• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi sandigimdan kolaymis

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
slm
ben pek üstüne düsmüyordum gercekden ilk cocuk anlarsin ya
ama artik zamani geldi dedim krese gidiyo oglum onlara söyledim basliyom diye
ve basladim allaha sükür hem almanca hem türkce tuvaletim geldi diye kosuyo ben bile hayret ediyom masallah nazarda degmesin.
seninkine gelince ara verme devma et yoksa yine aliysiyorlar kac yasinda kizin?

benim kızım daha söylemiyo daha doğrusu söylüyo ama tuvalete gitmiyo. korkuyo 2buçuk yaşında sabırla tuvalete gideceği günü bekliyorum. ne yapcam bilmiyorum bir kez götürdüm acayip ağladı çıkalım burdan diye.0-6 yaş arası çocuk eğitimi kursuna gitmiştim kursta işlemiştik konuyu ısrar etmenin doğru olmadını söylemişlerdi bende bekliyorum. darısı benim kızıma inşallah şu bez derdinden bende kurtulurum biran önce.:bbo:

slm
ben de sizin durumdaydim bende cok sabirsizlaniyordum ama ilk önce ben lazimlikla alisdirdim hemen tuvalete degil tabi cocuk korkar
ama lazimlliga hic yapmadi bende dedim ona büyüdün artik ve cevredekilerde önemli kuzenleri falan tuvalete gidiyosa oda görüp hevesleniyor ama ben kendi fikrimi söyleyim üstüne düsüp israr etmek sart yoksa onalara birakirsak hic birakmazlar bezi sana tavsiyem konus ve ona söyle ayip büyük kiz oldun
falan filan
insallah bir an önce alisir

slm
ben de sizin durumdaydim bende cok sabirsizlaniyordum ama ilk önce ben lazimlikla alisdirdim hemen tuvalete degil tabi cocuk korkar
ama lazimlliga hic yapmadi bende dedim ona büyüdün artik ve cevredekilerde önemli kuzenleri falan tuvalete gidiyosa oda görüp hevesleniyor ama ben kendi fikrimi söyleyim üstüne düsüp israr etmek sart yoksa onalara birakirsak hic birakmazlar bezi sana tavsiyem konus ve ona söyle ayip büyük kiz oldun
falan filan
insallah bir an önce alisir

aslında 4-5 ay önce girip yapıyodu.kayınvalidemle alt üst oturuyorum o yukarıda tuvalete götürmüş çiş için.çişini yaparkende kakada yapmış görüncede felaket aglayarak aşağı indi o günden beride hiç yapmıyo tuvaletede girmiyo. hergün tuvaletin güzelliklerinden bahsediyorum popon yara olmaz diyorum aslında söylediklerimi anlıyoda. lazımlığı ben sevmiyorum zaten yapmaz lazımlığa biliyorum ama bu ara ishal dün kaka yapmış ta sırtına çıkmış banyoya götürdüm atleti normal çıkacak halde değildi acayip batmıştı atleti kesip çıkardım ama çıkarırken kakasını görünce yine acayip ağlamaya başladı. yine söyledim tuvalete yaparsan su dökeriz gider cicilerin batmaz korkmazsın ağlamazsın annecim tamammı dedim tamam dedi ama hala yapmıyo aşırı ağlıyo. sanırım kakasından korkuyo bugun kaka yapınca anne banyoya gitmeyelim tamammı dedi halbuki banyoya hiç itiraz etmezdi . evim sobalı kış girmeden alışsaydı soğukta alıştıramam uzun bekletmek gerekiyo üşür. bilmiyorum ne yapcam tam 2 buçuk yaşında tamda zamanı aslında. inşallah alışır. bende görürüm o günleri:1no2:

slm kirikaledenmissiniz benim öz anneannemde kirikkalede kaliyo 2sefer gördüm ama neyse .benim oglumda kakasindan korkuyodu ve simdi cikolata diyo ona benzetiyo alisiyorlar bi müddet sonra cokda sorun yapma bence anaokuluna gitseydi orda baya ilgileniyorlar.bence zamana birak alisir merak etme

slm kirikaledenmissiniz benim öz anneannemde kirikkalede kaliyo 2sefer gördüm ama neyse .benim oglumda kakasindan korkuyodu ve simdi cikolata diyo ona benzetiyo alisiyorlar bi müddet sonra cokda sorun yapma bence anaokuluna gitseydi orda baya ilgileniyorlar.bence zamana birak alisir merak etme

