Sakın yapmayın sonu bu olur!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698

Sakın yapmayın sonu bu olur!
http://www.milliyet.com.tr/sakin-yapmayin-sonu-bu-olur--gundem-2196669/

New York Polis Departmanı cep telefonunu yastığının altına koyarak uyuyan insanları uyardı. Dailymail'in haberine göre polis departmanı resmi Twitter hesabından yastığın altında aşırı ısınmadan dolayı yanan telefon ve yastıkların fotoğraflarını paylaştı.
NBC'ye konuşan İtfaiye Şefi David Berardesca, "Bu gibi elektronik cihazların ısı dağılımını gerçekleştirebilecekleri sert yüzeye ihtiyaçları vardır. Yoksa batarya ısıdan eriyebilir, bazı cihazlarda ise patlayarak yangına sebep olabilir."

David Berardesca'nın konuşmasından sonra gece 04.00 sularında 15 yaşında bir genç telefonunun başlattığı yangından son anda kurtarıldı.

Olaya yakın saatlerde ise Teksas eyaletinde 13 yaşındaki Ariel Tolfree, yastığının altına şarja bıraktığı telefonunun patlayarak başlattığı yangından son anda kaçmayı başardı. Tolfree'nin babası Thomass kızının 2014 yılından beri telefonuyla uyuduğunu söyledi.

Tolfree'nin patlayan telefonunun resimlerini New York Polis Departmanı Twitter'dan paylaştı ve 'Bütün telefon erimiş, gerçekten telefon olduğunu söyleyemezsiniz' notunu düştü.

Bu paylaşımdan sonra iki benzer vaka bilgisi de İngiltere'den geldi. Dwayne Blanchard, geçen yıl kasım ayında oğlunun yatağının tamamen yanmasını sigara alarmı sayesinde önlediklerini ve ucuz kurtulduklarını yazdı.

25 yaşındaki Holly Hewett, yastığının altında şarja takılı telefonunun çıkardığı vızıltıya benzer bir sese uyandığını, telefonu eline aldığında kıvılcımlar çıkmaya başladığını ve telefonunun plastik kısımlarının tamamen erimiş olduğunu söyledi

Yastigin altina koyma sebebi nedir hadi bari yatagin yanina koy yere koy yastik alti ne yahu

Sabah alarmını duymadığım için yastığın altına koyardım ben de, hem de bazen şarja takarak.. Bir sabah aşırı ısındığını fark edince korktum yere koyuyorum artık.

Sabah alarmını duymadığım için yastığın altına koyardım ben de, hem de bazen şarja takarak.. Bir sabah aşırı ısındığını fark edince korktum yere koyuyorum artık.

Gece şarjda bırakma yavrum telefonunu. Aynen böyle patladı benimki bir gece. Allahtan yastık altında falan değildi.

ay ne yaptın allah korusun, beyne o kadar yakın koymayın..

Gece şarjda bırakma yavrum telefonunu. Aynen böyle patladı benimki bir gece. Allahtan yastık altında falan değildi.
Ciddi misinn? Ben de şarjı dolunca şarj almayı kesiyor sanıyordum. Isınma falan olmuyor çünkü aldığımda. Iyi oldu söylediğin yatmadan önce çıkarayım bari.

Ciddi misinn? Ben de şarjı dolunca şarj almayı kesiyor sanıyordum. Isınma falan olmuyor çünkü aldığımda. Iyi oldu söylediğin yatmadan önce çıkarayım bari.

Normal şartlarda kesiyor. Ama telefon eskiyince bir çok özellik gibi o da zayıflıyor sanırım. Gerçi benimki ilk çıkan akıllı telefonlardandı dört beş sene önce ama ne olur ne olmaz. Öyle korktum ki şimdi şarj ederken başka odaya koyuyorum telefonu.

Bir kere de prizde bıraktığım şarj aleti yanmıştı. İşin birince çek prizden.

ay ne yaptın allah korusun, beyne o kadar yakın koymayın..
Benim sağ kulağım duymuyor kabakulağı tek taraflı ve ağır geçirdiğim için. Ve hep sol tarafıma yatarım dışardan hiç bi ses duymam yani uyurken. Yastık altı daha garanti bir çözüm olarak gelirdi
Ama patlamaktansa gideceğim yere geç kalmayı göze aldım artık. Bazen bir uyanıyorum 2 saat geçmiş ve üç dkda bir çalar benim telefonum.

Evet benimki de erimiş geçen gün bir baktım çökmüş içe doğru. Dikkat ederim bundan sonra.

ne akla hizmet yastığın altına koymuş kı adam telefonu. üşümesinden mi korkmuŞ.

yazık kıyamam çok geçmiş olsun :) aman aman patlamaktansa boşver geç kal gideceğin yere ya da benim gibi yap 5 dakikada bir kur alarmı bir şekilde duyuyorsun :)

bir kere bende yapmıştım. arkadaşımda kaldığımda. cebi koyacak yer yoktu. ya yatağın altına koyacaktım yere,yada yastığın altına. neyse birşey olmadı.

yazık kıyamam çok geçmiş olsun :) aman aman patlamaktansa boşver geç kal gideceğin yere ya da benim gibi yap 5 dakikada bir kur alarmı bir şekilde duyuyorsun :)
Teşekkür ederim. Şans eseri dönersem duyuyorum yoksa zor

Yatarken baş ucuna konulan cep telefonu, yaydığı elektromanyetik radyasyonu yüzünden derin uykuya geçişi engelliyor. Ayrıca kanseri önleyen melatonin hormonunun da daha az salgılanmasına neden oluyor. Prof. Dr. Osman Çerezci, telefonların yataktan 2 metre uzağa konulmasının bu riski ortadan kaldıracağını söylüyor.

“Karanlıkta uyumak lazım. Karanlıkta uyurken vücudumuz kansere karşı vücut direncini artıran melatonin hormonu salgılar. Ancak yatağımızın baş ucundaki sehpada ya da yastığımızın altında bulunan cep telefonu konuşmasak, kapalı olsa bile 30 saniyede bir baz istasyonundan sinyal alıp veriyor. Elektromanyetik dalgada sürekli bir ışık yayıyor. Mikrodalga boyutunda dalga yayıyor. Vücudumuzu sürekli olarak tetikliyor, uyarıyor. Telefon hemen yanımızdayken sağlıklı bir uyku geçirmemiz mümkün değil. Kaliteli uykuya geçilemeyince melatonin hormonu da az salgılanıyor ya da salgılanmıyor. Bu da bedenin direncini zayıflatarak kansere yakalanma riskini artırıyor. Cep telefonunu bu sebeple yataktan iki metre uzağa bırakmak hayati önem taşıyor, risk yok denecek kadar azalıyor.”

aslinda yattiginiz odaya bile koymayin, zaten gun boyu yeteri kadar kullaniyoruz. bari geceleri rahat uyuyalim.

Koyacak yer bulamadigim icin yastigin yanina koyuyorum alarm caldiginda hemen almak icin cok pratik ama beynimizi de olduruyor

ben de yatağın içine koyuyorum.
O benim her şeyim.
Bir yemek yapamıyor sağolsun

Önemliymiş bu haber.
Gençleri uyarmak lazım.
Biz de ergenler gibi yastığın altına koymayalım

Çoğunlukla malesef yanımıza koyup uyuyoruz hele sevgilim varken benim uyuya kaldıgım oluyor telefonu yatagın içinde buluyorum, yok ya biz iflah olmayız bir de alarmı malum duyamıyoruz uzak olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…