• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salgın 😔

Evet canım bizde p salgına yakalananlardanız
Kan testi yapılmadı bize ama infualenza virüsüyle aynı bekirtiler
Benimde dünden beri geçmeyen baş ağrım var boğaz ağrısı
ateşim bugün düne göre iyi neyse ki

Herkese çoook geçmiş olsun 🌸🌸🌸
Teşekkürler size de çok geçmiş olsun :KK36:

Aralık ayında bi tutuldum dahada kurtulamadim,çok fena bogaz enfeksiyonu gecirdim 2kere,anca antibiyotik tedavisi ile toparladim sanmiştim ama sürekli tekrarlayan bi hastalık var, öksürük ve grip bi türlü geçmiyor, şu güne kadar sadece 5er günden 10gün ayaktaydim. 5aylık hamileyim🤰2tanede cocugum var ve gurbetteyim😀 Annem geldi artık 1haftadır yanimda.

Ben zencefil,bal,limon yapıyodum sıcak suya katıp iciyodum.
Bide siyah turpun icini oyup igneyle altını delip agzı geniş bir bardagın icine oturtun altindan sıvı bir şekilde bardaga dolacaktır karışım,zencefilli bal koyuyorum en az 5saat bekletip hergün 1yemek kaşıgı içtim.
Ben hamilelikten dolayı çok agir geciriyorum ,ama çocuklarimdada bende ilaçsız atlatmamiza vesile oluyodu bu karışımlar.

Çok geçmiş olsun.....
Akşama bende deneyeyim çok geçmiş olsun biran önce atlatırsınız inşallah:KK36: Annenizin gelmesi ne kadar iyi olmuş sanırım böyle zamanlarda insan daha bir duygusal oluyor yanında birilerini istiyor :cry:

ben annem babam eşim ve 2.5 yaşındaki kızım hepimiz aynı şekilde hastayız. 1 ay olacak neredeyse toparlanan yok diyebilirim. Ben hayatımda böyle rezil bir hastalık görmedim.

Bunu bir yerde tavsiye edeceğim hiç aklıma gelmezdi zira işe yarayacağını düşünmemiştim ama denedim artık antibiyotige rağmen geçmeyen hastalık durumu vardı oğlumda, işe yarıyor.
Annem tavsiye etmişti,biz küçükken yapıyormuş, bende oğluma uyguladım.
Aktardan günlük sakızı aldım. Sert birşey,reçine gibi kokusu var,onu 3-4 parça artık kullanmayacağım minik bir tavada kısık ateşte erittim,üzerine pamuk koydum,beyaz çıkan dumanı çeksin diye bekledim,(burada dikkat edin,çabuk yanıyor,siyahlaşmadan duman alın ocaktan,birde yaparken davlumbaz çalışsın muhakkak,yoğun bir kokusu var)sonra pamuk sararınca soğutup,oğlumun sırtina koydum. 2 gün yaptım bunu ben,bir gün sırta bir gün ğöğüse konulabilir ama ben sırtına koydum hep,gayet kesiyor grip belirtilerini,rahatlama sağlıyor. Burnu akiyor,öksürüyordu,geniz akıntısı da vardı şu an baya toparladı. Bu gece de yatarken yapmayı düşünüyorum tekrar.
Bir deneyin isterseniz.

şuan yaygın olan virüs baya dayanıklı havada asılı olarak saatlerce kalabiliyor.toplu alanlardan uzak durun.wc çeşmelerini kapı kollarını sürekli sirkeli suyla silin.her odayı en az bir saat havalndırın.bol sıvı tüketin.elma sirkesi,şalgam,turşu suyunu şurup bi kaşık kaşık için.bol yoğurt tüketin özellikle antibiyotik alanlar

Merhaba hanımlar umarım iyisinizdir zira ben pek iyi değilim :ruh: Yaklaşık beş gündür hiç geçmeyen ateş ve öksürükten muzdaribim gece başımın ağrısıyla uyanıyorum birdaha uyuyamıyorum :hasta: hastaneye zaten gittim küçük bir yerde yaşıyorum her gidene aynı ilaçları yazıp yolluyorlar ve ben iyileşmek bilmiyorum
Varmı öksürüğe iyi gelen tarifleriniz ya da önerileriz
Şimdiden teşekkür ederim :KK54:
Ben de hastayim suan. Ilk uc gun atesim dusmedi. Sizin 5 gunu geciyormus ates, eger yine dusmezse mutlaka daha tesekkullu biyerde tahlil yaptirin. Oksuruk halsizlik vs olagan grip gostergeleri ama uzun sure gecmeyen ates gripten baska seylere isaret edebilir,ihmal etmeyin. Gecmis olsun.

Zencefilin toz halini değilde kendisini bal sürüp tükettim çatır çutur yiyerek.
Sürekli ıhlamur kuşburnu takviyesi yaptım. Bende iki üç güne işe yaradı zımba gibi oldum.
Yalnız bu ara domuz gribi aşırı derecede yaygın. İyi bir doktor bulun evde yatarak geçmiyor

Hanımlar tek tek okudum mesajlarınızı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum kocaman öpücüklerimi gönderiyorum :KK36: Bugün evde kendim attığınız tarifleri deneyeceğim yarın da doğru düzgün bir hastaneye gideyim hiç geçecek gibi durmuyor çünkü

Kızlar bende var eşimden geçti 4 gündür rezilim.eklemlerim kırılıyor nefes alamıyorum. Ateşim 39 oldu doktora gittim 3 serum yedim yine kar etmedi domuz gribi olmuşum..bir ilacı var kullandım ama fayda yok migdem bulanıyor böyle birşey gormedim.

Bal limon karabiber benim favorim.
Bir de gece yatmadan bir tane sogani yika kes ortsdan bas ucuna koy ortamdaki grip mikrobunu emiyor.
Gecmis olsun.

5 gündür ateşliyseniz bence doktora gidin, domuz gribi salgını var ve malesef onun ilaci disinda iyileşme pek göstermiyor .

Back