Halıyı değiştirme imkanı varsa,krem ve sütlü kahve içeren,çok bariz deseni olmayan açık renk bir halı ile değiştirebilirsin.
Halı kalacaksa,halının içindeki lila ve pembe tonlardan aksesuarlar ekleyebilirsin.
Mesela odadaki sarı çiçekler yerine lila ve pembe çiçekler daha hoş görünürdü.
Ben olsam ortadaki puf yerine kare büyük bir sehpa alırım.Üzerine aksesuarlar kullanırım.
Puf kalacaksa,onun üzerine şık bir tepsi ve tepsinin içine mum,şekerlik vs yerleştiririm.
Yemek takımının aynasını daha şık ve gösterişli yaparım.
Yemek masasının arkasındaki duvara (aynanın sağında kalan duvar) şık bir raf yerleştirip,üzerini çerçeve,şamdan gibi objelerle süslerim.
Yemek masasına tek ve büyük bir çiçek aranjmanı koyarım.Fakat vazo gibi yüksek olmamalı,meyvelik gibi alçak durmalı.
Koltuk tarafındaki köşelerden birine yüksekçe bir sehpa ve üzerine abajur olabilir.Diğer köşeye büyük bir yeşil bitki olabilir.
Ayrıca büyük koltuğun arkasına hoş bir tablo asılabilir.Tablo çok yukarı asılmamalı :)
Saat düşünüyorsan,pencerenin sağındaki girintili duvara asılabilir.Saat,büyük bir duvarda tek başına güzel durmaz.
Avize biraz zayıf kalmış.Çoklu bir avize daha sıcak bir ortam yaratacaktır.Yarı klasik bir model olabilir.
Meleknaz seni takip ediyorum ve önerecegim herseyi önermis oluyorsun. :)
Kesinlikle puf yerine kare sehpanin daha iyi olacagini düsünüyorum ben de. Ama kaldirmak istemiyorsan takimi bozmak istemiyorsan da pufu dekor icin kullanmalisin.
Mesela bak örnekler:
Yemek masasina cicek aranjmani, halinin degismesi, yemek masasinin oraya raflar eklenmesi ve dekoratif kullanilmasi da cok önemli evet. Koltugun arkasina hos bir tablo da cok sik durur gercekten. :)
Meleknaz`in bütüüünn önerilerine katilmakla birlikte renk konusunda haliyi kaldirman halinde farkli önerilerim var:
Koltuklarin siyah beyaz görünse de krem-kahve oldugunu söyledin.
Krem ve kahve tonlarina gidecek en iyi renkler, turuncu ve deniz mavisidir/acik turkuaz bence. Sari ve dengeleyici renk mor, nar cicegi renkleri de düsünülebilir.
Ben olsam haliyi kesinlikle degistirip sade krem rengi secerdim. Koltuklara ya turuncu ya deniz mavisi tonlarinda yastiklar eklerdim.
Pufun üzerine de gümüs bir tepsi icinde yastiklar turuncuysa mavi, maviyse turuncumsu mumlar kücük dekorlar eklerdim. Hatta bir fotoda oldugu gibi bardak da koyabilirsin. Cicekleri de sari-mor yapabilirsin masanin üzerine. Bir de bu renkleri kapsayan biraz canli bir tablo duvara. Ama dikkat etmek gerek renk katayim derken, renk cümbüsüne dönebilir.
Renk konusunda da cok canli sevmiyorsaniz, bu renklerin daha pastel tonlarini secmeye gayret ederseniz, hic göze batmaz.
Bir de tekli koltugun arasindaki sehpanin üzerine de dekoratif seyler ekleyebilirsin. Samdanlar, mumlar gibi. 3 4 kitabi da yanina hafif daginik bir sekilde birakabilirsin. :) Kitap eklemek istemezsen de mumlar iyi fikir. Ya da söyle bir sey: