• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım artık yardıma ihtiyacım var...

Alatariell

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.704
19
318
37
İstanbul
merhaba.
öncelikle söylemek isterim ki ben çok fanatik bir kediseverim. senelerdir kedi bakıyorum. kedisiz bir ev düşünemiyorum bile.
ama gelin görün ki kedimle başım dertte. eğitemiyorum. aslında muhteşem iyi huylu, kesinlikle saldırma huyu olmayan, sakin, oyuncu ama uyumlu, gerekmedikçe ( banyodan sonra kurulanma faslı gibi) kehlemeyen çok tatlı sarman bir erkek kedim var. 1 senedir benimle. kendisini 1 sene nce aldım. annesini çok yaşlandığı için bakımevine kaldırmışlar. bu garibanın da dişlerinde problem varmış. yemek yiyemiyomuş,ki ben acıyıp aldığımda süt bile içemiyodu.kedimi kısmen iyileştirdim. yanlız tuvalet problemimiz var. çok fazla ishal oluyodu. sürekli halılara yerlere çiş kaka yapıyodu. kesinlikle kumuna yapmıyodu. artık kuma alıştı. ama gelin görün ki son 1 haftadır sürekli kum kutusunun önüne çiş yapıyo. aradaki yolluğa da kaka yapıyo. hep aynı yerler. kesinlikle başka yerlere yapmıyo. kumuna da yapmıyo ama.

dün gece tam yatayım derken sepetine çiş yapmış olduğunu farkettim. onu temizledim azıcık söylendim herzamanki gibi... kaçtı saklandı... sonra bi baktım büyük minderinde de çiş var "aaaaaa sen ne yaptın" dememe kalmadan yatağımın üstünde yeni yapılmış süper ikili (çiş + kaka) çıldırdım tabi ama hala kendisine bişey demedim sakinim yetişemedi heralde diye düşünüyorum aldım kumunu gösterdim. güzel güzel konuştum ama gece yatak odasına almadım. sabah kalktığımda ne göreyim. geceki miktar kadar kaka yapılmış. o kakaya basılmış ve her yer pati izi olmuş. çileden çıktım. kızdım bağırdım.iki tane de poposuna vurdum. çünkü kendi üstü başı da kaka olmuş nasıl becerdi bunu anlamıyorum. ilk defa böyle kaka yapıyo.ve ilk defa temizlerken gelip bana saldırdı.

durum bu. gelelim soruma. ben bu kediyi eğitmek için ne yapabilirim?ya da belirli bir ücret karşılığı kedi eğiten yerler var mı? köpeklerde oluyo ya... denemediğim yöntem kalmadı. kedimin yeme problemi hala devam ediyo.bu yüzden ben ona güzel kedi mamaları yapıyorum evde. sevdiği malzemelerle. istediği yerlere giriyo evde. biz ne yaparsak o da yapıyo hep yanımızda. kısıtlama yok. dayak yok. huzurlu bi hayvan.eşimle onun yanında tartışmıyoruz bile.

2 buçuk ay sonra bebeğim doğucak. kedimi çok seviyorum ama bebeğimi de seviyorum ve doğar doğmaz hasta olmasını istemiyorum. kocaman göbekle kedinin arkasından temizlik yapmaktan yorgun düştüm. kedimden de vazgeçemiyorum. uzun oldu biraz kusura bakmayın :(

Kediniz kısırlaştırıldı mı? Eğer cevap hayırsa kızgınlığa girmiş olabilir. Çiş yani koku bırakma amacıyla yapıyor olabilir. Zira şuan benim kedilerimde de bu problemi yaşıyor kızgınlıktan dolayı.

Ayrıca stres veya evde mutsuz ise dikkat çekmek için etrafa çiş,kaka yapabilir.

Bir durum daha var, idrar yollarında bir rahatsızlık olabilir çünkü her çiş yapışında canı acıdığı için yer değiştirir sanır ki farklı yere yaptığında canı yanmayacak.

Ama tabi ki bu durumun tespitini bir veteriner koymalı ve mutlaka buna neden olan sebebi bulun. Özellikle kum alışkanlığı olan bir kedi şimdi dışarı yapmaya başladığı için ona çok kızmayın ve lütfen sakın vurmayın, onlar sizden daha inattır eğer inada dönüşürse sizin lafınızı asla dinlemezler.

hımm acaba hamile olduğunuzu anladı da kıskançlıktan dikkat çekiyor olabilir mi?çünkü ben duymuştum öyle hayvanlar hissedermiş hatta gidip kafayı bile dayıyorlarmış...

Kediniz kısırlaştırıldı mı? Eğer cevap hayırsa kızgınlığa girmiş olabilir. Çiş yani koku bırakma amacıyla yapıyor olabilir. Zira şuan benim kedilerimde de bu problemi yaşıyor kızgınlıktan dolayı.

Ayrıca stres veya evde mutsuz ise dikkat çekmek için etrafa çiş,kaka yapabilir.

Bir durum daha var, idrar yollarında bir rahatsızlık olabilir çünkü her çiş yapışında canı acıdığı için yer değiştirir sanır ki farklı yere yaptığında canı yanmayacak.

Ama tabi ki bu durumun tespitini bir veteriner koymalı ve mutlaka buna neden olan sebebi bulun. Özellikle kum alışkanlığı olan bir kedi şimdi dışarı yapmaya başladığı için ona çok kızmayın ve lütfen sakın vurmayın, onlar sizden daha inattır eğer inada dönüşürse sizin lafınızı asla dinlemezler.
kedim kısır değil. ama hiç çiftleşmemiş. başka kediden bile korkuyo anlamıyo ne olduğunu pek bilmiyo yani. kızgınlık dönemlerinde kaka da yapıyolar mı? erkek kedilerde hiç bilmiyorum bu ilk erkek kedim :utangac:
evde de mutludur aslında. hep iyi davranıyoruz.. ciğerli mamalara kadar her gün özel ilgi görüyo beyfendi
normalde zaten hiç vurmuyorum. bugün vurduğumda can acıtacak kadar değil tepki göstericek kadardı.. sonra ona da üzüldüm zaten :( olasılıklar için teşekkür ederim canım. veeterinere sık sık gidiyoruz gittiğimde sorucam.

hımm acaba hamile olduğunuzu anladı da kıskançlıktan dikkat çekiyor olabilir mi?çünkü ben duymuştum öyle hayvanlar hissedermiş hatta gidip kafayı bile dayıyorlarmış...
canım gerçekten hissediyo. göbeğime yaslanıp uyuyo geceleri. göbeğim büyümeden önce hep kafasını dayardı. şimdi bazen gelip patisiyle dürtüyo bile bazen ben kardeşini sevdiğini düşünüyorum çünkü göbeğime karşı son derecede nazik üstüne bile çıkmıyo sositososito

cnm bence sorun kedin tuvaletini yaptığında ona tepki vermen bu tepkiyi hayvanlar ilgi olarak algılıyor ve o tepkiyi tekrarlıyorlar bu yüzden bence ilgilenmiyormuş gibi yap ve onun için belirlediğin yer nerediyse oraya yapıcağını görüceksin ama eğer bir yer belirlemediysen tuvalet egitimi kokularından al

aaah ah bu dert bende de var, 8 yaşında erkek kedimin en kötü huyu evde yalnız kalınca dikkat çekmek için koltukların üzerine, yatakların üzerine tuvaletini yapması...
ve sen de yıllardır kedi besleyen biri olarak bilirsin ki bir kez tuvaletini yaptıkları yeri her neyle dezenfekte edersen et kendilerinin algıladıkları o kokuyu bulaştırdıkları için her zaman yapmalarıakannehir
bu arada benim kedim de çiftleşmeyi bilmiyor, eve beslemeye yavru kedi alsam kaplan görmüş gibi kaçıyorsempatiksalakcinni
bu arada ben de bebek bekliyorum, hayırlı doğumlar bizeolumunekankayizsmile

aaah ah bu dert bende de var, 8 yaşında erkek kedimin en kötü huyu evde yalnız kalınca dikkat çekmek için koltukların üzerine, yatakların üzerine tuvaletini yapması...
ve sen de yıllardır kedi besleyen biri olarak bilirsin ki bir kez tuvaletini yaptıkları yeri her neyle dezenfekte edersen et kendilerinin algıladıkları o kokuyu bulaştırdıkları için her zaman yapmalarıakannehir
bu arada benim kedim de çiftleşmeyi bilmiyor, eve beslemeye yavru kedi alsam kaplan görmüş gibi kaçıyorsempatiksalakcinni
bu arada ben de bebek bekliyorum, hayırlı doğumlar bizeolumunekankayizsmile

tebrik ederim canım :D:D napalım oğluşlarımızı da seviyoruz o yüzden katlanıyoruz. yorganı 3 kere yıkamama rağmen makinada geçen yine kaka yaptı yorganıma
artık ne olacak bilmiyorum :( bebekle beraber onun da peşinden koşucaz

Back