• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salgın 😔

Sevimli Muallime

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2020
442
908
18
Merhaba hanımlar umarım iyisinizdir zira ben pek iyi değilim :ruh: Yaklaşık beş gündür hiç geçmeyen ateş ve öksürükten muzdaribim gece başımın ağrısıyla uyanıyorum birdaha uyuyamıyorum :hasta: hastaneye zaten gittim küçük bir yerde yaşıyorum her gidene aynı ilaçları yazıp yolluyorlar ve ben iyileşmek bilmiyorum
Varmı öksürüğe iyi gelen tarifleriniz ya da önerileriz
Şimdiden teşekkür ederim :KK54:

Merhaba hanımlar umarım iyisinizdir zira ben pek iyi değilim :ruh: Yaklaşık beş gündür hiç geçmeyen ateş ve öksürükten muzdaribim gece başımın ağrısıyla uyanıyorum birdaha uyuyamıyorum :hasta: hastaneye zaten gittim küçük bir yerde yaşıyorum her gidene aynı ilaçları yazıp yolluyorlar ve ben iyileşmek bilmiyorum
Başlarda grip sandim bi haftada geçer diye düşünüyordum 4 hafta oldu evet şuan ilk zamanlara göre çok çok daha iyiyim ama hala henüz tam olarak geçmiş degil toplu alanlara girmeye korkuyorum
Bu sene gerçekten çok ağır bi salgın var

Bende neredeyse 1 ay öksürdüm, geçtiğini sanmıştım. Geçmemiş ara vermiş heralde, dünden beri yine boğazlarım yanıyo :confused:
Yaa demeyinn ben beş gün sabredemedim dün gece aile gittim duramadım verdiğim ilaçlar kesin çözüm değil dinleneceksin en az 7-8 gün sürer dedi anlık rahatlatsın diye de iğne yazmıştı. Şimdi yine aynı sadece öksürük olsa belki başedeceğim ama bu baş ağrısı beni mahvediyor :KK1:

Başlarda grip sandim bi haftada geçer diye düşünüyordum 4 hafta oldu evet şuan ilk zamanlara göre çok çok daha iyiyim ama hala henüz tam olarak geçmiş degil toplu alanlara girmeye korkuyorum
Bu sene gerçekten çok ağır bi salgın var
Ben hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum inanın :cry:

1 baş soğanı yemeklik doğrayıp bir bardak içe susuyla kaynatın.kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynasın.alıtnı kapatıp ılımasını bekleyin.ılıyınca bir kavanoza boşaltın içine 5 yemek kaşığı kadar bal,1 tane limon suyu,3 kaşık kadar doğak pekmez,1 çay kaşı kadar toz zencefil, 1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal 3 tane karanfil,1 çay kaşığı kadar toz tarçın.ben birazda zeytin yağı ekledim 2 yemek kaşığı kadar ağzını kapatıp çalkala doğal şurup.serin yerde 20 gün kadar kullanılabiliyor.çocuklarıma 1 tatlı kaşığı kadar içiriyorum.büyükler 1 yemek kaşığı kadar içebilir.1 yaş altındakilere bal var sakın vermeyin.bide ben ikinci yaptığıma sarımsakta doğradım 1 büyük diş.

1 baş soğanı yemeklik doğrayıp bir bardak içe susuyla kaynatın.kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynasın.alıtnı kapatıp ılımasını bekleyin.ılıyınca bir kavanoza boşaltın içine 5 yemek kaşığı kadar bal,1 tane limon suyu,3 kaşık kadar doğak pekmez,1 çay kaşı kadar toz zencefil, 1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal 3 tane karanfil,1 çay kaşığı kadar toz tarçın.ben birazda zeytin yağı ekledim 2 yemek kaşığı kadar ağzını kapatıp çalkala doğal şurup.serin yerde 20 gün kadar kullanılabiliyor.çocuklarıma 1 tatlı kaşığı kadar içiriyorum.büyükler 1 yemek kaşığı kadar içebilir.1 yaş altındakilere bal var sakın vermeyin.bide ben ikinci yaptığıma sarımsakta doğradım 1 büyük diş.
Bunları içipte ayağa kalkmamam haksızlık olur tarife :halay: çok teşekkür ederim tarif için:KK25:

Evet canım bizde p salgına yakalananlardanız
Kan testi yapılmadı bize ama infualenza virüsüyle aynı bekirtiler
Benimde dünden beri geçmeyen baş ağrım var boğaz ağrısı
ateşim bugün düne göre iyi neyse ki

Herkese çoook geçmiş olsun 🌸🌸🌸

süzücez mi soğanlı suyu?

Aralık ayında bi tutuldum dahada kurtulamadim,çok fena bogaz enfeksiyonu gecirdim 2kere,anca antibiyotik tedavisi ile toparladim sanmiştim ama sürekli tekrarlayan bi hastalık var, öksürük ve grip bi türlü geçmiyor, şu güne kadar sadece 5er günden 10gün ayaktaydim. 5aylık hamileyim🤰2tanede cocugum var ve gurbetteyim😀 Annem geldi artık 1haftadır yanimda.

Ben zencefil,bal,limon yapıyodum sıcak suya katıp iciyodum.
Bide siyah turpun icini oyup igneyle altını delip agzı geniş bir bardagın icine oturtun altindan sıvı bir şekilde bardaga dolacaktır karışım,zencefilli bal koyuyorum en az 5saat bekletip hergün 1yemek kaşıgı içtim.
Ben hamilelikten dolayı çok agir geciriyorum ,ama çocuklarimdada bende ilaçsız atlatmamiza vesile oluyodu bu karışımlar.

Çok geçmiş olsun.....

Back