Elektronik Ev Aletleri SAMSUNG mu ??? yoksa LG mi ???

Herkese merhaba bu benim ilk mesajım. Umarım bugüne kadar faydalandığım forumunuza biraz da faydam olur. Şimdi sorunuzu "bir bilen" arkadaşıma sordum. Öğrendikjlerimi aktarayım.

Elektronikte beyaz eşya da bilgisayarda markalar arası kıyas yanlış olur. Modeller arası yapmak lazım" dedi.

Öncelikle büyüklüğünü belirleyin yani 32 inc yeterli mi? Bunu izleme mesafenizle belirleyebilirsiniz.

Sonra ne için kullanacağınızı. Mesela eğer sadece uydu yayını iszleyeceğiniz bir tv varsa bluray disk ya da dijital kanallarda full hd yayın izlemeyecekseniz hd readyler yeterli olur hiç bir fark anlayamazsınız. Çok uygun olanlar var.

Bir de bazıları usb den vs. film izletiyor. Onlar sizin için önemli ise ona göre seçim yapın.

Samsung ve lg nin marka olarak farkını göremezsiniz. Hangisinin modeli bütçenize uygunsa onu alın. Hiç çekinmeyin. Aralarındaki tek fark lg +2 inç daha büyük üretir. yani 40 yerine 42 gibi o da bir köşesinden bir köşesine çapraz uzunluğun yaklaşık 5 santim fazla olması demektir.

Diğer markalardan philips ya da sony iyi imiş arçelikten vestelden vs. çok büyük fiyat farkı yoksa uzak durulmalı.

Aldığınız yer ucuzsa garantisinin lg den ya da samsung dan mı olduğunu sorun. Paralel ihracat yani ülkeye getirenin garanti verdikleri ucuz oluyor ama garanti işi sakatmı oluyormuş.

Şİmdilik bu kadar. Başka sorunuz olursa sorar yazarım.

o zaman ben bişey sorayım sana...bize bi satıcı bu teknosa,bimeks,media markt gibi yerlerde normalinden daha ucuza kampanya adı altında satılan ürünlerin B sınıfı ürünler olduğunu söyledi..ömürleri kısa olurmuş vs..oralardan almayın fiyatına kanıp dedi.bizde tamam dedik ama ne kadar doğru ondan da emin olamadık..bu konuda bilgin var mı?

o zaman ben bişey sorayım sana...bize bi satıcı bu teknosa,bimeks,media markt gibi yerlerde normalinden daha ucuza kampanya adı altında satılan ürünlerin B sınıfı ürünler olduğunu söyledi..ömürleri kısa olurmuş vs..oralardan almayın fiyatına kanıp dedi.bizde tamam dedik ama ne kadar doğru ondan da emin olamadık..bu konuda bilgin var mı?

B sınıfı ürünler değildir. Muhtemelen Media markt için duymuşsunuzdur bunu. O da b sınıfı değil ama mesela 1 sene öncenin teknolojisini çok ucuza satabilir. Şöyle ki Samsung bir seriyi bitirir, yenilerine geçer elinde birkaç yüz tane kalır Media markt bunun tamamını seri sonu mantığı ile çok ucuza alır. Ve çok ucuza satar.
Ama çoğu insan için bu çok önemli olmayabilir. Misal bu sene aldığınız LCD ile geçen seneki arasında uydudan izleyen birisi için fark olmaz.

Bir de genelde teşhir ürünü olabilir, bazılarında zaten teşhir ürünü / ya da arızalı, servis görmüş diye belirtir. Darty de bimeks te çok rastlarsınız.
Teşhir ürünü de mağaza da açık ve gösterimde olan yani kullanılmış üründür. Mesela 6 ay açık kalsa ömrü 6 ay kısalmıştır.

Ürünü sizin yanınızda vermeyip sonradan gönderirlerse teşhir ürünü koymaları bile muhtemel.

B sınıfı ürünler değildir. Muhtemelen Media markt için duymuşsunuzdur bunu. O da b sınıfı değil ama mesela 1 sene öncenin teknolojisini çok ucuza satabilir. Şöyle ki Samsung bir seriyi bitirir, yenilerine geçer elinde birkaç yüz tane kalır Media markt bunun tamamını seri sonu mantığı ile çok ucuza alır. Ve çok ucuza satar.
Ama çoğu insan için bu çok önemli olmayabilir. Misal bu sene aldığınız LCD ile geçen seneki arasında uydudan izleyen birisi için fark olmaz.

Bir de genelde teşhir ürünü olabilir, bazılarında zaten teşhir ürünü / ya da arızalı, servis görmüş diye belirtir. Darty de bimeks te çok rastlarsınız.
Teşhir ürünü de mağaza da açık ve gösterimde olan yani kullanılmış üründür. Mesela 6 ay açık kalsa ömrü 6 ay kısalmıştır.

Ürünü sizin yanınızda vermeyip sonradan gönderirlerse teşhir ürünü koymaları bile muhtemel.

hmm anladım teşekkürler

İkisi de güzel. Ama Samsung bu ara televizyon olayında kendini aştı. Ben olsam samsung tercih ederdim.

samsung
lg alacağına git arçelik al

Bence LG ile Arçelik kıyaslanamaz. Bizim şuan evde ki LG gayette memnunuz. Kullanışlı gayet hiç bi sorunda çıkarmadı bugüne kadar çok memnunuz. Bende evlendiğimde kesinlikle LG almayı düşünüyorum.

kampanyadaki ürünleri genelde eski serileri olmaktadır. Mesela şuanda lg nin cinema screen tv leri çıktı bunlarda kampanya yapmaz hiçbir teknomarket. Daha çok eski serilerini bitirmek için yaparlar. Eğer aşırı bir ucuzluk varsa arkadaşın dediği gibi teşhir ürün de olabilir ona dikkat etmek gerekir bu da markaların suçu değil teknomarketlerin suçudur.

