Salsa yaparak incelmek

tomb_raider

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
426
3

merhabalar,
1 2 haftadır salsa öğrenmeye çalışıyorum.Her gün vakit ayrılmıyor tabiki,haftada 2 3 gün 1 saat kadar çalışabiliyorum.Aslında spor olarak düşünmemiştim eskiden beri dans öğrenmeye merakım olduğu için salsa öğrenmek istemiştim.Geçen gün farkettimki bacaklarım toparlanmış,görünümü düzgünleşmiş,şekillenmiş:) Aynı sıkılığı vucudumun üst kısmındada farkettim.Abartmıyorum gerçektende değişiklik vardı.İnanırmısınız nasıl bir mutluluk,nasıl bir moral oldu bana.
Dans etmek kesinlikle çok güzel.Pozitif enerji veriyor,kendine güven geliyor.Hem dans ediyorum,hem egzersiz yapıyorum.İlk defa bir dans öğreniyorum ama herkes öğrenebilir.Şuanda temel figürlerdeyim,bir an önce birçok hareket öğrenmek istiyorum.
Aramızda acaba salsa yada başka bir dansla ilgilenen var mı?Bana sorarsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.Netten videolara bakın,salsa gibi daha bir çok latin dansları var merengue rumba tango gibi,ama ben en çok salsa yı beğendim ve en çok öğrenilende salsaymış zaten.Önerimi paylaşmak istedim:) sağlıklı günler dilerim:)

Son düzenleme:
evet salsa cok kivrak bi dans oldugu icin bacaklarinda fln incelme yapar...
ah zayiflama garketmeden olunca daha bi guzel oluyo:KK31:
bende bi ara oylesine zevkine dans ediyodum o zaman bayagi zayiflamistim
ama simdi biraktim
tekrar baslasammi ne:KK53: biraz toparlansin vucudum

evet salsa cok kivrak bi dans oldugu icin bacaklarinda fln incelme yapar...
ah zayiflama garketmeden olunca daha bi guzel oluyo:KK31:
bende bi ara oylesine zevkine dans ediyodum o zaman bayagi zayiflamistim
ama simdi biraktim
tekrar baslasammi ne:KK53: biraz toparlansin vucudum
Başla canım kesinlikle başla.Tabiki gark etmiceksin o zaman kesin oluyor:KK70: epey zaman geçmiş ama başladınmı acaba?

Yaa bu arada kızlar yokmu dans eden,dans etmeyi seven inanmıyorum halbuki olmalı vardır mutlaka dimi :KK60:
Yani dans özellikle bayanlar için çok estetik,çok sosyal,çok ta egzersiz yanlısı.
Ben geliştirdim kısa sürede bir çok kimbinasyon öğrendim.Önceleri eğreti duruyordum ama şimdi herkes çok şık durduğunu söylüyor.Dans gecelerinde piste çıkmaya başladım:86:

bende tekrar basladim canim , basladim dediysem oyle duzenli olarak yapmiyorum ama
dans etmeyi sevdigim icin kafama estikce oynarim:KK70:
oryantal , hip hop o tarz seyleri becerebiliyorum iki alakasiz sey ama neyse:KK53:

salsa bana daha zor gibi geliyo

Son düzenleme:
bende tekrar basladim canim , basladim dediysem oyle duzenli olarak yapmiyorum ama
dans etmeyi sevdigim icin kafama estikce oynarim:KK70:
oryantal , hip hop o tarz seyleri becerebiliyorum iki alakasiz sey ama neyse:KK53:

salsa bana daha zor gibi geliyo
hmm süpersin canım bunları becermek cidden marifet.başarılar dilerim her zaman :)

saol canim
Salsa yapabilmek maritef bence:KK9:
bi ara denemistim hatta cok artistik bi hareket
ogrenmistim:KK76: ama salsa dedgin iki kisiyle zevkli oluyo bence
o yuzden ben yine tek basima yapabilecegim danslara dondum:KK1:

KK dan uzun suredir bircok konuda fikir aliyordum. Salsa ile ilgili tek baslik bulmak sasirtici oldu. Daha dolu bir icerik beklerdim.Sasirdim...

