Tatlı Tarifi Samsa Tatlisi-Resimli

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
yalanci baklava desem inanin baklavayi aratmayan bir tatli denemenizi tavsiye ederim.

ayrica Oktay Usta'ya tesekkurler.

8 milföy hamuru
2 su b. fındık
2 çorba k. toz şeker
1 yumurta

Şerbeti için:

3 su b. toz şeker
3 su b. su
1 dilim limon

Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de yan yana dizip birleştirin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yardımı ile açın.

İç harcı için badem tozu, toz şeker ve yumurta akını karıştırma kabına alarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcın 3’te birini milföyün bir ucuna yayarak bir tur rulo yapın. Bu ruloyu milföyden ayırıp verev olarak 2 parmak aralıkla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın. Aynı şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Bu arada şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı çıkana kadar soğutun. Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini ekleyin.

Samsa'min resimlericokacimcoook

afiyet olsuna.s.

spa0808.jpg

spa0809.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/2231/spa0809.jpg

canim ben bu tatliyi daha once denedim ama milfoyler serbeti emince yumusuyor ve hamur gibi oluyor baklavaya hic benzemiyor tadi..citir citir olmuyor yani hosuma gitmemisti hic...goruntu super ama..

Son düzenleme:
canim ben bu tatliyi daha once denedim ama milfoyler serbeti emince yumusuyor ve hamur gibi oluyor baklavaya hic benzemiyor tadi..citir citir olmuyor yani hosuma gitmemisti hic...goruntu super ama..

mehayim canim bazen oyle olabiliyor serbeti ve tatlinin kendisi soguk olmali her ikiside ilik kivamdayken dokersen hic hamurlu olmuyor.benimki olmadi tatlim ustelik pekte ince acamadigim halde puf noktasi bu canim ayrica bu tatli buzdolabinda tutulmali disarda tutulursa hamurlu olur serbeti doktukten sonra

çok güzel gözüküyolar canım ellerine sağlık

tesekkur ederim canim

Harika görünüyor tatlım ellerine sağlık.
Annem de bunu muska şeklinde yapardı bayılırım bayılırım..
not:gıcuh gitmüş yine milföylü tarif vermüş..pehh
:KK70:

prensescim canim ya valla harika gorunuyo ellerin saglik ,bu zamanlarda hep tatli krizim tutuyo zaten
bu samsa tatlisini ,ben taaa liseye giderken yani basta borek yapmaya baslarken ,bi tvde gordum kimde izledim bilmiyorum ,hatta tarifini aldim tarif kitabimda dururda bi denemek nasip olmadi ben unuttum ,sen simdi samsa tatlisi diyince aklima geldi, bigun denesem bari giii ,evde az milfoy vardida, simdi denesem yicem neysem bi ara bakim yaparim inallah ,aklimin bi kosesinde dursn

ben tariften pek birşey anlamadım daha doğrusu hamurların nasıl dizileceğini canlandıramadım gözümde yapacak olan varsa daha sonra resimleyip burada paylaşabilirmi :kedi:

prensescim canim ya valla harika gorunuyo ellerin saglik ,bu zamanlarda hep tatli krizim tutuyo zaten
bu samsa tatlisini ,ben taaa liseye giderken yani basta borek yapmaya baslarken ,bi tvde gordum kimde izledim bilmiyorum ,hatta tarifini aldim tarif kitabimda dururda bi denemek nasip olmadi ben unuttum ,sen simdi samsa tatlisi diyince aklima geldi, bigun denesem bari giii ,evde az milfoy vardida, simdi denesem yicem neysem bi ara bakim yaparim inallah ,aklimin bi kosesinde dursn

aaaaa oylemi canim bende oktay ustadan aldim evde milfoy vardi benim de canim cekti bir deneyim dedim ama baya oldu bunu yapali benim esim cok yer tatliyi ben o kadar yememde ona hergun tatli olmasi lazim hic beni dusunmu tatli canavarimopuyorumnanaktan
ayrica begenmene cok sevindim canimcim

ben tariften pek birşey anlamadım daha doğrusu hamurların nasıl dizileceğini canlandıramadım gözümde yapacak olan varsa daha sonra resimleyip burada paylaşabilirmi :kedi:

canim inan resmini yaparken cekmek isterdim ama ben ingilteredeyim ve burda trdeki gibi kucuk kare milfoylerden yok ben rulo milfoy alip yaptim.paketin icinde iki rulo oluyor hazir acilmis onun icine cevizi felan koydum ve tekrar rulo yaptim daha sonra bicakla 2 parmak araliginda kestim insallah yardimci olabilmisimdir canimmafoldumben

hıö çok hoş görunuyor ellerine sağlık

tesekkur ederim canim afiyet olsunopuyorumnanaktan

tatlı mamunum ellerine sağlık çok güzel olmuş bu.ama bu kadar yaparsak tatlıları biz daha çok baskül kurşunlayacağz diilmi baluuuum:KK66:)

he valla pinarim aynen dedigin gibi bacim ama ne yapalim hersey sevdicegim icin bende onun yaninda azcik kacamak yapiyorum

afiyet olsun ama bak uzuldum simdi birde hamilesiniz canim cekti degince keske yapip hemen yedirebilsem size ama imkansiz zaten cok kolay elinizin altinda milfoy varsa tamamdir

Deep freezde milföyüm de var yapayım bari pek kolay
Çok sevmem baklavayı ama canım çekti vala
ellerine sağlık
yapınca foto koyayım bende canımalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

X