Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon Dekorasyonu ???

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

delikizinturkusuyum

Hoşgeldin MİRZA'm...
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
1.068
17
116
44
Eskişehir
Salon dekorasyonumu tamamen değiştiriyorum. Çünkü 5 yıl boyunca salonun yarısı büyüklüğünde bir oturma odasında hayatını geçirmiş biri olarak bunun çok saçma olduğunu anladım. Bundan sonra salonu yaşam alanı haline getirip orada oturucaz. Bu açıdan kendimce uygun olduğunu düşündüğüm uygulamaları aşağıda yazdım. Fikir ve önerilerilerinize ihtiyacım var...
1- Oturma ve yaslanma bölümü açık krem renginde, kolları ise venge deri kaplamalı köşe koltuk takımı koyucam. Yaslanma bölümü yastıklı ve oturma bölümünün minderleri de yıkanabildiği için açık renk olmasında mahzur yok diye düşünüyorum. Köşe takımı dışındaki tek oturma alanı venge deri baba koltuğu olacak.
2- 30m2 lik salon için 6 m2 ebatında tek bir halının uygun olacağını düşündüm. (Parkeler açık kahve tonunda) Angora halıdan krem-açık kahve-venge tonlarında taş desenli bir halı beğendim.
3- Pencerelerde açık krem stor var. Üzerine yine açık krem ip perde yaptırıp araya kırmızı boncuklar koymayı düşünüyorum.
5- Orta sehpamı da kırmızı deri kaplatıcam.
6- Yemek masası ve sandalyelerini salonun dışına çıkarıp mutfağa koyucam. (Mutfağım çok geniş) Yemek odası takımının konsolunu bir nevi TV ünitesi olarak kullanmaya karar verdim. Konsolun arkasındaki aynalı bölümü çıkartıp oraya (duvara) LCD TV monte ettiricem. Konsol açık krem renginde ve sadece bir sıra çekmecesi yeşil renkteydi. Bu yeşil renkli yerleri ya venge ya kırmızı deri kaplamam lazım hangisi uygun olur karar veremedim.
7- Ayrıca kırmızı deri sandalyelerim var (metal bacaklı) bunlardan da gerekirse salona koyabilirim. Ama asgari düzeyde eşya kullanmak istiyorum. Oda ferah olsun ve geniş alanlar kalsın düşüncesindeyim. Ayrıca birkaç kırmızı obje ile krem-venge tonsürtonundan kurtarmayı hedefliyorum.

Evet sanırım biraz uzun oldu ama bu yazdıklarım sizce uyumlu, uygun ve kullanışlı olur mu? Zira 14 aylık bir bebeğim var. Ne dersiniz fikirlerinizi bekliyorum...alkisalkisalkis

Canım ben de senin gibi düşünüyorum.salon ve oturma odası aynı olacak ve öyle gereksiz eşyalarla doldurmıcam.sadece koltuk takımı ve tv ünitesi bir de kitaplık olacak.Ortaya bir sehpa tamam.Ferah ferah oturucam.Masayıda mutfagğa koyucam.Öyle mutfakta ayrı masa misafirler için ayrı masa değil.

canım çok iyi düşünmüşsn gerçekten bende yeni evliyim ve bende evimde aynı uygulamayı kullanıyorum.benimde koltuk takımım beyaz üstüne siyah gri ve kırmızı rekte daireler olan kolları beyaz deri bir takım.yaslanılan yerde ki kısımlar yıkanıyo ama oturma yerleri çıkmıyo ve yıaknmıyo o yüzden oturulan yere koltuklarıda özelligi kaybetmesin diye sadece oturulan kısma kırmızı polar diktirdim ve çok hoş oldu.ben zıt renklerinde uyum saglıyacagını düşünerek beyz lı kahveli bir yemek masası ve tv ünitesi aldım ama üstüne koydugum aksesuar koltugunda üzerinde olan gri rekte objeler.ve uygun yerlere yeşil salon bitkisi koydum açık ferah ve canlı renklerle uyumu sagladım.mutfagım salonum açık bir bariyer var mutfagımı yeşil yaptım masam sandalyelerim ve halım.iki oda birbirine bakan kırmızı ve yeşilden oluşuyo ve renk uyumu gayet iyi.sende yeşili kuallnabilirsin.ben kendi evimi anlatarak renk uyumlarını sana yardımcı oalbaicegini düşündüm.şimdiden kolay gelsin ben hala farklı şeyler düşünüp uyguluyorum.

yeşil yeri nasıl deri kaplatacaksın marangozda mı? kırmızı daha iyi olur galiba.renk katar. hani şu yapışkanlı kağıtlar varya koçtaşta filan onların renkleri desenleri var birkaç metre alıp yapıştırıp deneyebilirsin. bi kırmızıyı dene bi venge.hatta o kağıt da güzel duruyo. bazıları mutfak dolabını kaplıyo orj. gibi duruyo.

Back
X