Sakz yutma hastal, bamll, tiryakilii ...

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.354
1.422
Bu bende bagımlılık oldu artık..

Yıllardır sakız cıgnerım ciğnediğim sakızı da hayatta atmam direk yutarım :sinifsinif:

her yolu denedim yutmayım diye,hatta ciğniyordum ,ciğniyordum artık sünme derecesine gelıyordu ,sakızın posetıne gerı koyup çöpe gidiyorken ,nasıl oluyorsa oluyor kagıdından cıkartıp tekrar agza oradan da dırek mideme..

miden de cogalır ,büyür ,hastalık yok yapısır bagırsaklara ,herseyı bılıyorum ama engel olamıyorum :çok üzgünüm:

hatta markete girip şekerli sakız alıp cıgneyıp ,sonra yutup,sonra tekrar gıdıp yine sekerlı sakız aldıgım ciğneyip yutmuşlugum vardır ..:1shok:

şekerli ,sekersiz,naneli ,çilekli ,mentollü hiç farketmıyor dırek mideme..

ne yapmalı ,var mı aranızda benım gıbı olan laelaelaelaelae

artık yutmayım istiyorum ,öneriniz var mı hanımlar :nazar:

ne diyeceğimi şaşırdım.çocukken bende hep yutardım.şimdi yutmuyorum.midemden rahatsızlanınca doktor yasakladı epeydir sakız çiğnemiyorum

senin alışkanlığında çok değişikmiş hiç duymadım kimsede

ilerde midende problem olabilir bırakmaya çalış nasıl yaparsın bilemiyorum ama kendini bırakmaya şartlandır.

Bende de aynı dert var.Ara ara hala yutarım.Hatta küçükken yazık o kadar para verdim atamam derdimkaydirigubbakcemile3

Ama artık ciddi ciddi rahatsızlanmaktan korktuğum için aklıma gelir gelmez atıyorum.Zaten eşimde zorladı beni atacaksın diye.Yoksa hala yutardım...

şekerli sakızı bi kez bile nerdeyse ağzımda döndüremiyorum anında yutuyorum çoçuk gibi
ama şekersizi çiğnerim hem de bayıla bayılaakaydirigubbakcemile2

bende yutuyorum ama bazen yutmayim diyourm ama yutuyorum..
ben bir haber sitesinin yanlis bilinen saglik bilgileri diye bi yazi okumustum orada sakizin bagirsaga yapisacagi bilgisine yanlis demis bir gün icinde zaten cikiyormus vücuttan..
okurkende oh be demistim ama ne kadar dogru bilemem ben yutarken hep korkuyorum ama yutuyorum

hayatta yutamam yutma düşüncesi bile midemi bulandırıyor nedense çok şaşırdım

Peki ne kadar sakız çiğniyorsunuz. Yani herkes kadar sakız çiğneyip bitince atamayıp yutuyor musunuz? Yoksa sakız yutmak için sürekli sakız çiğner durumda mısınız?
Yanlış anlamayın, tam ifade edebileyim diye biraz kaba sormuş olabilirim. Şunun için soruyorum, eğer herkes kadar normal düzeyde sakız çiğneyip bunu yutuyorsanız sorun olmaz herhalde. Bildiğim kadarıyla sakız vücuda zararlı birşey değil.
Ama sürekli çiğneyip çiğneyip yutuyorsanız zarar verir mutlaka. Ki bu bir tür bağımlıklık olmuş demektir ya da belki sindirim sisiteminizdeki bir problem nedeniyle böyle bir ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. O yüzden eğer durum bu şekilde ise önce bir sindirim sistemi uzmanına ve eğer fizyolojik bir nedeni yok ise bir psikolog ya da psikyatra danışmalısınız bence.

bende yutuyorum ama çok değil
çiğnememeye özen gösteriyorm
sakız gibi olan tofte şekerlerden al çiğne onlar şeker pek bi zararı olmaz sanırım
off ben acayi biriyim..:KK43:

tek degıl mişim bu konu da sevınsem mı uzülsem mi bilemedim kaydirigubbakcemile3

tesekkurler kızlar yorumlarınız için ,bırakmak lazım ama nasıl CADIARZU

Peki ne kadar sakız çiğniyorsunuz. Yani herkes kadar sakız çiğneyip bitince atamayıp yutuyor musunuz? Yoksa sakız yutmak için sürekli sakız çiğner durumda mısınız?
Yanlış anlamayın, tam ifade edebileyim diye biraz kaba sormuş olabilirim. Şunun için soruyorum, eğer herkes kadar normal düzeyde sakız çiğneyip bunu yutuyorsanız sorun olmaz herhalde. Bildiğim kadarıyla sakız vücuda zararlı birşey değil.
Ama sürekli çiğneyip çiğneyip yutuyorsanız zarar verir mutlaka. Ki bu bir tür bağımlıklık olmuş demektir ya da belki sindirim sisiteminizdeki bir problem nedeniyle böyle bir ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. O yüzden eğer durum bu şekilde ise önce bir sindirim sistemi uzmanına ve eğer fizyolojik bir nedeni yok ise bir psikolog ya da psikyatra danışmalısınız bence.

