Merhaba kızlar,
Ben 21 yaşında bir poliksitik over hastasıyım. İğrenç bir hstalık bildiğiniz gibi. Tek derdi 'ben bu kızı nasıl daha da çirkinleştiriirm'.
Yan etkilerinden biride saç dökülmesi. 2 yıldır avuç avuç saçlarım dökülürdü. Her duştan çıktığımda ağlardım hatta saçsız kalıcam diye. Engelleyemiyordum.
Çoğunlukla dökülmem kulaklaırmın üstündeki şakakla birleşe yerde oluyordu. Derim görünüyordu bildiğin oralarda tüy gibi olmuştu artık saçlar tek tük.
Keşke o dönem ki fotoğraglarımdan çekseydim ve size bir öncesi-sonrası fotoğrafı koysaydım. Ancak o zamanlar o kadar küsmüştüm ki kendime, aynaya dahi bakmak istemiyordum.
Daha sonra minoksidil kullanmaya başladım, yaklaşık olarak 3 ay olucak sanırım onu kullanalı. Gerçekten saç dökülmemi azaltt. Minik minik saçlar çıkmaya başladı, gerçekten çok memnun kaldım. Denildiği kadar varmış yani:) Ama nedense asıl çıkması gereken yerlerde çok fazla çıkmıyordu. Yani tam istediğim gibi olmuyordu.
! buçuk hafta önce bir şampuan keşfettim. İsmi Alpecin. Daha önce hiç duymamıştım, internette gezinirken gördüm bir yerde. Yorumlar falan baya bi iyiydi. Türkiye'de yaygın değil hiç ama yurtdışında baya popüler. İçinde kafein, demir, çinko falan bi sürü şey varmış. Sitesinden de bakabilisiniz isterseniz.
Bu şampuanı her gün 5 dk kafamda tuttum. İster inanın ister inanmayın çıkmayan bölgelerimde 1 buçuk haftada etkisini inanılmaz gösterdi. Hatta babam bugün saçlarımın ne kadar dolgun olduğunu ve parladığını söyledi. Aynı zamanda verdiği dolgunlukta cabası.
Ama sanki saç rengimi koyulttu :) o konuda sıkıntısı olan arkadaşlara duyurulur. Aralarda ışıltı vardı mesela gitti o ışıltılar, nereye gitti bende anlamadım :)
Aman giden ışıltı olsun, bana saçlarımı geri versin yeter :2:
Kullanmaya devam edicem, zaten minoksidilden memnundum, ikisi eminim güzel gidicek :)
Tavsiye ediyorum hepinize. İsterseniz bugün bir fotoğraf çekip, 1 ay sonraki haliyle karşılaştırıp buraya da koyabilirim :)
Umarım işinize yarar.
Dökülmeni durdurmada hangisi etki etti ? Minoxil başlarda saçını çok döktü mü canm bir de yuzde 2lik mi kullanıyorsun ? Sorununun çözümlendiğine çok sevindim umarım devamı gelir ve darısı tüm saçı dökülenlerin başına olsunnn....
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şöyle söyliyim, Minoksidil (%2) dökülmeyi durdurmuştu zaten Alpecin'e geçtiğimde. Hatta saçta çıkarttı ama genelde tepe bölgemde. Alpecin ise minoksidil'den kesinlikle daha hızlı etki ediyor. Bende bu kadar saç çıkarttığına göre, saç dökülmesini de durdurur diye düşünüyorum :) Ama belki bende çifte bir etki oldu, minoksidil ile beraber kullandım çünkü :)
Bi türlü cesaret edemiorum su minoxile herkes ilk başta felaket döktüğünü söylüyor o aşamaya gelmek için epey saç kaybı yaşıomuş insanlar. Alpecin bence minoxile yardımcı olarak daha hızlı etki etmesini sağlamıştır çunku alpecinin saç çıkarma gibi bir vaadi yokmuş. Güzel bi ikili bulup başarılı bir sonuç elde etmişsin umarım böyle devam eder canım..
