• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Şambali-Arbella İrmik Sponsorluğunda

Dediyy

Çoğul tontikolar..
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
5.630
14.517
198
İyi akşamlar herkese, yarışmadaki arkadaşlara başarılar dilerim. En sevdiğim şerbetli tatlı olan şambali gelsin benden de:)
Düzeltme:Çocukla uğraşmaktan tarihi yanlış yazmışım yeni farkettim. 03 yazacağıma 04 yazmışım kafa kalmadı:)
Malzemeler:

2242148

3 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1/2 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Fıstık

Yapılışı:
Hamuru için kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım. Üzerine süt ve yoğurdu ekleyerek elimizle yoğuralım, cıvık bir hamur olacak. Yağlanmış küçük boy kare borcama harcımızı yayalım, elimizle bastırarak düzeltelim. Tepsimizi streçleyip buzdolabında 2 saat kadar irmiklerin şişmesi için bekletelim.

2242150

2242151

2242152

Bu arada şerbetimizi yapalım; su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım. Kaynadığında limon suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.

2242153

Dinlenen harcımızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza atalım. 15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp klasik şambali şeklinde dilimleyim ve üzerine fıstıklarımızı dizelim. Tekrar fırına atıp 15-20
dakika daha kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıkana kadar bir 5 dakika dinlendirelim. Şerbetimiz bu arada ılımış olacak; ılık şerbeti sıcağı çıkan tatlımızın üzerine dökelim. Fazla geldi diye endişelenmeyin, hepsini çekecek. 1 gece dinlenen tatlı daha güzel olacaktır; vaktiniz yoksa 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

2242155

2242156

2242157

2242158

Üzerine hindistan cevizi serperek ve yanına kaymak ekleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

2242159
2242160
2242161
2242162
2242163
2242164
2242165

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık başarılar diliyorum 🤗 Sambali bende severim.
Teşekkür ederim. Severseniz ikram edeyim:KK66: Size de başarılar.
Elinize sağlık yarışmada başarılar 💕
Teşekkür ederim. Desteklerinizi bekliyorum.:KK66:
Nasıl canım çekti 😍
Eline sağlık canım💛
Bende dinlenmeye bıraktım. Yarın gel birlikte yiyelim:KK71:
Ellerine sağlık canım😍
Teşekkür ederim. :KK36:

eline sağlıkk çok güzel görünüyor :kk77:

bende dün nevresteye yazdım bunu yapmak için sahibi var demişti. Üzülmüştüm ama sevindim şimdi çünkü Allah var şimdi hakkını vermişsin tebrik ederim :KK52:

eline sağlıkk çok güzel görünüyor :kk77:

bende dün nevresteye yazdım bunu yapmak için sahibi var demişti. Üzülmüştüm ama sevindim şimdi çünkü Allah var şimdi hakkını vermişsin tebrik ederim :KK52:
Ben baya önceden almıştım tarifi, hatta bana da sahibi var gibi denmişti sonra vazgeçti sanırım bana kaldı:) Hakkını vermeye çalıştım, öyle görünüyorsa ne mutlu bana:) teşekkür ederim.

Ben baya önceden almıştım tarifi, hatta bana da sahibi var gibi denmişti sonra vazgeçti sanırım bana kaldı:) Hakkını vermeye çalıştım, öyle görünüyorsa ne mutlu bana:) teşekkür ederim.
Kısmetten öte yol yok , tebrikler tekrar :KK9:

Ellerine sağlıkk başarılar dilerim 💕🥰

Back