• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şalazyon (kistleşmiş arpacık), 8 aydır terketmiyor beni :(

8 ay!
ne antibiyotik ne başka bir şey o iltihabı dışarı akıtmaz,adı üstünde 'kistleşmiş'
bu kadar nasıl sabredebildin bilmiyorum ama kendine ettiğin onca eziyetten çektiğin acıyı vermeyecek o ameliyat sana.
ben 3 kez operasyon geçirdim.
birinde uyuşturmadılar bile.
abartılacak bir şey değil.o kşstşn olduğu yere neşterle bir çizik atıyorlar,ki inan uyuşturmak için vurulan iğne kadar acıtmıyor,
sonrasında biraz baskıyla(aslında iltihap kendiliğinden akıyor ama içerde hiç kalmaması lazım yoksa tekrar ediyor) içerdeki cerahati dışarı çıkarıyorlar.
benim iki gözümde de oldu,biri tekrarladı biri tekrarlamadı.
çok şükür uzun süredir de çıkmıyor.
öyle merhemle,sıcak suyla geçebilecek durumdakiler zaten 1 haftada sönüyor.
sen boştan yere beklemişsin,bence hiç vakit kaybetme,2 günde tamamen düzeliyor zaten.

haklısın arkadaşım, ameliyatı izledim, kısa ama korkunç gözüküodu. bunu bi de hastanın o an görmesi daha korkunç :(

canım geçmiş olsunn..
benim geçen sene sağ göz kapğımda vardı en basta ilaçlar kullandım vs inmedi kist oldu 7 ay yaşadım onunla ağrı falanda olmuyo diye
en son kartal araştırmada aldırdım uyuşturdular minicik bi iğneyle tekk bir his sızı bişey hissetmedim 10 dk sürdü yada sürmedi.
1 gün bandajlı kaldı gözüm ertesi gün ne morluk ne şiş bi güzel makyajımı bile yapmıştım hatta korkma yani :)

sağol canım sana da geçmiş olsun.
ay insan makyaj yapmayı bile özlüyo di mi :)

Bir dönem ben de uğraştım ama bu kadar uzun süreli değildi her gün bir sarımsağı soyar sonra bıcakla kesip iç kısmını arpacığın olduğu bölüme değirirdim bu epey işe yarıyordu, yakıyor biraz ama bir hafta denesen yarar göreceğini düşünüyorum

yani göz kapağımı kaldırıp içe mi süreceğim?

Bende bi kaç yıl önce ameliyatla aldırdım. Cok kısa bi sürede bitiyo zaten. Daha sonraları yine tekrar edebilir bende mesela gözüm acımaya başlayasıya doktora gidip damla aldım çıkmadan geçti korkma yani ameliyatla aldır.

evet ameliyat 10 dk falan sürüyomuş. galiba tek çare ameliyat :(

Yaızk değil mi kendinize eziyet ediyorsunuz? Ben 12 yaşında falan olmuştum, sonra tekrarlamadı bile. O yapan kişinin içerde iltihap bırakmamasına bağlı. Kendinize eziyet etmeyin ameliyat olun zaten 15 dk sürüyor :)

Yaızk değil mi kendinize eziyet ediyorsunuz? Ben 12 yaşında falan olmuştum, sonra tekrarlamadı bile. O yapan kişinin içerde iltihap bırakmamasına bağlı. Kendinize eziyet etmeyin ameliyat olun zaten 15 dk sürüyor :)

haklısınız ama işte adı ameliyat olunca insan bi tırsıyor. özellikle gözün açıkken gözüne bıçak giriyo :(

haklısınız ama işte adı ameliyat olunca insan bi tırsıyor. özellikle gözün açıkken gözüne bıçak giriyo :(

tek bişey bile hissetmiyosun uyuşturmak için yapılan iğne sinek ısırığı gibi sonrası yok zaten bi bakıyosun bitmiş.yaptırdıktan sonra bumuydu diceksin.ameliyat bile denmezz.

