmekten yoluma bile bakamiyorum bir meslegim yok nasil yasarim bilemiyorum
Ileride cocugunuza odani topla dediginizde kapa ceneni asalak dese sasirir misiniz?Sasirmayin, babasindan bunu gordu,ogrendi. Annesinin ise sustugunu gordu. Iste bulunur, hayat yeniden kurulur da zalime katlanmanin caresi olmaz. Korkunuzu anliyorum ama kolaya kacmak hem sizin hem cocugun harcanmasi demektir. Siz yetiskinsiniz, sizin tercihiniz. Tercihinize cocugu kalkan etmeyin. Acaba o ister mi boyle bir evde buyumeyi? Illa evlenmeniz mi gerek bu arada? 2'ci evlilikten once nasil para kazanir cocuguma bakarimi dusunmenizi tavsiye ediyorum.Evet boyle bakinca gercekten de cok net .ama iste oglum dusunuyorum aileler neder insanlar ne der bilmiyorum
Bunlari dusunmekten yoluma bile bakamiyorum bir meslegim yok nasil yasarim bilemiyorum
Cocugun gelisiminde babanin etkisi var ama cok degisik ailelerden cok cok alakasız cocuklar da yetisebiliyor belki görmüşsünüzdür cevrenizde bence konu sahibinin sıkıntısı kendini ifade etmesini kabullenememeleri muhtemelen kendini ezdirmeyen birisi. Ezdirmesin de zaten ama eşi karisina haber vermeyi ya da evde oturmayi light erkeklik olarak görüyor bu sıkıntı birazIleride cocugunuza odani topla dediginizde kapa ceneni asalak dese sasirir misiniz?Sasirmayin, babasindan bunu gordu,ogrendi. Annesinin ise sustugunu gordu. Iste bulunur, hayat yeniden kurulur da zalime katlanmanin caresi olmaz. Korkunuzu anliyorum ama kolaya kacmak hem sizin hem cocugun harcanmasi demektir. Siz yetiskinsiniz, sizin tercihiniz. Tercihinize cocugu kalkan etmeyin. Acaba o ister mi boyle bir evde buyumeyi? Illa evlenmeniz mi gerek bu arada? 2'ci evlilikten once nasil para kazanir cocuguma bakarimi dusunmenizi tavsiye ediyorum.
Maalesef bu sekilde dusunen erkek es ve baba oldugunu unutmaya meyillidir. Es ailesi gibi aileler de her zaman evlilikler icin yikici oluyor. Susmak da olaylarin siddetini arttiriyor. Eslerin iliski dinamiklari farkli farklidir ama cocuk olduktan sonra kimse bekar adam gibi takilamaz. Baba faktoru onemli ama ayni evin icinde bu tur sacmaliklara maruz kalmamali bu cocuk. Babalik bu degil. Cocuk yapilanlari gorup ogreniyor. Hayirlisi olsun haklarinda.Cocugun gelisiminde babanin etkisi var ama cok degisik ailelerden cok cok alakasız cocuklar da yetisebiliyor belki görmüşsünüzdür cevrenizde bence konu sahibinin sıkıntısı kendini ifade etmesini kabullenememeleri muhtemelen kendini ezdirmeyen birisi. Ezdirmesin de zaten ama eşi karisina haber vermeyi ya da evde oturmayi light erkeklik olarak görüyor bu sıkıntı biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?