ne zaman sakız cıgnesem yutuyorum ,yanı zaman zaman gıdıp sırf yutmak ıcın sakız cıgnemıslıgım pek yoktur..

sakız cıgnemeyım dıyorum ama bır gun cıgnemesem ıkıncı gun ciğniyorum..

psikologa gıtmeyı düşündüm ama ne bıleyım sonradan da vazgectım.Burada ki Meltem hanım yardımcı olur mu acaba CADIARZU

tesekkurler :)

Navb ,valla mıdende cogalır dedıler ama ne kadar dogru bılmıyorum ,bence dogru degıldır ..

tek degıl mişim bu konu da sevınsem mı uzülsem mi bilemedim kaydirigubbakcemile3

tesekkurler kızlar yorumlarınız için ,bırakmak lazım ama nasıl CADIARZU

ne zaman sakız cıgnesem yutuyorum ,yanı zaman zaman gıdıp sırf yutmak ıcın sakız cıgnemıslıgım pek yoktur..

sakız cıgnemeyım dıyorum ama bır gun cıgnemesem ıkıncı gun ciğniyorum..

psikologa gıtmeyı düşündüm ama ne bıleyım sonradan da vazgectım.Burada ki Meltem hanım yardımcı olur mu acaba CADIARZU

tesekkurler :)

Navb ,valla mıdende cogalır dedıler ama ne kadar dogru bılmıyorum ,bence dogru degıldır ..

Yok canım sürekli takıntı halinde sakız çiğneyip çiğneyip yutmuyorsan, yani sırf yutabilmek için sakız çiğnemiyorsan bence sorun yok. Ben doktora ya da psikoloğa git derken bağımlı ya da takıntılı gibi sürekli sakız çiğneyip yutuyorsan bir sorun olabilir diye demiştim. Bence bir sorun yok, sakızın da çok çok yutulmazsa zararlı olacağını sanmam.

ben sakız çiğnemeyi çok severim hatta bayılarak çiğnerim ama asla yutamam içimde bir yerlere yapışıp kalıcak gibi geliyo bana kaydirigubbakcemile3
bence çok sağlıklı birşey değil arkadaşım sende vazgeçmeye bak

canim yutmak icin cignemiyoruz aslinda atarken atmak yerine yutuyoruz_:)))) tuhaf demi ama her cigenedigimde yutmam bazen cikarir atarim bazen yutarim sekerliler cabuk yutuluyor ama sekersiz falimlar aman bikac kere bogazima takildi zor indirdim asagiya ya insanlarin tuhaf aliskanligi var iste buda onlardan biri ama tabiki yutmak icin cignemiyoruz biz cigenedigimizde ya atiyoruz yada mesela ortam müsait degilse cikarmaya direk yutuyorum...
dedigin gibi sirf yutmak icin cigneniyorsa ve sürekli yapiliyorsa dedigin gibi bir uzmana gitmeli..ama ben ve sanirim burada yazan arkadaslarinda okudugum kadariyla arada sirada oluyor özellikle sakiz cigenme gibi biseyimiz yok sahsen ben cok aramam ki hepte yutmam atamadigimda filan ama ddigin gibi bu aliskanlik haline gelmisse illaki uzman yardimi sart.

Son düzenleme:
bu bir bagimlilik olmus bence psikologa gorunmelisiniz.saglinizida tehdit eder ileride bu durum :nazar:

bende çok yutarım ama şekerli sakız olacak. şekersizleri pek yutmuyorum. nasıl yuttuğumuda anlamıyorum valla. cokacimcoookçiğnerken birde bakıyorum hooppp yutmuşum. ama zevkli oluyo ben seviyorum yutmayı...:sm_cool:

bende hep yutarım hergün sakız çiğnerim ve 24 yaşındayım 1 gün bile sakızı çöpe atmamışımdır hep yutuyorum...bazen yutmim diyorum yarısını atıp yarısını yutuyorum....bende kolay kolay kurtulamam bu bağımlılıktan heralde..

çok ilginç gerçekdenfisfisfis ama yutan kişilerin elinde olan bir şey değil ...anlattıklarınıza göre
artık bir alışkanlık halini almış..farkında olmadan yutuluyor...

Bunu yapan, tahmininden de daha fazla insan var. Az önce nette biraz araştırdım da bilinen, ispatlanan belli başlı bir yan etkisi yokmuş gibi görünüyor. Sigara içer gibi günde bi paket sakız yutmuyorsan çok da büyük bir sorun olmamalı bence.

X