Sakroiliit

Bett55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2018
516
296
53
30
Merhaba sakroiliit i olan var mı aranızda benim yaklaşık 10 senedir var 25 yaşındayım ve imkanı yok ilaç la falan düzelmiyor. Egzersizler fayda etmiyor. En ufak işte tutulup kalıyorum..çok zor bı durum Allah düşmanıma vermesin bel fıtıği diye de düşünebilirsiniz çok benzer bı rahatsızlık. Belim kalcam bacaklarıma kadar vuruyor ağrı. Ayakta sabit beklesem ağrıyor, iş yapsan ağrıyor, yere otursan ağrıyor, alaturka WC ye asla giremiyorum. Böyle bi hastalığı olup çözüm bulabilen var mı

B Bett55 anladığım kadarıyla ankilozan spondilit hastasısınız.Hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

B Bett55 anladığım kadarıyla ankilozan spondilit hastasısınız.Hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bu ağrı kesici ilacı da 2016 daki mr sonucuma göre verdi. O tarihten beri hiç gitmemiştim bu konuda hastaneye ağrılarım olmasına rağmen. Ama artık dayanamiycak noktaya gelmiştim bütün günlük hayatım bitmişti diyebilirim. Muhtemelen bu hastalık baya bı ilerledi. Kasım ayında tekrar mr a giricem. Verdiği ilacı 4 gündür kullanıyorum ama ağrılarım da en ufak bi ağrı eksikliği olmadı

Eklentiler

• IMG_20210915_205908.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 378
Kortizon iğne çok iyi gelmişti bana onu da doktorlar tavsiye etmiyorlar ama kortizon ipnesinden başka bir şey beni ayağa kaldıramaya vesile olmadı.ben üç doz oldum elhamdulillah 5-6 yıldır iyiyim

Romatoloğa gitmeniz gerekiyor bilmiyorum bulunduğunuz şehirde var mı.Nsailer iltihaplı ağrıları kesmek için kullanılıyor ama yanında başka bir tedavi de alsanız daha rahat geçirirdiniz belki de. Çok geçmiş olsun

Kortizon iğne çok iyi gelmişti bana onu da doktorlar tavsiye etmiyorlar ama kortizon ipnesinden başka bir şey beni ayağa kaldıramaya vesile olmadı.ben üç doz oldum elhamdulillah 5-6 yıldır iyiyim
Kortizon iğnenin bı yan etkisi oluyor mu

Evet doktor da söyledi o bölüme yonlendirecegini ama bende mr sonucunu gene görmek istiyorum önce bana gel sonra oraya sevk ederiz dedi. Ankara da yaşıyorum vardır mutlaka sanırım araştırmadım ama. Teşekkür ederim cevaplar için bu arada

Size de çok geçmiş olsun bu arada. Siz gebelik geçirdiniz sanirim benim de bir çocuğum var. Hamilelikte hamilelik korsesi kullanmadan adım atamiyordum. Hatta bı keresinde belim tutuldu hareket edemedim serum takmışlardi. Hamilelik sizin nasıl geçmişti

Siz tedavi olmak için hiçbirşey yapmamışsınızki, ağrılara rağmen yıllardır doktora bile gitmemişsiniz
Bu hastalıkla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunuza emin misiniz?
Atak dönemindeyseniz birkaç gün ağrı kesici içmekle ağrınız geçmez zaten
En iyi romatologlar Ankara da. Araştırıp ankilozan spondilit alanında başarılı bir romatoloğa gitmeli ve mümkün olduğunca aynı doktorun düzenli hastası olmalısınız

Ömrünüz boyunca kontrol altında olmalı ve ilaç kullanmalısınız
Doktorlarla uzun uzun konuşun hastalıkla ilgili bilgi alın
Hep hareket halinde olun, koltukta filan uyumayın, ağır kaldırmayın, sıcak duştan küvetten kaplıcalardan uzak durun, üşümeyin, b b12 vitamini takviyesi alın, d vitamini takviyesi alın, Demir değerinize baktırın

Zaten ben böyle bir hastalık olduğu bile bilmiyordum ki 2016 da mr sonucumda çıkmış ama.bana doktor bı sıkıntı yok gidebilirsiniz dedi. Daha sonra 2018 de hamileyken gene gittim doktor.hamileyken bişey yapamam gidebilirsiniz dedi daha sonra doğum bebekti işti gene gidemedim pandemiden de dolayı. 4 gün önce gittim ve doktor eski mr sonucuma bakıp öyle dedi böyle bı rahatsızlığınız varmış ilaç kullandınız mı hiç diye benim hiç haberim yoktu ilaç bile vermediler dedim. Yoksa bende bilmiyordum. Bilsem tabiki giderim. Zaten her ay hastane ye giderim tiroid hastası olduğum için düzenli. Buraya da yazmamın sebebi zaten hastalığı araştırmak, daha önce geçiren kişiler var mı, varsa nasıl atlattilar, nasil bı süreç geçirdiler bunu öğrenmek.