Ben de çok korkardım ya ne zaman ameliyat olucaksın simdiden geçmiş olsun

sağol canım, sömestr bitmeden ameliyat olsam iyi olacak, millete dert anlatmaktan bıktım.öyle sorular soruyorlar ki, şalazyonun oluşumu, evreleri, gelişimi ve tedavisini bir bir anlatmak durumunda kalıyorum malesef :S

Son düzenleme:
ya kızlar şalazyon sağ gözümde. aynaya bakıyordum bakalım ne durumda diye. birden sol gözümde de ele gelen mercimek tanesi kadar bi şalazyon daha görmeyeyim mi. ya sinirimden abartmıyorum hıçkıra hıçkıra oturup ağladım. niye oluyo bu ya, ne acayip bi durum :S
ameliyat şart oldu. bi doktoru arayayım bakalım ne dicek..

haklısın arkadaşım, ameliyatı izledim, kısa ama korkunç gözüküodu. bunu bi de hastanın o an görmesi daha korkunç :(

ben operasyonu geçirirken kuzenim yanımdaydı ve o olanları görünce düşüp bayıldı:)))

ama sen sadece biraz kan göreceksin başka bir şey değil merak etme:))

Arkadaşlar 2 yıl önce şalazyon ameliyatı oldum bugün tekrar büyümeye ve çok ağrı yapmaya başladı. Ne yapmalıyım böyle olan varmı ?

Canm ben 2 kere ameliyat oldum iki gozumdende basiy bir operasyon. Canin acimiyor hic sonrasi da da sadece ameliya sirasinda gozun acik kaliyor ve lokelle yaptiklari icin kendinde oluyosn o igrenc aletleri gozune yaklastirfiklarini gormek oyma sesi sinir bozucu o ladar. 1 gun de kapali kaliyor goz
Benim yaklasik 4 5 senedir tekrarlamadi. Ust goz kapagimin ucundan da alt goz kapagimin goz pinatina yakin kismindan da aldrdm istanbul goz hastanesinde haznedarfda. Tavdiye ederim. Bosuma oyle dolasma.. gecmiyor cunku hele artik acimiyorsa umudunu kes...

Gecmis olsun oncelikle..
4 yil once ameliyat oldum gozumun alt kapagindaydi icinde..
Yukarda olunca patlayip asaga dogru akmasi daha kolay ama asagda olunca zor patlar dedi doktor..
Bir ay merhem denedim arti goz damlasi.. Merhem cok yagliydi tek gozum hep agliyormys gibi sulu sulu duruyordu..
1 ay boyunca bunlari denedim sonunda ugrasamam ben bununla diyip kesecegi varsa kessin doktor diyip yattim ameliyat masasina.. 2 dk anca surmustur..
Size tavsiyem papatya cayi sabah aksam steril gazli bezle gozunuze kompres yapmak..
Cayinizi yapin ve icin bi kenarada az bir miktar caydan birakin sogusun ama cokta buz gibi olmasin ilisin iste..gazli bezi islatip gozunuze koyun 15dk yeterlidir..
Ben bunu ameliyattan sonra uyguladim malesef onceden uyguladaydim belki gecerdi..
Bazen ogleden sonralari iki gozumude kapatiyorum 15 dk bekliyim derken bi bakmisim uyumusum :)))
Deneyin derim olmazsada ameliyattan korkmayin tekrardan gecmis olsun.

Selam :) Ameliyatsız çözebilen oldu mu şalazyon sorununu.. Oğlumda da 4 aydır bir çok doktor ve ilaca rağmen geçmeyen arpacık (sanırım şalazyona dönüştü) sorunu var.. Çözüm bulan varsa lütfen nasıl çözebileceğimiz konusunda tecrübelerini paylaşabiilirmi ?

Selam :) Ameliyatsız çözebilen oldu mu şalazyon sorununu.. Oğlumda da 4 aydır bir çok doktor ve ilaca rağmen geçmeyen arpacık (sanırım şalazyona dönüştü) sorunu var.. Çözüm bulan varsa lütfen nasıl çözebileceğimiz konusunda tecrübelerini paylaşabiilirmi ?

kızım küçükken göz pınarının altında oluşmuştu. arpacık gibi düşünün içi sert ama ucu yok. göz dr. sıcak pansuman önerdi yaptım. bir dolu antibiyotik kullandım, hiçbiri fayda etmedi. ufak bir operasyonla alınır dedi.
thiocilline diye bir göz merhemi var eczacı önerdi, onu kullandım ve fayda gördük. denemekten bir zarar gelmez.

Back