sakinkalmak

soru

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2021
153
35
48
30
kizlar merhaba ben sakin kalamiuorum krndime ve ogluma zarar biliyorum ama 23 gunluk eerkek bebegim var zaten duygusaldim iyive duygusal oldum yanimda annem le esim hep destek oluyor sagolsun ama yanliz2kalimca yada onlar bi yere gidince bebegimle tek kaliyorum ona en ufak bisey olsa aglasa gazi cikmiyo aci cekse kussa bile bi aglayasim geliyor biliyorum benim sakin kalmam gerekiyor ben uzuldukce stres yaptikca oglum daha kotu etkileniuor esimde hep destek sagolsun sakin ol oglumuzun zana ihtiyaci var felan diye hep motive ediyo bende biliyorum uzulmemem sakin kalmam lazim ama olmuyo duramiuorum kussa aglayasim geliyor napcam sizde boyle miydiniz vee emmiyor ya benim oglum

Valla aynisiyim,15 aylik oldu yere dusup aglayinca,Panik olup elim ayagim titriyor,esimle kavga ediyoruz bu esnada

Özellikle doğumdan sonraki aylar duygu durumunda böyle bir şey olması çok yaygın ama bu "normal" demek değil elbette. Postpartum depresyon da çok yaygın. İlk zamanlar pikolog/psikiatr yardımı almak da ekstra iş gibi görünüyor biliyorum ama devam ederse ve farklı duygu sorunları yani depresyona benzer bir şey olursa destek almak iyi olabilir gibi geliyor.

Lohusalık işte bu.
Bana anlatır mısınız bebiş kusunca niye ağlıyorsunuz?
Yani canı yandığı için yada hasta olduğu için kusmuyor bunu biliyorsunuz değil mi? Bebekler refleks gibi kusarlar bizim gibi mideleri bulanmıyor. Hatta kustuklarının farkında olmuyorlar. Mide kapakçıkları bizimki gibi oluşmadığı için midelerindeki hiç zorlanmadan çıkıveriyor.
Gazdan dolayı ağlayınca neden ağlıyorsunuz?
Bizler gibi dayanılmaz sancılar çekmiyorlar merak etmeyin. Gazları gelince ilk zamanlar çıkarabilmek için destek istiyorlar sadece. Gaz hissi gelince rahatsız oluyorlar hepsi bu. Acı filan çekmiyorlar yani.
Oğlunuz ağlayınca neden ağlıyorsunuz?
Daha 20 günlük bebek tek yapabildiği uyuyup ağlamak. Bebekler bizim gibi canları acıdığında yada mutsuz olduklarında ağlamıyorki, acıkıyor acıktım demesi ağlama, uykusu geliyor uykum var demesi ağlama, uyanıyor uyandım demesi ağlama, çişi geliyor ağlayarak yapıyor, bir yeri kaşınıyor ağlıyor, canı sıkılıyor ağlıyor, herşeyi ağlayarak yapıyor doğalı bu. Bebeklerin akciğer gelişimi için ağlaması ne kadar faydalı biliyor musunuz? Benim oğlum hiç ağlamazdı, doktoru ağlaması lazım rahat et ağlat ciğerleri için çok gerekli demişti. Benim öğlum önce güler sonra güldüğü için ağlardı.
Yani biraz mantıklı olmaya çalışın.
Bebeğinize alışın, onun size alışmasına imkan tanıyın.
Hiç bir bebekle temasınız olmamış mıydı daha önce?

temasim oldu tabiki ama kendi bebegim olunca farkki bi duygu sanki. yazdiginiz herseyin farkinda ve bilimcindeyim ama icten icten aglyinca sanki icimden bi parca kopuuor hele gaz sancisi cekerken kipkirmizi kalinca nasil desem kotu oluyorum iste.

Doğumdan sonra olabiliyor böyle lohusalıkta. Bende öyle idim bide evde tek kalasım gelmiyordu bunalıyordum, ağlıyordum. Ama zamanla geçiyor inanın ki.

Doğumdan sonra olabiliyor böyle lohusalıkta. Bende öyle idim bide evde tek kalasım gelmiyordu bunalıyordum, ağlıyordum. Ama zamanla geçiyor inanın ki.
insallah bian ince gecsin buyusun bende tek jalmak istemiyorum annem var suan ama 10 gune gidecek napcam diye dusunuyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…