• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon ve Oturma Odası Ayrımı

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
evimiz 3+1 olduğu için salon ve oturma odası diye ayırdım.. işime geldi, çünkü hem klasik hem de modern oda istiyordum, şimdi ikisine de sahip olacağım :)))
salonu bembeyaz döşedim, tv koymadım,müzik sohbet ve yemek için ayrılmış bir yer olacak.. yani misafir odası demek istemiyorum, çünkü o odaya misafir olmadığı zaman girmeyeceğiz oturmayacağız diye birşey yok, tam aksine başbaşa yemek yeriz :P

oturma odası da zaten daha pastel tonlarda corner koltukla - yaşam ünitesi- puflar - yastıkalr (playstationumuz olmazsa olmaz ) döşenmiş bir oda..

ilerde sıkılır daralır mıyım bilmiyorum ama bu şekilde evin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. ıleride çocuk olduğunda oturma odasında vakit geçirip, misafir geldiğinde odayı toparlayım diye uğraşmadan salona alabilirim.

kendimi bildim bileli hic bir zaman misafirlere ozel oda tasarlanmasini onlar 1 saat oturacaklar diye esyalar alinmasini anlayamimisimdir. Ne esimin ailesinde ne bizim ailelerimizde hic boyle bir kavram olmamistir. Esyalarin en guzelini kendime alirim neden misafirlere alayim ki. Elbette misafirlerimizi temiz ev ile karsilamak ustumuze dusen onemli bir vazife. Ben mesela bir eve gittigimde misafir odasi ayri olan evlerde kendimi hic rahat hissetmiyorum evde yasayan insanlarin ruhu yoktur o odalarda klasik herkes icin dusenmistir.. Evimde boyle bir oda hic bir zaman olmayacak

evet çok doğru bende öyle düşünüyodum, çocuklar olana kadar hep salonda oturduk ama çocuklar büyümeye başlayınca başedemedim artık,koca salon öyle bi dağılıyoki bomba düşmüş sanki.bişeyler yiyolar kırıntı heryer,heryer parmak izi.aniden bi misafir gelse, ki bana hep öyle aniden pat diye gelen çok olur,zor durumda kalıyodum,mecburen tıkıştık oturma odasına.

benim ailem de vardı bu salon oturma odası ayrı durumu o zamandan berı hıc sevmedım hatta anneme hep derdım nıye bu odada oturmuyoruz o takımı kendın ıcın almadıysan nıye aldın o zaman dıye ama annemın derdı sanırım mısafır değilde temizlikdi

ben de evlendiğim günden beri salonda oturuyorum,kalkıyorum,uzanıyorum hatta bazen uyuya kalıyorum
bir dünya paralar verip, o şuna uyar bu buna uyar diye didinip edip hazırlanmış bir salonum yok zaten öyle şeylere asla gelemem, bu kadar uğraşıp yapanlar da var yok değil tabii ki zevk meselesi,zevkler ve renkler tartışılmaz
kendi fikrime gelince o kadar kasarak hazırladığım salonun kapısını kapatıp dört duvara seyir olsun diye yapıcaksam yada misafirler bir kaç saat oturucak diye hiiiç uğraşamıycam doğrusu, salondaki gümüşlükler taşlar zaten bana göre hiç değil anlamamda
tek bildiğim taş ametist ve pembe kuvars zaten

bır arkadaş sadece misafir için açılan salonlarda rahat edemiyorum bir şey olucak diye ve sürekli kapandığı için o samimiyeti yansıtmadığından bahsetmişki aynen öyle katılıyorum
bende acayip rahatsız oluyorum

benim evim 3+1
yatak odam,oğlumun yatak odası,oğlumun oyun odası aynı zamanda oyun odasında tv var çizgi film seyretmesi ve film izlemesi için ve odada tek kişilik bazalı yatak var ama ben onun üzerine ikea dan bir örtü aldım ve yastıklarla biraz neşelendirdim sadece oğlumun oynaması ve gelen misafirin yatması için kullanılan bir oda
ve salonum sürekli oturduğum sıkılmadan oturduğum günlük odam
odada öyle vitrinler gümüşlükler falan yok zaten yemek masası,koltuklar,kitaplık
hatta koltuklarımın üzerinede renk renk örtüler atıyorum hem benim içinde acayip değişiklik oluyor
salonumda calısma masam bile var ve annemin ceyız sandığını yaptırdı babam onun üzerinde de dergilerim

