- Konu Sahibi adapolat66
- #21
Herkese merhaba bu benim ilk mesajım. Umarım bugüne kadar faydalandığım forumunuza biraz da faydam olur. Şimdi sorunuzu "bir bilen" arkadaşıma sordum. Öğrendikjlerimi aktarayım.
Elektronikte beyaz eşya da bilgisayarda markalar arası kıyas yanlış olur. Modeller arası yapmak lazım" dedi.
Öncelikle büyüklüğünü belirleyin yani 32 inc yeterli mi? Bunu izleme mesafenizle belirleyebilirsiniz.
Sonra ne için kullanacağınızı. Mesela eğer sadece uydu yayını iszleyeceğiniz bir tv varsa bluray disk ya da dijital kanallarda full hd yayın izlemeyecekseniz hd readyler yeterli olur hiç bir fark anlayamazsınız. Çok uygun olanlar var.
Bir de bazıları usb den vs. film izletiyor. Onlar sizin için önemli ise ona göre seçim yapın.
Samsung ve lg nin marka olarak farkını göremezsiniz. Hangisinin modeli bütçenize uygunsa onu alın. Hiç çekinmeyin. Aralarındaki tek fark lg +2 inç daha büyük üretir. yani 40 yerine 42 gibi o da bir köşesinden bir köşesine çapraz uzunluğun yaklaşık 5 santim fazla olması demektir.
Diğer markalardan philips ya da sony iyi imiş arçelikten vestelden vs. çok büyük fiyat farkı yoksa uzak durulmalı.
Aldığınız yer ucuzsa garantisinin lg den ya da samsung dan mı olduğunu sorun. Paralel ihracat yani ülkeye getirenin garanti verdikleri ucuz oluyor ama garanti işi sakatmı oluyormuş.
Şİmdilik bu kadar. Başka sorunuz olursa sorar yazarım.
o zaman ben bişey sorayım sana...bize bi satıcı bu teknosa,bimeks,media markt gibi yerlerde normalinden daha ucuza kampanya adı altında satılan ürünlerin B sınıfı ürünler olduğunu söyledi..ömürleri kısa olurmuş vs..oralardan almayın fiyatına kanıp dedi.bizde tamam dedik ama ne kadar doğru ondan da emin olamadık..bu konuda bilgin var mı?