B12, demir gibi sıkıntım yok. Ben sıcak iyi gelir diye okudum bol bol güneşlenmek ve hatta ama kaplıcalardan uzak durulmasını gerektiğini bilmiyordum teşekkür ederim. Gerçi hiç gitmedim. Hiç soğuk su açmadan duş alıyorum sıcak suyla acaba oda tetikler mi? Ağrılarım olduğunda rahatlatıyor diye düşünüyordum ben

Sizin önerdiğiniz bı doktor var mı

Kortizon iğnenin bı yan etkisi oluyor mu
Elbetteki benim doktorum çok üzülerek vurduğunu söylemişti ama başka da çare yok dedi. Bana ortopedi doktoru vurmuştu kalça ve bacaklarda sorunum vardı her doktor farklı bir şey söyledi hastalığım seninkiyle aynı mı bilmiyorum ama kaçla eklem bacak eklem çok ağrırdı.yan yatamazdım hala yatamıyorum ama oturup kalkmada olsun iş güçte olsun elhamdulillah sıkıntı çekmiyorum artık. Ağrılarımda bazı sabahlar kalkınca oluyor..çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin

Benimde bel kalça bacak ve ayaklarım özellikle topuk bölgesi çok ağrır. Bugün mesela kışlık menemen yaptım ve pert durumda özellikle sağ komple gitti. Çok zor bı şey gerçekten bı daha bebek düşünüyordum 1 sene içinde ama tedavi olmadan asla. Çünkü o hamilelikte ki ağrıyı biliyorum açıdan beynim zonkluyordu

Bu atlatılan iyileşen bir hastalık değil
Siz yaşadığınız sürece bu hastalık da sizinle yaşayacak
Kalça ekleminizde iltihap varmış MR da bu görülmüş, bu iltihap kendi kendine oluşan mikrobik olmayan bir şey….atak zamanları aktive oluyor hastalık iltihap ortaya çıkıyor, genellikle kalça ekleminde yada omurlarda boyunda belde tutulum yapıyor
Atak dönemi geçince bu iltihabımsı madde eklemde donuyor, kireçlenme gibi, bu süreç tekrarlandıkça eklemler hareketsiz hale gelebiliyor, kalıcı hasar bırakabiliyor
Antienflamatuvar denen iltihap önleyici ilaçlarla hastalığın atak sıklığı ve şiddeti hafifletilmeye çalışılıyor, birçok ilaç seçeneği var
Hastalık çok agresif ilerliyorsa anti Tnf denen biyolojik ajanlar tavsiye ediliyor ki bunları ayrıca araştırmalısınız, doktorlarla konuşmalısınız
Tavsiye edilen hareketleri ağrıdan ağlarken bile yapmalısınız hergün
Yapabilirseniz plates ve yüzme çok faydalı
Zayıf olmalısınız, bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz, kalça bel sırt boyun bölümünüzü güneşlendirin

Kortizon iğnenin bir zararı değil faydası var
Normal iğne gibi kalçadan olduğunuz kortizon zararlı, hasta olan eklemin içine enjekte edilen kortizon vücut tarafından emilmiyor o eklemin içinde kalıyor, eklemde doku onarılmasını hızlandırıyor iltihabın geçmesine yardımcı oluyor eklem ağrınızı büyük ölçüde bertaraf ediyor

B12 Demir gibi eksikliğiniz var demedim zaten, normal ihtiyacınızın üzerinde olmalı dedim, hergün düzenli b b12 d vitamini takviyesi almalısınız
Güneşlenmek faydalı ama sıcak banyo çok zararlı, dişiniz iltihaplandığında sıcak mı koyuyorsunuz buz mu? Sıcak su eklemleri gevşetiyor ve iltihabı besleyip çoğaltıyor ağrıyı tutulumu arttırıyor, ateşin üzerine benzin dökmek gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…