Son düzenleme:
ya arkadaşlar evde salon ve oturma odasının ayrı olması, salonun kapısının kapalı olması ve o odada sadece misafirin oturacağı anlamına gelmiyor ki..
o eskidendi ve evet şimdi saçma ama o zamanlarda da annelerimiz o modayı takip etmiş a.s

bi bu olaya birde vitrin gumusluk olayina hic akil sir erdiremedim gereksiz faydasiz seyleri hic sevmem
aynen sizin gibi dusunuyorum bendekaydirigubbakcemile5

bence günlük oturulan oda ile misafir geldiğinde ağırlanan oda ayrı olmalıdır.Çalışan biri olarak akşam işten geldiğimde oturma odamda sereserpe uzanmak yatarak tv keyfi yapmak isterim.akşam yemeklerimizide oturma odasında yiyoruz.üstüne meyve kuruyemiş falanderken oda doğal olarak dağılabiliyor.o anda habersiz bir misafirm gelse,direk salona alırım. tabii herkesin görüşü farklı olabilir..

evet ben de salon oturma odası ayırmayı hiç anlamıyorum, annemin evinde ayrıydı ve evin en büyük odası hiç kullanılmayan atıl alan durumundaydı. biz en kocaman odaya yerleştik ooohh gayet rahat henüz çocuk da olmadığı için diğer odalara da rahat rahat yayıldık birini çalışma ve misafir odası yaptık diğerini ıvır zıvır, ütü vs. yalnız koltuklarıma örtü örtüyorum, sonuçta oturuluyor, yatılıyor, birisi geldiğinde örtüleri kaldırıveriyorum al sana salon aklinialirimsmile

Arkadaşlar bu forumda ev dekorasyonlarınıza bakınca ben de şaşırmıştım acaba salon ve oturma odasinın farkı nedir anlamını kavrayamamıştım. Bizim ülkede böyle bir adet olmadığı için anlamamıştım hiç. Şimdi burda öörendim sonunda :). Bizde oturma odası salon aynı olur hep ve adi da misafir odasidir bizde.

Yemek odasi takimi+ 1 kanepe+2 koltuk+TV yani standart olarak bunlar olur her evin misafir odasinda. Yemegi de mutfak genişçe mutfakta, değilse de misafir odasında yenir.

Aslinda ingilis dilinde de living room ve sitting room diye 2 ayrı söz var ama bunların karşılığı bizim dilde "qonaq otağı" yani misafir odası.

Biraz bozuk turkcem icin her kesten ozur dilerim, umarim anlasilir sekilde yazmisimdir eyvahedigeldismile

Son düzenleme:
aynı görüşteyim valla o da neymiş öyle kocaman bi odayı döşeyip aman misafir gelse de girip otursam diye saklamak çoook ama çok saçma geliyor bana da. :umursamaz:

ben büyük odamı oturma odası olarak döşedim. kocaman duvar ünitem köşe koltuk takımı ve köşe takımının modelinde + üçlü bir koltuk daha. zemuszemus

diğer küçük odayı ise mutfağa en yakın olması nedeniyle yemek odası olarak düşündük. oraya da konsol aldık ki yemek takımları ıvır zıvırı içine toparlayayım, yemek masası bi üçlü koltuk ve iki berjer aldık.. koltuk açılıp yatak olabiliyo bu da misafirin konaklaması durumunda işimi görür zaten. geniişş geniş oturma odamda yayılmak varken küçücük odada benim ruhum daralır :sm_cool:

Bence bir evde salonda oturma odasıda olmalı. Mesela benim öyle ama oturma açısından bir ayrım yapmıyoruz canımız nerde oturmak tv izlemek isterse orda oturuyoruz. Oturma odasının avantajı ise çocuklar açısından iyi oluyor.mutlaka salon eşyalarımız daha kaliteli ve şık olduğuna göre kimse benimki gbi bir yaramazın günlük hayatını salonda geçirmesini kabullenmez diil mi :)

biz evlenince salona TV koymayı düşünmüyoruz, misafir ağırlamayı ikimizde çok seviyoruz, salon arkadaşlarla toplanıp, sohbet edilcek, yemek yenilcek bi yer olmalı diye düşünüyorum..

