Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu salonum için fikir lütfen resımlı

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

senveben

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
314
2
316
İzmir
slm salonum böyle oldu. olumlu olumsuz eleştırı beklıyorum çok yalın gelıyor neler yapabılırım bi fikir lütfen
halıyımı değiştireyım masanın yerınımı değiştireyım duvara saatmı alayım napsam acaba

$2012-08-13 23.30.18.webp$2012-08-13 23.30.04.webp$2012-08-13 23.29.30.webp$2012-08-13 23.29.16.webp$2012-08-13 23.30.29.webp$2012-08-13 23.30.43.webp

Son düzenleme:
halını kesinlikle değiştir,tüllerin çok sade kalmış aynı tülden ya da siyah tülden fon yaptır,büyük yeşil bitkilerden 2 tane cam tarafına doğru koyabilirsin,orta sehpaya güzel siyaha ve beyaza uyacak koltukların tarzına uyacak illa siyah beyaz olmayacak aksesuarlar seç.Mum kullanabilirsin ışıklandırman sarı ışık olsun lambader kullanmanı tavsiye ederim mobilya tarzına uygun ama abartmadan fazla tıkıştırmadan yap.Tablo gibi aksesuarlarıda duavarlarında kullan hoş olur.Bir duvarı kağıt yapmkata ssalonunu farklı kılacaktır.:ssz:

cevaplar için teşekkürler öncelıkle mobılyam krem sımlı derı ve acı kahve
butun salon aynı kombın yanı sandalyeler falan sımlı derı hep kahvesıde parlak kahverengı duvar kağıdı yapsam olurmu sımlı falan ya da boğarmı
ne renk katmalıyım salonuma krem kahve hep

aksesuar derken mesela ne nereye konulabılır...
koyacak bı yerım yok kı vıtrın falan mı alsam duvara alçı çıkıntı falan mı yaptırayım ya da küçük tek kapılı bı vıtrın mı alayım

halıyı değiştir. koltukların zaten hareketli. düz açık renk ya da gri ya da kahve tonlarında bi halı tercih edebilirsin. ya da iki üç renkli ancak ( yine bej krem gri kahve) gibi renklerin karşımından oluşan dalgalı desene sahip bi halı alabilirsin. kesinlikle geometrik ya da çiçekli desen olmasın. bir de perdelerin iki yanına koltuk ve halılarına uyacak fon yaptırabilirsin. ortadaki pufu kenara al bence, masanın üzerindeki sarı çiçek ve sanırım tabak gibi bişi var onları kaldır daha modern büyük bi tabak koy içini renkli taşlarla filan süsle. konsolunu şamdanlarla süsle. yerde duran büyük gösterişli bi çiçek yaptırabilirsin.

Son düzenleme:
Halıyı değiştirme imkanı varsa,krem ve sütlü kahve içeren,çok bariz deseni olmayan açık renk bir halı ile değiştirebilirsin.
Halı kalacaksa,halının içindeki lila ve pembe tonlardan aksesuarlar ekleyebilirsin.
Mesela odadaki sarı çiçekler yerine lila ve pembe çiçekler daha hoş görünürdü.

Ben olsam ortadaki puf yerine kare büyük bir sehpa alırım.Üzerine aksesuarlar kullanırım.
Puf kalacaksa,onun üzerine şık bir tepsi ve tepsinin içine mum,şekerlik vs yerleştiririm.

Yemek takımının aynasını daha şık ve gösterişli yaparım.
Yemek masasının arkasındaki duvara (aynanın sağında kalan duvar) şık bir raf yerleştirip,üzerini çerçeve,şamdan gibi objelerle süslerim.
Yemek masasına tek ve büyük bir çiçek aranjmanı koyarım.Fakat vazo gibi yüksek olmamalı,meyvelik gibi alçak durmalı.

Koltuk tarafındaki köşelerden birine yüksekçe bir sehpa ve üzerine abajur olabilir.Diğer köşeye büyük bir yeşil bitki olabilir.
Ayrıca büyük koltuğun arkasına hoş bir tablo asılabilir.Tablo çok yukarı asılmamalı :)
Saat düşünüyorsan,pencerenin sağındaki girintili duvara asılabilir.Saat,büyük bir duvarda tek başına güzel durmaz.
Avize biraz zayıf kalmış.Çoklu bir avize daha sıcak bir ortam yaratacaktır.Yarı klasik bir model olabilir.