evet canım kırıkkaleliyim. umarım alışır sorun etmiyorumda artık hem onun hemde kendimin rahatlamasını istiyorum bez yönünden :)) hayırlısı bakalım :sinifsinif:

acıgül kızının bezlerini ortadan kaldırmayı denesen bir de nasıl olur? ben oğlumun bez paketinde son bir bez bıraktım, bak bezin bitti artık tuvalete yap çişini tamammı dedim, o son bezimiz oldu :)

iki ay geçti aradan yeniden bez istiyo ama nedenini öğrenmeye çalışıyorum ben de konu açtım bununla ilgili :(

acıgül benim oğlumda aynı senin kızın gibi kakasından korkuyo yoksa yazın öğrenmişti ben seviniyodumki kakasını görünce lazımlıkta korktu ve bidaha yapmadı bende ara verdim 1ay oldu şimdi tekrar başlıyorum bakalım inşallh bu sefer başarırım 2,5yaşında benim oğlumda çok zormuş bu eğitim

slm. benim kızım 16 aylık kakası geldiği zaman çiş çiş çiş dio .çalıstığım için k.validem bakıo .o öğretmiş tuvalate gıderken baya keyıf alıyo hatta kakasını yaptıktan sonra kağıtla poposunu siliyo..ama herkes basta öle olur sonra ıstemez dıo..çok sıklıkta yapmıyo .k.validem 10 dk.da 1 götürüyomus tuvalete ..lazımlığa oturtmadık hiç direk tavalete oturdu ..şu anda bi sorun yok gibi gözüküyo ama bezi kullanıyorum daha...inşallah böle devam eder de bezden kurtulurum...:nazar:

benim oglumda 18 aylik ve wcye kendi gidiyor masallah her 10dk bir gidiyoruz solemiyor ama gosteriyor ben soruyorum kakanmi geldi diye kafa salliyor hemen kosuyor wcye lazimlik hic kullanmadim direk wcye oturuyor korkmuyor ama ben bez yinede bagliyorum solemezse diye ama gece uyuduktan sonra bezi cikartiyor yataginin kenarina koyyor bende geri bagliyorum nezaman cikarttigini bilmiyorum ben saat 7de atarim yatagina orda kendi basina uyur uyumadan cikartiyor herhalde sabah uyandiginda wcye gidiyor tabiiki bende arkasindan gidiyorum yapiyor onada cok seviniyor benim iki tane cocugum var ikisindede hic sorun yasamadim cok sukur akillilar nazar degmesin sabir edeceksiniz ustune hic dusmeyin cocuklarin kendi hallerine birakin wcye gidip gelenleri gordukce kendide istiyor ozaman

bende tuvalete alıştırmaktan çok korkuyordum bi türlü kendimi hazır hissedemiyordum ve sonunda karar verdim saatlerce konuştum eceyle ilk gün çok zordu sürekli altına yaptı ama yılmadım ikinci gün hep lazımlıga yaptık alkışlart falan çok hoşuna gitti birlikte bütün tanıdıklarımızı aradık ece ben çişimi yaptım dedi sonra saolsunlar bikaç hediye geldi dostlarımızdan daha çok hoşuna gittti ve hiç altına yapmıyor artık bende rahatladım kızımda:nazar:

benim kizim 19 aylik ve 15 aylik falandi lazimlik aldim arada hep oturttumalissin sonradan korkmasin diye ve yaklasik iki haftadirda gunduz baglamiyorum yarim saatte bazende bir saatte bir tuvalete goturuyorum sorunsuz yapiyor,sadece geceleri bagliyorum aslinda onuda denedim geceleri baglamamayi kiz icin soguk benim icinde geceleri kalkip tuvalete goturmek zor oluyor.bence once rol model olun beraber gidin o lazimliga siz tuvalete oturur gibi yapin ve odulde cok onemli bizimki yapinca alkisliyor babasini cagiriyor gosteriyor,,,kolay gelsin herkese

sabırlı olmak lazım bu işte ben ogluma çişini sevmeyi ögrettim önce güzel çişi geldimi oglumun diye oyunlarla tuvalete götürdüm masallah sorun yasamadım

Back