TV'yi teknoloji odası diye adlandırdığımız ikinci büyük odaya koycaz evdeki, bi güzel ses sistemi döşeyip film geceleri düzenliycez ordada :)

oturma odası değilde TV odası olcak

bizimki de sizin gibi oturma değil de tv odası demek daha doğru kaydirigubbakcemile5

evimiz 3+1 olduğu için salon ve oturma odası diye ayırdım.. işime geldi, çünkü hem klasik hem de modern oda istiyordum, şimdi ikisine de sahip olacağım :)))
salonu bembeyaz döşedim, tv koymadım,müzik sohbet ve yemek için ayrılmış bir yer olacak.. yani misafir odası demek istemiyorum, çünkü o odaya misafir olmadığı zaman girmeyeceğiz oturmayacağız diye birşey yok, tam aksine başbaşa yemek yeriz :P

oturma odası da zaten daha pastel tonlarda corner koltukla - yaşam ünitesi- puflar - yastıkalr (playstationumuz olmazsa olmaz ) döşenmiş bir oda..

ilerde sıkılır daralır mıyım bilmiyorum ama bu şekilde evin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. İleride çocuk olduğunda oturma odasında vakit geçirip, misafir geldiğinde odayı toparlayım diye uğraşmadan salona alabilirim.

ya arkadaşlar evde salon ve oturma odasının ayrı olması, salonun kapısının kapalı olması ve o odada sadece misafirin oturacağı anlamına gelmiyor ki..
o eskidendi ve evet şimdi saçma ama o zamanlarda da annelerimiz o modayı takip etmiş a.s

ben de kesinlikle sana katılıyorum evimi de o şekilde döşüyorum şu anda
ama bana da acayip geldi kendi evinde misafir haricinde salona girme yasağı gibi bişey olur mu yahuu?? misafir yokken kapısına kilit mi vuruyolar??
zaten yemek takımı "salon"da oluyor e eşinle yemeğini orda yersin, ayağını uzatır kahveni orda içersin ama keyif çatıp yuvarlanmak istiyorsan da için gitmeden "oturma odası"nda rahat rahat keyfini de sürersin
hem de misafirler geldiğinde şık bi mekanın olur
şahsi fikrim tabii buyrunnnnnnnnn

bence de ayrı olmalı salon ve oda.. ama bundaki amac misafire en buyuk odayı ayırmak degil.. istersen büyük olan odayı oturma odası yaparsın istersen küçüğü.. asıl amaç ev sahibinin rahatı.. çünkü tek bir oda olunca bi de evde küçük cocuk varsa sürekli temiz tutmak için hem sık sık temizlik yapmak zorunda kalınıyor.. hem de stres oluyor. aman pislendi şimdi bi gelen olsa diye..ayrı olunca her zaman misafir geldiğinde temiz bir oda hazırda oluyor.. diğer türlü ne kadar temizlesen de sürekli temiz tutmak çok zor.. büyük olan odayı seçmekteki amaç da yine kendi rahatımız için. insan kalabalık misafiri küçük odada çok daha zor agırlıyor. sende misafirlerde sıkış sıkış oturmaktan bişey anlayamıyorsunuz. ev sahıbı de onları rahat ettirmek için çırpınıp duruyor.. bu yüzden ayrı ferah bir salonun olmasıı ferah ferah, ve içi rahat bir şekilde misafirleri agırlamak için şart.. ayrıca yemek masası da küçük odaya sıgmaz bu yüzden büyük olan salon olmalı.. küçük olan oturma odasına da koltuk takımı yerine köşe takımı almak daha mantıklı bence.. çünkü köşeler odada çok az yer kaplıyor ve daha rahat oluyor..