Halıyı değiştirme imkanı varsa,krem ve sütlü kahve içeren,çok bariz deseni olmayan açık renk bir halı ile değiştirebilirsin.
Halı kalacaksa,halının içindeki lila ve pembe tonlardan aksesuarlar ekleyebilirsin.
Mesela odadaki sarı çiçekler yerine lila ve pembe çiçekler daha hoş görünürdü.

Ben olsam ortadaki puf yerine kare büyük bir sehpa alırım.Üzerine aksesuarlar kullanırım.
Puf kalacaksa,onun üzerine şık bir tepsi ve tepsinin içine mum,şekerlik vs yerleştiririm.

Yemek takımının aynasını daha şık ve gösterişli yaparım.
Yemek masasının arkasındaki duvara (aynanın sağında kalan duvar) şık bir raf yerleştirip,üzerini çerçeve,şamdan gibi objelerle süslerim.
Yemek masasına tek ve büyük bir çiçek aranjmanı koyarım.Fakat vazo gibi yüksek olmamalı,meyvelik gibi alçak durmalı.

Koltuk tarafındaki köşelerden birine yüksekçe bir sehpa ve üzerine abajur olabilir.Diğer köşeye büyük bir yeşil bitki olabilir.
Ayrıca büyük koltuğun arkasına hoş bir tablo asılabilir.Tablo çok yukarı asılmamalı :)
Saat düşünüyorsan,pencerenin sağındaki girintili duvara asılabilir.Saat,büyük bir duvarda tek başına güzel durmaz.
Avize biraz zayıf kalmış.Çoklu bir avize daha sıcak bir ortam yaratacaktır.Yarı klasik bir model olabilir.

süper açıklamışsın canımsın ya aynen dediğini uygulayacağım sehpam var yerını değiştireceğim
halımı krem sade halı yapacağım başka söylemek istediklerin varmı
masanın uzerını boşaltıp tek buyuk bı tabak koyacağım
koltuk takımımı begendın mı sence rengını değiştireyım mı

Biraz fikir verebildiysem ne mutlu :)
Buradaki konulara ben olsam gözüyle bakıyorum.Tabii ki zevkler ayrıdır,herkesin beğenisi kendine güzeldir.
Soruya da ben olsam diye cevap vereceğim.Ben olsam,şimdilik böyle kullanırım.
Sanırım koltuklar yeni,o yüzden hemen değiştirmeye kıyamazdım.Eskiyip kirlenince,tek renge (açık) çevirirdim.
Zaten halı ve aksesuar düzenlemesinden sonra,koltukların daha güzel görüneceğini düşünüyorum.

zigon sehpa diyorlar sanırım onlardan odada çok var olardan sadece koltuk rengine uyan beyaz kalsın bence,masanın üstündeki çiçekleri kaldırırdım ben olsam..halin koltuklarına gölge düşürüyor durumun varsa değiştirmeni tavsiye ederim ..ortadaki pufuda bence kaldır yemek masan var zaten çok fazlası hoş durmuyor aynı odada ..avizende bence değişmeli,perdelere bence ek yaplmalı fon falan.. ve duvar çok boş gedi,masa üstüne modern aksesuarlar tercih et

halını kesinlikle değiştir,tüllerin çok sade kalmış aynı tülden ya da siyah tülden fon yaptır,büyük yeşil bitkilerden 2 tane cam tarafına doğru koyabilirsin,orta sehpaya güzel siyaha ve beyaza uyacak koltukların tarzına uyacak illa siyah beyaz olmayacak aksesuarlar seç.Mum kullanabilirsin ışıklandırman sarı ışık olsun lambader kullanmanı tavsiye ederim mobilya tarzına uygun ama abartmadan fazla tıkıştırmadan yap.Tablo gibi aksesuarlarıda duavarlarında kullan hoş olur.Bir duvarı kağıt yapmkata ssalonunu farklı kılacaktır.:ssz:

süper fikirler vermişin bende evimin fotolarını paylaşaam ozaman banada beklerim önerilerini

bence ilk yapman gereken hosuna giden bir renk secmek mesela mor, ve ona gore salonunu tamamlaman lazim. Ve sectigin renge gore alman gerekenler