Canim kim dedi cok fazla sac kaybettigini? Ben hic oyle birseyle karsilasmadim. Korkulacak hicbir sey yok inan. Cok faydasini goruyorsun.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bendede pko var saclarim asiri dokuluyo yerimde baskasi olsa kesin.kel kalmisti dokulen saclarimi toplasam bikac peruk cikar heralde minoksidil sampuanmi?
Bu diger sacla alakali sitelerde o kadar cok kisi yazmis ki. Hatta burdaki bikac konuda da yazan cok var. Saclarim acildi ilk 1 ayda filan diye. Ama gitgide bole saclarimin azalmasina seyirci kalmaktansa yarindan tezi yok aliorum basliyorum faydasini gorenler de cok. Insallah onlardan biri de ben olurum..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlar bende minoxil kullandım 4-5 ay tamam kucuk saclar çıkıyor ama dökülmem hiç durmadı arttı boşa kullanmayın ben bıraktım kullanmayı
Sac kaybetmekten iyidir kuzum. Sonucta geri geliyor o doktugu sac. Kel kalmazsin yani sac cikarma ilaci ile merak etme :)
Canim bende pko luyum. Maalesef evet bizim sac dokulmemiz dhaa fazla oluyor diger insanlara gore. Ama ben gercekten bu ikilinin cok faydasini gordum. Biraz sabir isi. Her gun argan yagiylada sac uclarimi besledim. Suan tarakta iki uc tel sac kaliyor. Bende senin gibi umutsuz vakaydim. Kesinlikle dene canim kesinlikle.
Minoksidil bir etken madde, Turkiye'de eczanelerde bulabilirsin.
Ama imkanin varsa, rogaine al derim ben. Rogaine cok daha iyi. (Rogaine avrupa'da satilan bir marka, minoksidil ise turkiye versiyonu ayni ilacin)
Sampuan olanin ise markasi Alpecin.
K kafeinli bir sampuan. Ikiside saclarima kavusmama yardimci oldu sagolsunlar :)
Bugun aldm ve başladm cok fazla sacımı döktü rahat bi 300 tel gitti hala daha gelir ama görmek istemediğim için topladım. Zaten inanılmaz derecede az saçlarım var umarım bu dökülme fazla sürmez. Fayda görmedim diyenleri gördükçe umudumu kaybediyorum bu son çarem..
sagolasın canım ya bıde ben dogumdan sonra toparlayamadım kendımı cok kansız kaldım bununda etkısı var
Canım beslenmene çok dikkat et.
En önemli etken zaten. Olmadı bence ilk başta vitamin takviyesi al. Belki ilaca gerek bile kalmaz. Her ne kadar fayda etse de bu ilaçlar, sonuçta kimyasal :) Doğal yollardan, kürlerden faydanabilirsin. Benim hormonlarım bozuk olduğu için son çarem buydu
Benm 7 yılı aşkın süredir dökülüo canm ve pko var. Hormonlarım bozuk. Sende ilk günlerde böle aşırı dökülme olmadı mı hiç ? Benm felaket yaa saçıma dokunamıorum resmen.
Yani canim benim hep cok dokuluyordu sacim. Her dustan sonra aglardim. Iki aydir hic dokulmem olmuyor ama oyle diyim. Rogaine kaynakli olup olmadigini bilmiyorum o asiri dokulmenin. Ama evet rogaine etkisini (dokulmeyi engellemeyi) 3 ay sonra falan yapiyor tam olarak galiba.
Ama bu ilac ilk zamanlarda dokse de o saclari geri cikarticaktir
Aynen canm benm de asiri kendimi bildm bileli hep dokulur. Demekki ayniyz senle. Bu sure zarfnda sacimin 4te biri kaldi. Hergun sayiyorum dokulen saclari psikopata bagladm artk. Yaklasik 200du gunluk. Smdi sayamiorm bile o derece artirdi ama bekliorum insallah bana da yaricak. Sende de pko varms sebepler ayniysa sonuc da ayni olur herhalde yani ins.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aynen benimde canim.
Hatta bi ara o saclari bi kenarda sakliyodum, belki saclari geri ektirebilirim diye.
Kulagimin ustundeki bolgede sac derim bile gorunuyodu
Hala gorunuyo ama o kadar rahatsiz olmuyorum artik.
Insallah beebegim, pko yu da bi atlattik mi super olcak:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?