Göz kapağının iç kısmında mı :26:
Ellerini falan sürüyorsan mikrop kapıyor olabilir.
Merhaba, geçmiş olsun önecelikle. Ben de yaklaşık iki sene önce iç arpacık çıkmıştı. Damlalar vs. geçmişti fakat bahsettiğiniz gibi kist kalmıştı. Eğer sıcak su kompresine hiç ara vermeden düzenli şekilde devam ettiyseniz sanıyorum düzelme ihtimali daha yüksek. Bir de yanlış hatırlamıyorsam ben antibiyotikli göz merhemi de kullanmıştım. Buna rağmen uzun süre küçük, ama elime gelen bir kist vardı. Fakat daha sonra zaman içinde yok oldu, şu an hiçbir şey kalmadı. O süreçte ekstradan bir şey yapmamıştım. Belki sizinki de zaman içinde geçer. Tekrar geçmiş olsun.
buna sanırım iç arpacık diyolar. ama büyüklüğü falan dışa doğru. çok sert ve nohut kadar. göz bitimime yakın. göz kapağımın üstünde.
belki de mikrop kapmıştır ama 8 ay oldu ya
canım ben tam bir sene uğraştım bu şalazyon lanetiyle .... ameliyat oldum ben yine tekrarladı ..üç kere ameliyat oldum ... ama şu var sen 8 ay beklemişsin eepey geçmiş ameliyat olursan tekrarlamaz ... doktorum bana hemen ameliyat olma dedi bekle 4-5 ay .. ama ben dayanamadım o görüntüye hemen gittim oldum başka bir doktor yaptı sonra tekrarladı .. 3 kere oldum yani ..şimdi çok şükür 4 senedir falan çıkmıyor ... ama benim epey büyüktü böyle göz kapağımı aşşağıya düşürüyordu .. hayko cepkinin var ya öyle olmuştu ... ne bunalımlar geçirdim yaa .piskolojimi bozmuştu .. ama iyi bir doktor sayesinde kurtuldum en son bidaha tekrarlamaz inşş valla ölüm gibi ....
Dediklerinizi o zamanlar ben de okumuştum, fakat kirpik koparmanın aslında mikrop girişini kolaylaştırabileceğini de okumuştum. Bence bu kadar uğraşmayın, bastırmanız vs daha olumsuz sonuçlara da neden olabilir. Bir süre bekleyin, ya da içiniz rahat etmiyorsa doktorunuzla tekrar görüşün. Kişiden kişiye farklılık da gösterir tabii ama benimki dediğim gibi zamanla kendiliğinden yok olmuştu. Bir de ameliyattan sonra tekrar aynı sorunu yaşayanların olduğundan bahsetmişsiniz. Eğer doktorunuz ameliyat derse, bu sizinkinin de mutlaka tekrarlayacağı anlamına gelmez ki.
Göz bu canım başka bişeye benzemez, kesinlikle doktor tavsiyesine uy sen biran önce tedavisine baktır.
Her hastalık tekrar nüksedebilir, tabi dikkat etmezsen. Benim de ayak tırnağım çok batar, 3 defa çektirdim. Şimdi daha çok dikkat ediyorum batmıyor çok şükür.
geçmiş olsun canım, tırnak batması da çok fena ya. tekrarlamaz umarım.
haklısınız tabi ki. ameliyattan korkunca böle yollara başvurdum malesef
Canım merhaba
aynı durum 5 yaşındaki oğlumdada var dr.u mutlaka sıcak su hatta çayla masaj dedi yaptırmıyor bizimki dönem dönem az büyüdü küçüldü hala var 3 aya yakındır.
dr. teşhis için göz kapağını test çevirip bakıyor sende çevirip baktınmı mutlaka baktığında orada iltihabı göreceksin ve uc veriyor genelde bizimki küçük olduğu için yapamadık ama sen bu şekilde bakıp hatta yapabilirsen damlayı o şekilde damlatmanı öneririm.
bu arada geçmiş olsun cnm
Umarım canım sağolasın sana da çok geçmiş olsun ihmal etme.
geçmiş olsun canım. umarım tekrarlamaz bi daha..
benim de gözkapağımın yarısı kadar nerdeyse. yani benim de gözkapağım aşağı düşmüş gibi görünüyor.
dediğin şeye "süre geçmesi gerektiğine" mantığım yattı. zaten en son çare ameliyat ama o ameliyatı netten izleyince ne kadar kötü oldum anlatamam :S
Canım hemen doktora git çok geçmiş olsun o ameliyatsız geçmez sıcak su kompleksiyle falan..
Korkmanı gerektirecek bir durum yok annemin de oldu beze haline geldi sonra aldılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?