Bence LG ile Arçelik kıyaslanamaz. Bizim şuan evde ki LG gayette memnunuz. Kullanışlı gayet hiç bi sorunda çıkarmadı bugüne kadar çok memnunuz. Bende evlendiğimde kesinlikle LG almayı düşünüyorum.

Sana harfiyen katılıyorum, LG ile Arçelik asla kıyaslanamaz.. bende ürünlerimi lg den yana düşünüyorum , hatta düşünüyoruz desem daha doğru olur :)

Benim nişanlım 4 ay önce lider teknoloji mağazalarından birinde çalışıyordu. Televizyon reyonunda 1buçuk yıl çalışmıştı ve biz LED Tvmizi Samsung aldık.Çünkü kendisi orada sürekli müşteri geri dönüşleri ile ilgilendi ve bu konuda olabilecek en doğru tercihi yaptığımızı söylüyor.
Lg Led tvlerin görüntüsünü de beğendiğimde bana bunu alacağına git Samsungun herhangi bir Led tvsini al diyordu.
O yüzden tecrübeyle sabit Samsung aldık:)

Benim farklı ev aletleri ile de alakalı Samsung'tan memnuniyetim olduğundan naçizane Samsung'u öneriyorum canım:)

Son düzenleme:
Şimdi eşiniz hangi firmada çalışıyor onu bilemicem ama tahminde edebilirim. :) Bazı markalar bazı elektronik mağazalarla süper fiyatlarla anlaşıyorlar ve sadece kendi ürünlerini ön plana çıkarmak istiyorlar samsungda bunlardan birisi. Örneğin teknosa mağazalarında içeri adımınızı attığınızda samsung mağazasına girmiş gibi oluyorsunuz. Bunları da bedava koyduğunu düşünmüyorum. Uçuk rakamlarla anlaşıyorlar. Ayrıca hepsiburada'nın bile anasayfalarına koyduğu ürünler için dehşet rakamlar aldığını okumuş biriyim. O yüzden de çalışanlara pek güven olmuyor ne yazık ki en güzeli internetten araştırmak.

Tabi herkes istediği yere güvenebilir:) dediğim gbi benimki naçizane tavsiye:)
Nişanlım işin içinde olduğundan genel olarak LG, Samsung, Panasonic, Sony, Philips... bunların hepsini sattı.Satış sonrası müşteri şikayetleri ile de ilgilendiklerinden çıkabilecek sorunları biliyor.Garanti güvenilirliği bakımından da Samsung'un en iyi tercih olduğunu söyledi.
Valla bu konuda tercihi, bilgisinden dolayı ona bıraktım.Ben bilmem beyim bilir:6::6::6::6::6:

kızlar bizde bugun LG 42lm615s 3d led tv aldık ancak çok araştırdık kampanyaya düüşüncede hemen aldık. 4 tane 3d gözlükde hediyesi var ,:) tavsiye ederim.

Merhaba benım de samsung a karsı on yargım vardı kesinlikle istemiyordum. Ama artık samsung tv diğer markalara göre açık ara önde. Ben philps istıyordum ama phılıpsin samsungla aynı özellikte olan tvleri samsunga göre kat be kat pahalı. Bu arada samsung lg ye sonye ve phılıpse ara yüz üretiyormuş, yani yazılımını samsung yapıyormuş,hatta sonyi bitiren marka olarak tabir ediliyor artık...

2 Hafta önce Samsung Full HD LED Tv aldık,çok memnunuz.sizede tavsiye ederim.

Hayırlı olsun kaça aldın ?

kızlar bizde bugun LG 42lm615s 3d led tv aldık ancak çok araştırdık kampanyaya düüşüncede hemen aldık. 4 tane 3d gözlükde hediyesi var ,:) tavsiye ederim.

Hayırlı olsun güzel tercih yapmışsınız 3d tv olarak önerilen modellerden birini almışsınız. :)

Merhaba benım de samsung a karsı on yargım vardı kesinlikle istemiyordum. Ama artık samsung tv diğer markalara göre açık ara önde. Ben philps istıyordum ama phılıpsin samsungla aynı özellikte olan tvleri samsunga göre kat be kat pahalı. Bu arada samsung lg ye sonye ve phılıpse ara yüz üretiyormuş, yani yazılımını samsung yapıyormuş,hatta sonyi bitiren marka olarak tabir ediliyor artık...

Samsung'un arayüz ürettiğine dair bir kaynak var mı elinde? Varsa gönderebilir misin linkini falan? Ben öyle bir şeyi senden duydum ve nette hemen araştırdım ama öyle bir şey duymadım. Bunu bilmek için Samsung çalışanı olman gerekir! Sony panellerini lg ve samsung a yaptırdığı biliniyor ama arayüz olayı ile ilgili ilk senden duyuyorum.

hanımlar dün eşim teknosadan samsung 6140 model 102 ekran led tv aldı kampanyadaymış uyguna almış sizce nasıl bir tv hiç anlamıyorum bu tvlerden :44:fikri olan yada kullanan varsa yazarsa sevinirim:31:

Lg ağırlıkta çünkü fiyat performans bakımından lg'dir tavsiye edilecek. Eğer modele karar veremediyseniz yardımcı olurum. :)
ben kararsızım bana yardımcı olurmusunuz
3d led tv almak isityorum 2000 liaraya kadar 102-106 ekran isityorum marka olarak ne önerirsiniz

Back