şahsen ben evim olduğunda salon ve oturma odası diye ayrım yapmayı asla düşünmüyorum. Salon özeldir, daha ağır eşyalarla döşenir, misafir içindir, çocuklar girmez, haftada 1 ya da 2 kere gelecek misafir için ayrılmıştır.

Evin en büyük ve güzel odasınında ferah ferah oturup günümü gün etmek varken neden kendimi ufak bir oturma odasına atayım? O odayı o kadar döşeyip edip, işlevsiz bir halde bırakayım? Oturma odası yapacağıma hobi odası yaparım daha mantıklı benim için. Ve tüm oturma faaliyetlerimi salonda yaparım kaydirigubbakcemile3

siz ne diyorsunuz peki hanımlar? Bu ayrımı yapanlar neden tercih etti? Ya da yapmayanların fikri ne? Merak ediyorum açıkçası cadıarzu

tamamen katılıyorum canım :)

bende de oturma odası ayrı zaten oturma odam da oldukca geniş... Oğlum rahatca odayı dağıtabiliyor toplamak şartıyla tabi... orta sehpası olmadığı için de rahat hareket ediyor... benim de salona göre oturma odam daha ferah... ilerde ikinci çocuğum olduğunda oturma odasını çocukların birisinin odası yapıp odalarını ayırmayı düşünüyorum

bende oturma odasıda salonda mevcut ama salona tv aldık ve artık hep salondayız...oh be dünya varmış cidden...
ayırımı bende istiyerek değil tv salonda olmadığı için yapmıştım...
şimdi kocaman salonda keyif bambaşkaymış diyorum

Valla ben salonda oturacağım. Kışları ise küçük olduğu için oturmada odasında..
Salonumu özel döşüyorum. Kendim için misaifr odasıda ne oluyormuş canım..Ferah ferah oturmak varken...Bu arada fuşya pembe ile beyaz ağırlıklı salonum oturma odası ise gümüş tonlarında.

Şuan ki evim 2+1 ,
biri yatakodası ,diğeri oğlumun odası ,diğeride devamlı oturduğumuz oda

8 ay sonra kendi evimize geçicez ,orası 3+1
Açıkçası ben solon yapmayı düşünüyorum
Çünki gerçekten bıkkınlık geldi ,bir kaç ayda bir koltuk silmekten ve halı yıkatmaktan

Küçük bi oğlum var ve bilemden zarar verdi herşeye :( canı saolsun
ama "bozulsun yenisini alırız" diyerek ,zırt zırt para savrucak kadarda israfçı değiliz

Arkaşalarım çok,misafir ağırlamayıda seviyorum
Günlük devamlı oturuduğumuz ,yeri geliyo oğlumun süt döktüğü yada yemek şıçrattığı koltuklara da misfirlerimi de oturtmak içime sinmez
Ki ben koltuklara örtü semreyi hiç sevmiyorum.

Hem sürekli aynı mekanda oturunca sıkılıyorum
Salonum temiz kalsın sıkıldığım zaman gireyim arada bir değişiklik olur diye düşünüyorum

Hobi odası yapsam,salon yapıcağım yerde de günlük otursam diye bende düşündüm
Çünki biçok hobim var ,özel bi oda gerekli bana ama
Sonra yine düşünüyorum yok yok diyorum biodam en azından hergün batmasın .

Ki salonumun eşayalrını beyaz yapmak istiyorum

neyse evime taşınayımda hayırlısyla
fotoları paylaşırım inşlh :)

ben de yeni evlendim. oturma odamda köşe takımım ,zigon sehpam ve tv olacak. ayrı bi salon yaptık ama öyle çok ağır takımlar değil. ilerde elimiz bollaşınca oraya da alıcam bi tv. ama eşimle ikimiz çok rahat ettik köşe takımında ve bana masaların sandalyelerin büfelerin olmadığı bi oturma odasında oturmak daha samimi geliyor. hem çalışan insan olduğum için salonun temizliğinle uğraşamam sürekli

Back
X