• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salı günü psikiyatra gideceğim?

Bir Eylul Aksami

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.289
24.474
348
28
Herkese merhabalar.

Ben şu an 21 yaşımdayım. Üniversite sınavına hazırlandığım sırada 18 yaşımdaydım ve her şey o zaman başladı. Geleceğe yönelik kaygıları, ya kazanamazsam korkuları başladı bende. Bu hazırlık yılımda neredeyse 10 kilo kaybettim. Yataktan çıkmak istemiyordum, kafamda hep kötü senaryolar kuruyordum, kalbim hep hızlı atıyordu, iştahtan kesilmiştim. Aileme veya yakın çevreme anlattığımda sınav stresinden olduğunu ve üniversiteye geçince kaybolacağını söylediler. Oysa ben puanım iyi gelmesine rağmen tercih döneminde bile bunları yaşamaya devam ettim. Üniversiteye geçince bir müddet iyi oldum, her şey düzelmişti. Ardından fark ettim ki arkadaşlık ilişkileri, günlük hayat, gelecek planları, ailevi olaylar vs. bu tarz benim için önemli olan olaylarda kalbim çok hızlı atıyor, yatağa gömülüyorum, iştahtan kesiliyorum.

Bir de çocukluktan gelen bir ailevi problemim var. Ailem çok baskıcı, akraba veya komşu ilişkilerimiz de hep yok denecek kadar az oldu şimdiye kadar. Ailem ben büyürken benim arkadaş çevreme, gezip tozmama, telefonu elime almama bile çok müdahale etti. O yüzden bugün bile sınırlı bir arkadaş ortamım var. Toplu bir ortama girdiğimde konuşurken veya herkes bana bakarken elim titriyor, kalbim çarpıyor. Yakın olmadığım insanlarla konuşurken kendimi kasıyorum sanki.

Sorum şu, sizce bende anksiyete ve sosyal fobi mi var? Yaşayan, psikiyatra gidenleriniz illa ki vardır. Görüş belirtirlerse çok sevinirim.

Büyük ihtimalle sosyal fobi gibi bir şey vardır canım.Anlattıkların gerçekten zor şeyler.Hele ki sınav stresi.Herkes çekmiştir ondan.Ayrıca dediğin gibi ailenin baskısı da kolayca arkadaş edinememen ya da konuşmakta zorlanmankn da etkisidir büyük ihtimalle

Back