Konuya doncek olursak. Erkek arkadasim ve ben gecen sene 3-4 ay kadar salsa dersleri aldik. Ama bende bir yerlerde koptu.Samimiyetle birkac sey sormak istiyorum size.
1) Erkek arkadasim ritimleri zor algiliyor ve biz ayni hizda ogrenemeyince benim hevesim kaciyor.Sizde de boyle seyler oluyor mu_?
2)Dans etmeyi cok seviyorum. Erkek arkadasimi da. Ama sadece erkek arkadasimla dans etmek istemiyorum. Baska partnerlerle de dans etmek istiyorum.Siz de boyle hissediyor musunuz_?
3)Ben dominant bir karakterim birazcik. Salsa da erkek egemen bir dans. Erkek arkadasim ritmi zor yakaliyorken dansi yonlendirmek zorunda hissediyorum kendimi. Disardan bakan gozuyle komedi, benim acimda bir sure sonra SIKICI olmaya basliyor. ne yapabilirim_?

KK dan uzun suredir bircok konuda fikir aliyordum. Salsa ile ilgili tek baslik bulmak sasirtici oldu. Daha dolu bir icerik beklerdim.Sasirdim...

Konuya doncek olursak. Erkek arkadasim ve ben gecen sene 3-4 ay kadar salsa dersleri aldik. Ama bende bir yerlerde koptu.Samimiyetle birkac sey sormak istiyorum size.
1) Erkek arkadasim ritimleri zor algiliyor ve biz ayni hizda ogrenemeyince benim hevesim kaciyor.Sizde de boyle seyler oluyor mu_?
2)Dans etmeyi cok seviyorum. Erkek arkadasimi da. Ama sadece erkek arkadasimla dans etmek istemiyorum. Baska partnerlerle de dans etmek istiyorum.Siz de boyle hissediyor musunuz_?
3)Ben dominant bir karakterim birazcik. Salsa da erkek egemen bir dans. Erkek arkadasim ritmi zor yakaliyorken dansi yonlendirmek zorunda hissediyorum kendimi. Disardan bakan gozuyle komedi, benim acimda bir sure sonra SIKICI olmaya basliyor. ne yapabilirim_?

canim erkek arkadasin kendi istegiylemi ogreniyor yoksa seni yanliz birakmamak icin mi?
yani onun huynu bilmiyorum ama belki bi sure baska partnerlerle dans etsen hirslanir ve
daha cok calisir boylece aradaki acigida kapatmis olursunuz bilmiyorum:26:

Yani aslinda isteyerek gidiyor. Hernekadar ilk basta o tango ben salsa diye farkli dans turlerini direttiysekde tabiki benim dedigim oldu :KK1: :90:
Hirslaniyor , dans etmek istiyor ama onu calistirirken ben tukeniyorum ...
Hocamizla dans ediyorum mesela. Bitmesin istiyorum. Nasil mutlu oluyorum anlatamam.
Ama dedigin gib baskasiyla dans etmemi bunyesi kaldirmaz. Trip ustune trip atar. Hocayla dans etmekten keyif aldigimi soyledigimde hocaya bakisi degisti! Gozleri portletmeler falan... :KK3:

Yani aslinda isteyerek gidiyor. Hernekadar ilk basta o tango ben salsa diye farkli dans turlerini direttiysekde tabiki benim dedigim oldu :KK1: :90:
Hirslaniyor , dans etmek istiyor ama onu calistirirken ben tukeniyorum ...
Hocamizla dans ediyorum mesela. Bitmesin istiyorum. Nasil mutlu oluyorum anlatamam.
Ama dedigin gib baskasiyla dans etmemi bunyesi kaldirmaz. Trip ustune trip atar. Hocayla dans etmekten keyif aldigimi soyledigimde hocaya bakisi degisti! Gozleri portletmeler falan... :KK3:

::KK9::KK9:hocayi kiskanmayan erkek arkadas gormedim daha ztn:KK53:
valla canim eger umit var gibiyse devam et derim ben sonunda onunla birlikte
iyi bi ikili olma ihitmalin varsa biraz katlan...
sonucu gorunce onunla ama en cokta kendinle gurur duyacaksin bu yasamaya deger bence:KK19:

ama umitsiz vaka ise bilemicem:KK1:

Son düzenleme:

Evet cnm oluyo bu durum insanda bazen partner geç algılıyor ama ben şahsen daha çabuk öğrenmesi için elimden geldiğince sıkılmadan yardımcı oluyorum çünkü dansın biraz sosyal tarafı ağır basıyo,yani eğlenmek için yapıyoruz o yüzden tez canlı olup birbirimizi incitmeyelim dimi.Çünkü erkek arkadaşının da hevesini kaçırabilirsin,boşver geç öğrensin yeterki hareketleri geçte olsa tam öğrensin.Erkekler zaten dansla bizler kadar ilgilenmiyor,o yüzden sen onun için öğretici olabilirsin mesela:KK34:
Ben dansa aslında ilk defa senin gibi eski sevgilimle adım atmıştım.O çok kıskançtı ama başkasıyla dans etmemi hiç problem etmedi.Çünkü dans moderndir,hernekadar yakınlık olsada bu sadece dans anında geçerlidir.2 mizde muhattaplığın dans dışına çıkmamasına hep özen gösterirdik.Bence erkek arkadaşın bu konuda yanlış düşünüyo.Önce sen ona başkalarıyla dans etmesini öner.en azından kendi yapınca anlar belki.Çünkü tek 1 partnerle dans edersen başka bir zaman başkasıyla dans ettiğinde enerji alıp verme durumunda zorlanabilirsin.Yani dans bilen biri herkesle dans edebilmeli.
Ayrıca biliyosun ve söylüyosunki dansda bütün komutları erkek veriyo,bize kalan komutları kombinasyonları uygulamak.Bundan sıkılmamalısın ve kabullenmelisin öncelikle :) Böyle düşünmen ilerlemeni engeller erkek ne yaptırırsa onu yap.Ben bazen kendimi bırakıyorum öyleki erkeğin yönlendirmesiyle bilmediğim kombinasyonları bile yapabiliyorum.
Erkek arkadaşına cesaret ver onu yönlendir öğret.Eksiklerini söyle.Ben mesela ona açık açık dedim senin komutlarını çoğu zaman yanlış anlıyorum anlayamıyorum ve yapa yapa düzelttik.Acelesi yok bu işin ne de olsa eğlenmek için yapıyoruz o yüzden biraz daha anlayışlı olki o da severek yapsın.Ben de hep komik göründüğümüzü düşünüyodum ama arkadaşıma bi gün telefonda videoya aldırttım ve izlerken bu benmiyim dedim,bi dene sende güvenin gelir =))

saol canim
Salsa yapabilmek maritef bence:KK9:
bi ara denemistim hatta cok artistik bi hareket
ogrenmistim:KK76: ama salsa dedgin iki kisiyle zevkli oluyo bence
o yuzden ben yine tek basima yapabilecegim danslara dondum:KK1:
Cnm ya bişi sorucam tek kişi yapılan ne tür danslar var tek başıma çalışabileceğim kendimi geliştirebileceğim neler var çünkü herzaman partner olmuyo malum:S Tek kişilik dans deilse bile en azından partner zorunluluğu olmayan bi dans varmı aklında tavsiye ettiğin :)
Ben bi de modern dans öğrenmek istiyorum diye kursları araştırdım adamlar bana bale alt yapısı varmı diye soruyolar modern dans onlarda ne demekse artık,oysa bnm kasteddiğim bildiğimiz pop müzikte yapılan serbest dans dı:90:

Cnm ya bişi sorucam tek kişi yapılan ne tür danslar var tek başıma çalışabileceğim kendimi geliştirebileceğim neler var çünkü herzaman partner olmuyo malum:S Tek kişilik dans deilse bile en azından partner zorunluluğu olmayan bi dans varmı aklında tavsiye ettiğin :)
Ben bi de modern dans öğrenmek istiyorum diye kursları araştırdım adamlar bana bale alt yapısı varmı diye soruyolar modern dans onlarda ne demekse artık,oysa bnm kasteddiğim bildiğimiz pop müzikte yapılan serbest dans dı:90:

modern dans deyince evet benimde aklima bale tarzi biseyler geliyo:KK53:
tek basina yapilabilen dans derken, mesela hip hop, funk ,R&B , popping gibi seyler,
ondan sonraciimaa oryantal var, bale var, simdilik aklima bunlar geldi zaten oyle dans
hakkinda cok bilgili oldugumu da soyleyemem sadece dans etmeyi seviyorum..

bunlarin disinda hem tek hem partnerle yapilabilen danslar var, rumba, samba gibi:KK66:

Son düzenleme:
modern dans deyince evet benimde aklima bale tarzi biseyler geliyo:KK53:
tek basina yapilabilen dans derken, mesela hip hop, funk ,R&B , popping gibi seyler,
ondan sonraciimaa oryantal var, bale var, simdilik aklima bunlar geldi zaten oyle dans
hakkinda cok bilgili oldugumu da soyleyemem sadece dans etmeyi seviyorum..

bunlarin disinda hem tek hem partnerle yapilabilen danslar var, rumba, samba gibi:KK66:
hmm teşekkür cnm.Biraz inceleme araştırma yapayım da bi el atayım en çok hangini beğenirsem:KK71:

hmm teşekkür cnm.Biraz inceleme araştırma yapayım da bi el atayım en çok hangini beğenirsem:KK71:

rica ederim:KK16:
bide yoresel danslar var tabi kolbasti gibi
bi ara cok modaydi, herkesin begenebilecegi bi dans
turu degil ama bence kilo vermek isteyenler icin
iyi bi secim:KK64:
bana sorarsan ben daha cok oryantal ve freestyle yapiyorum yani ozellikle bi dalda degil
muzigi actigimda hiphopuda katarim R&B yide hepsini icine katarim
hatta oryantali de katarim oyle biseyler cikar ortaya:KK53:

rica ederim:KK16:
bide yoresel danslar var tabi kolbasti gibi
bi ara cok modaydi, herkesin begenebilecegi bi dans
turu degil ama bence kilo vermek isteyenler icin
iyi bi secim:KK64:
bana sorarsan ben daha cok oryantal ve freestyle yapiyorum yani ozellikle bi dalda degil
muzigi actigimda hiphopuda katarim R&B yide hepsini icine katarim
hatta oryantali de katarim oyle biseyler cikar ortaya:KK53:
ya evet benim de yöresel dans pek ilgimi çekmiyo aslında.Ama sen bu bildiğin danslar için hep kursamı gittin yada nasıl öğrendin =).Google den öğrenezmiyim:90:

ya evet benim de yöresel dans pek ilgimi çekmiyo aslında.Ama sen bu bildiğin danslar için hep kursamı gittin yada nasıl öğrendin =).Google den öğrenezmiyim:90:

yok canim kursa fln gitmedim
merak iste izledim izledim actim muzigi
basta hareketleri taklit etmeye calismakla basladim
daha sonra artik kendin uydurmaya basliyosun
dans agirlikli birsuru film izledim...
profesyonel degilim yani

YouTube - Marty--mary j--amy judy shaun jp
Mesela bu ne dansı oluyo çok beğendim de merak ettim=)

bu Hip hop ve R&B karisimi iste benim en cok yaptigim bu :KK66::KK66:
ikisini katip karistiriyorum nesirp hip hpoun o sert hareketleri oluyo nede sirf R&B nin o kaygan gecisleri:KK1:

bide Zumba diye bi dans var canim oda son zamanlarda hit olan bi dans turu bu biraz daha hareketli ve kalca agirlikli bi dans, fitnessle birlestirerek yapiliyo genelde :KK76:

X