• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakralizasyon teşhisi konan varmı ?

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
merhaba bel ağrısıyla doktora gittiğimde bana sakralizasyon teşhisi kondu
aynı teşhis konulan kişilerle bilgi alışverişi yapmak istiyorum
nettende baktım ama çok fazla bişey yazmıyo birebir aynı hastalığa sahip kişilerle konuşup bize uygulanan tedavileri paylaşalım
şimdilik egzersiz verdi doktorum 1 ay sonra kontrole gidicem

sakralizasyon ; omurgada görülen yapısal bir bozukluktur.

normalde aralarında eklem olan 5. bel omuru ile 1. sakral omurun birbirine bağlı olması halidir. bir çok insan bunun farkında olmadan yaşar. yani şikayet oluşturmaz. bel ağrılarına yol açabilen sakralizasyon anomalisinin, kendisine yönelik değil bel ağrısının azaltılması yönünde çalışmalar yapılmalıdır.

muhtemel oluşmuş kas spazmlarını çözmek, bölgesel anti-ağrı tedavi yapmak gereklidir. ancak eşlik eden (disk hasarları, vertebra kaymaları) gibi diğer bel ağrısı sebeplerinin varlığı araştırılmalıdır.

ağrılardan korunmak için önemli olan etkinliklerden biri de (belki de en önemlisi) egzersizlerdir. bu egzersizlerle, hem karın kaslarını hem sırt kaslarının dengeli olarak kuvvetlendirmek, hem de germe çalışmaları ile esnek hale getirmek hedeflenmelidir. sırtı geriye doğru hareket ettiren ekstansör adını verdiğimiz kasların kuvvetlenmesi genellikle bir çok hastayı rahatlatmaktadır.

yüzme de çok önerilen egzersizlerin başında gelmektedir. her türlü yüzme sitili kas kuvvetlenmesi açısından önem taşımaktadır. ancak sırt ekstansör kaslarını daha çok kuvvetlendiren stil sırt üstü yüzmedir.

sırt üstü yüzme pozisyonunda iken kafayı daha çok suyun içine, karnı da yukarı doğru çekerek ve bacakları kırmadan kalçadan bacak vurarak yüzmek faydalı olur bunun icin de. sakin soluk soluğa kalmadan yavaş hareketlerle yüzmeyi sürdürmekle daha verimli bir kuvvetlenme sağlanabilir. yüzme sonrası mutlaka bel kaslarını esnetmek de tavsiye edilir.

Sakralizasyonu olan hastalar ; bel mekaniği bozulduğu için uzun süre çok fazla ayakta kalamazlar , ağır spor ve egazersiz yapamazlar.
Keza hayatlarının ileri dönemlerinde daha erken kireçlenmeye maruz kalırlar ve erken yaşlanırlar..
Bunun dışında herhangi bir sakıncası yoktur. cerrahi tedavisi ise bulunmamaktadır.
O nedenle belli dönemlerde fizik tedavi görmeleri gerekir.
benimde size önerim ; iyi bir merkezde uygun bir süre içerisinde kaliteli ve yoğu fizik tedavi görmeniz olacaktır.

uzman doktor ümit hazar yazmış
ALINTIDIR.

yani bu hastalığa bir tek benmi sahibim
kızlar eminmisiniz aranızda bu hastalığın teşhisi konmuş olan yokmu

bende sakralizasyon hastasıyım. zaman zaman çok ağrı yaşıyorum. henüz tam anlamıyla bir doktora da gitmedim yaklaşık 7-8 yıl önce teşhis konulmuştu ama artık tedavi olmak istiyorum. bu konuda uzman olarak tanıdığınız tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?

arkadaşım çok geç oldu ama yazını yeni farkettim
ben baltalimanı kemik hastanesindeki fizik tedavi doktoruna gitmiştim egzersiz vermişti bana 1 ay yap düzenli sonra kontrole gel dedi
ne yaıkki ben devamlı yapamadım ve kontrole gidemedim hala çekiyorum heralde ölene kadarda çekicem bi ameliyatı falan yokmuş doktorun dediğine göre
düzenli egzersiz yapıcaz artık

Bu hastalıkla yaşamak cidden zor. Rabbim kimsenin başına vermesin. ben de az az da olsa evde kendi kendime plates yapmaya çalışıyrum baya rahatlatıyor ama elbetteki geçici :(

merhaba bel ağrısıyla doktora gittiğimde bana sakralizasyon teşhisi kondu
aynı teşhis konulan kişilerle bilgi alışverişi yapmak istiyorum
nettende baktım ama çok fazla bişey yazmıyo birebir aynı hastalığa sahip kişilerle konuşup bize uygulanan tedavileri paylaşalım
şimdilik egzersiz verdi doktorum 1 ay sonra kontrole gidicem

Ben de 35 yaşındayım ve 10 yıl önce bu teşhis kondu bana da.Doğuştan olan bir durum merak etme.Bende bunun haricinde kireçlenme de var ve beni mahvediyor.Omurgam sanki bir bütün,odun gibi,hiç esneklik yok,kendimi 80 yaşında gibi hissediyorum ve bu yüzden psikolojim bozuldu ve 10 yıldır ilaçkullanıyorum.Boynumda da ileri derecede düzleşme var,baş dönmeleri,kaslarda güçsüzlük,yok yok yani bende.Moralim çok bozuk,fizik tedavi ve spora başlamayı düşünüyorum artık çünkü her geçen gün daha da kötüye gidiyorum.

Merhaba 2010 da yazmissiniz sakralizasyon sikayetiniz ne durumda hamile kaldinizmi engelmi olduysaniz o surec nasil gecti

Back