salisilik asid ve alkol

seminay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
317
0
96
Yalova
dün gittiğim doktor bacaklarımdaki batık ve lekelr için
böyle bir karışım verdi akşamları sür sabahta yıkayıp
nemlendirici sür dedi nemlendirici de verdi
daha önce kullanan var mı merak ettim gerçekten işe
yarıyor mu acaba

verdiği karışımın adı ne ?
sadece salisilik asit ve alkol dememiştir herhalde,yoksa eczanede filanmı hazırlatın dedi,eğer öyleyse karışımdaki kimyasalların miktarı ve % kaçlık olduğunuda yazmıştır,biraz daha detaylı bilgi verebilirsen yardımcı olabilirim.
salisilik asit bi peeling ajanıdır aynı zamanda ,bu amaçla reçete etmiş olmalı.

işe yarayacağını umuyorum bende
çünki batıklarında ,epilasyon sonrası kızarıklık vs ninde ana sebebi sebum dengesizlikleridir.
bu anlamda salisilik asit sebum salgısını düzenleyecek,aynı zamanda diğer bi etkisi olan peeling etkisiylede hem batık oluşumunu engelleyecek hemde cildi hafif soyup alttan yeni deri gelmesini sağlayacak.
her banyoda kese yapmanı tavsiye ederim,çok destekleyecek tedavini.

sağol canım ya kese yapıyorum zaten
ama ben bunu ne kadar kullanmam gerektiğini bilemedim
yani kaç gün ve nasıl
gerçi doktor akşamları pamuğa dök sür
sabahda nemlendirici sür dedi
ama kaç gün yapmak lazım
üstüste yapınca fazla soyulmadan tahriş olurmu

evet olabilir,peeling ajanlarını özelikle yüksek kontrasyondakileri 3 günden fazla kullanmak cildi tahriş edebilir,sen reçeteyi kaybetmeseydin keşke,salisilik asitten başka ne vardı losyonunun içeriğinde
bilmeden çok net yorum yapamıyor,tahminde bulunabiliyoruz ancak.

sormama gerek kalmadı şişenin üzerine yazmış
alkol salısılık %2 böyle yazmış
bu kadar
bu arada ben dün akşam uyguladım
pamuğa döktüm sildim bütün bacağımı
birşey hissetmedim ilk gün tabi daha
acaba hemen nemlendirici sürmeye başlasammı
yoksa kurumaya soyulmaya başlayınca mı sürsem
karar veremedim nemlendirici soyulmasını
geciktirir mi acaba

ozaman şöyledir tahminen,%70 lik yada %96-98 lik alkolle salisilik asiti çözmüşlerdir
%2 lik salisilik asit cildi ciddi şekilde soymaz,uygulama yaptıktan bikaç gün sonra banyo sonrası havluyla kurulama yaperken hafif cildin döküldüğünü gözlemleyebilirsin,tahriş kızarıklık vs olmaz genellikle,çünki zaten salilisilik asit biçok biylojik özelliği sebebiyle bu durumlarada iyi geliyor,batık kıllara,ciltteki sivilcemsi durumlara iyi geliyor,herksin cildi aynı duyarlılıkta değil ,soyulma abartılı şekilde gerçekleşmez,sen farkedemezsin bile belkide,bunun için ben senin yerinde olsam eğer batık ve leke şikayetin için kullanıyorsan,epilasyon sonrası hemen uygulamaya başla,sabah akşam bir kez toplam 3 gün kullan.hem kıllar büyümeye başladığında batıklar çok azalacak hemde epilasyon sonrası kızarıklıklar çok kısa sürede yok olacak.

tmm canım sağol peki kullanırken aynı dönemde
banyoda kese de yapsam mı
zararı olur mu acaba

tmm canım sağol peki kullanırken aynı dönemde
banyoda kese de yapsam mı
zararı olur mu acaba

hayır olmaz,bilakis kese yapmak çok destekleyici olacak,salisilik asit bence çok iyi seçim olmuş senin için,faydasını göreceğini umuyorum,kullanım süresi 3 günüde aşabilir ama kendin tecrübe ederek süreyi arttırabilirsin,pul pul dökülme ciltte aşırı kuruluk görür ve rahatsız olursan 3 günü aşmazsın,birde bence nemlendirici sürme bu kullandığın süre içerisinde ,tabi çok rahatsızlık vermezse(dökülme,kuruma vs kastediyorum) çünki nemlendiriciler peeling etkisini nötürlerler genellikle.

Son düzenleme:
evet ben de öyle düşündüm mantıklısı da o zaten
bakalım kaç günde etki edecek inşallah
fayda sağlar bacaklarımda ufak ufak çok lekelenmeler oldu
rahatsız ediyor
sana da çok teşekkürler ilgilendiğin için canım gelişmeleri
yazarım

ve sonuçları da yaz lütfen bilmiyorum batık dışında sivilce problemi de yaşıyo musun ben yaşıyorum ve sivilce çıkartmasını önlemek için bi şeyler arıyorum bu etkili olursa bunu bi doktora veya eczacıya danışıp kullanıcam

zindandelen bu karışım epilasyon sonrası cilt tahrişlerinede iyi geliyor canım(sivilce vb şeylerede)

evet sivilcelere de işe yarıyor gerçekten
inatçı olanlara da hatta ama cildiniz benim gibi fazla dayanıklıysa
salisilik oranını biraz daha yüksek tutmanızda fayda var
ben yarıdan fazlasını kullandım hiç ara vermeden her akşam sürdüm
etkisini de gördüm dediğim gibi ama hala kuruma ve soyulma olmadı
bir dahakine daha yüksek oran istiycem
beany canım ya doktor şişeyi bitir dedi
bitirdikten sonra ne kadar ara vermek lazım acaba

salisilik asitin böyle düşük kontrasyonlarında soyulma ileri seviyede olmaz,genellikle pul pul dökülme görülür ama oda banyo sonrası kurulanırken filan belli oluyor,hem neden soyulsun istiyorsun,böyle hafif hafif soyulması daha sağlıklı bence,kullanım süresine gelince;genellikle peeling ajanlarının çok uzun süre kullanılması tavsiye edilmez,ciltte kurumaya vs sebep oluşundan dolayı.
epilasyon sonrası maximum 1 hafta aslında fazla bile,ama senin cildin dayanıklılık göstermiş ve yeterli bi süre aslına bakarsan,her ay bu şekilde tekrarlar ve sivilcelerince filan elleşmezsen tamamen düzelir batık ve izler.yinede sen bilirsin tabi.
ben 3 gün kullanmıştım geçmişte ,epilasyon sonrası o hoş olmayan görüntler için.

ben şimdi ne yapayım kullanmaya devam etmeyeyim mi bu ay için
devam etsem zararı olur mu soyulma olamdı ya kuruluk bile olmadı
ya da bırakayım sonraki epilasyondan sonra devam edeyim
yavaş yavaş düzelecek heralde

bana kalırsa her ay en fazla 5-7 gün uygula ve diğer epilasyon tarihine kadar ara ver.
daha öncede dediğim gibi soyulma çok ciddi şekilde olmaz,yavaş yavaş soyar sen farketmeyebilirsin bile.
batıklardan sebep devam etmek istiyorsun sanırım,epilasyon sonrası uygulaman zaten batık oluşumunu engelleyecek,çoğu herhangi bi vakitte başlıyor tend skin vb ürünlere,bu yüzden beklenilen etkiyi göremiyorlar tam olarak .
burda anahtar nokta epilasyondan hemen sonra uygulamaya başlamış olmaktır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…