- Hali
-yemek masasi uzerine susler
- kare sehpa ve uzerine sus
- koltuklarin uzerine yastiklar
- Yesil bitkiler cam kenarina

$Woonkamer-Bruin-Paars-Renovatie-Frankrijk-201201101037006l.webp-

Bence de önce halını değiştirmelisin. Düz tek renk bir halının daha güzel duracağını düşünüyorum. Koltuklarının renginde bir halı olabilir ama çabuk kirleneceği için ben tercih etmezdim. Halına bakarak mor ve kırmızı sevdiğini farzediyorum, o renklerde bir halı, az ama çarpıcı bir kaç parça aksesuarla da bütünlük sağlayabilirsin. Siyah beyaza turkuaz rengi de yakıştırıyorum. Yemek masanın üstüne alçak ama geniş krem rengi sedefli bir tabak olabilir. Duvarlar da boş kalmış.

Ben de bir kaç ay sonra dekorasyona başlayacağım, hepimize kolay gelsin :)

bence halı saggy krem halılardan olmalı.ilerde koltuk rengini sade krem olarak değiştirmeyi düşünüyorsanız;ki bu her şeyi farklılaştıracaktır.muhakkak turkuaz ya da mor perde fonu seçin.ortadaki pufun üzerine modern büyük renkli yassı bir aksesuar koyun.avize kesinlikle sarkıtlı geniş bir avize olmalı.ve en son tablosuz bir ev hayal edemiyorum.

Genel olarak eşyalarınız güzel, ama dekorasyon yanlış diye düşünüyorum ben. değiştirme imkanınız varsa, halının değişmesi lazım. düz tonlar kullanmalısınız.

ayrıca, biraz para harcanırsa, ki çok tutacağını sanmıyorum, duvarlar komple değişmeli. bir duvarı daha farklı ve daha koyu, diğer duvarlar açık renk kendinden motifli duvar kağıdı kullanılmalı. ayrıca duvar kağıdıyla çok yaratıcı işlemlerde yapılabilir. çünkü resime göre sağ tarafta duvarda çıkıntılar var. içte kalan taraflar koyu renk, dıştakiler ve bütün salon açık renk yapılabilir. o koyu renk olan kısımlara raflar alabilirsiniz, kendinizde kestirip beyaz raflardan dekor yapabilirsiniz, üzerine aksesuarlarla..

genel olarak halı ve duvar kağıdı diyorum ben. perdeler hakkında bir fikrim yok, gerçekten perde işine kafam basmıyor, ama imkan varsa daha farklı kullanılabilir, bilemeyeceğim. perdelerinizi beğendim aslında

yorumlarınız için teşekkür edıyorum
perdeyı ortadan ikiye bölup ama kornişe taktıgımız yeri kesmeden ikiye ayıracağız kenarlara inci dıkıp kıvıracağız ortaya stor yaptıracağım dıye düşündüm
duvar rengını değiştirmek ıstıyorum vanılya gıbı
$stor.webp

sadece ortada katı olmayacak ustuste bınmeyecek ıkı tarafa ayrılacak
fıkırlerınızı beklıyorum

merhaba, bir kac kere bu konuyu gordum ama ilk kez yorum yapacagim ..
soylediginiz gibi, perde kornisin hizasindan ikiye ayrilacaksa tavandan ayrilacak demektir. icine stor da yaptirsaniz bence cok hos durmaz. eklediginiz resimdeki tarzi da zaten ben hic begenmiyorum.
eger haliyi degistirme imkaniniz yoksa, halidaki pembeyi kullanarak salonda uyum saglamaya calisin. o renkler yanliz kaldigi icin cok goze batiyor.
tulun bu haliyle pembe boncuklar sarkitabilirsiziniz, kenarlara pembe fonlar yaptirabilirsiniz. bir koseye koymak icin buyuk bir cam vazo alip icine pembe taslar doldurabilirsiniz..
haliyi degistirme imkaniniz varsa, duz krem rengi bir hali alin. tule de turkuaz rengi boncuklar sarkitin. turkuaz rengi bir iki aksesuarla cok ferah bir gorunun elde edersiniz bence.

Back
X