• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakin çok ağlamayan bebek

cinnamongrl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Arkadaşlar merhaba benim kızım yeni 6 aylık olmak üzere benim size sormak istediğim soru şu kızım çok sakin nereye koysam duruyor kimin kucağına gitse sakince oturuyor, Acıktığında diş ağrısında hafif sizlanarak ağlıyor o da uzun sürmüyor. Katila katıla ağladığını görmedim, sabah uyanır mırıldanır o sese uyanırım bakmışım uyanmış kendi kendine yatakta bekliyor, gece doğru düzgün uyanmaz misal gece 12de uyuyoruz sabah 9-10 da uyanıyoruz birlikte. göz teması kuruyor tanıdık yüzlere gülümsüyor komik seslere tepki veriyor oyuncak çıngırak vs verince eline aliyor bazen kendi sallıyor ya da ağzına götürüyor oynatıyorum şarkılar söylüyorum göz teması kuruyorum ama bazen ne yapsam gülduremiyorum hatta bildiğiniz yanakları düşük asık suratlı bir insan gibi oturuyor durgun şekilde yüzüme bakiyor, dogdugundan beri sakinlik var yeni doğduğunda gazdan ve aciktiginda ağlaması olurdu ama herkes yine de sakin iyi diyordu herkes şuan gelen giden çok durgun bu bebek canlanması lazım niye boyle diyor ilk bebeğim tam tecrübem de yok her çocuk yeni tecrübe ama kafama takmaya başladım. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ya da sonradan açılan vs. o durgun oldukça kendimi yetemedigim duygularına kapılıyorum. Şimdi ağlasa şikayet ediyorsunuz aglamasa şikayet ediyorsunuz diyenler olacaktır ama işte herkesin kaygısı farklı anneler zaten yeterince yargılanıyor lütfen yargılamayın 🤍

Arkadaşlar merhaba benim kızım yeni 6 aylık olmak üzere benim size sormak istediğim soru şu kızım çok sakin nereye koysam duruyor kimin kucağına gitse sakince oturuyor, Acıktığında diş ağrısında hafif sizlanarak ağlıyor o da uzun sürmüyor. Katila katıla ağladığını görmedim, sabah uyanır mırıldanır o sese uyanırım bakmışım uyanmış kendi kendine yatakta bekliyor, gece doğru düzgün uyanmaz misal gece 12de uyuyoruz sabah 9-10 da uyanıyoruz birlikte. göz teması kuruyor tanıdık yüzlere gülümsüyor komik seslere tepki veriyor oyuncak çıngırak vs verince eline aliyor bazen kendi sallıyor ya da ağzına götürüyor oynatıyorum şarkılar söylüyorum göz teması kuruyorum ama bazen ne yapsam gülduremiyorum hatta bildiğiniz yanakları düşük asık suratlı bir insan gibi oturuyor durgun şekilde yüzüme bakiyor, dogdugundan beri sakinlik var yeni doğduğunda gazdan ve aciktiginda ağlaması olurdu ama herkes yine de sakin iyi diyordu herkes şuan gelen giden çok durgun bu bebek canlanması lazım niye boyle diyor ilk bebeğim tam tecrübem de yok her çocuk yeni tecrübe ama kafama takmaya başladım. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ya da sonradan açılan vs. o durgun oldukça kendimi yetemedigim duygularına kapılıyorum. Şimdi ağlasa şikayet ediyorsunuz aglamasa şikayet ediyorsunuz diyenler olacaktır ama işte herkesin kaygısı farklı anneler zaten yeterince yargılanıyor lütfen yargılamayın 🤍
Benim yeğenim de aynı anlattığınız gibiydi. Beşiğe koyardık elinde oyuncağıyla oynardı uzun uzun hiç ağlamazdı. Süt verirdik içerdi,uykusu gelince uyurdu kendi kendine beşikte. Şu an 14 yaşında enerjik bir genç kız aynı zamanda okul birincisi. Hala ablamla dalga geçeriz sen çocuk mu büyüttün kendi kendine büyüdü diye 😀 Kısacası tadını çıkarın allah korusun bir sıkıntısı olsa sizinle hiç etkileşime geçmez belli eder kendini. Bazı çocuklar kolaydır bazıları zor.

Bu tip şeyler genetik de olabiliyor ,misal ; siz ya da eşiniz bebekliğinizde nasıldınız mesela? Benim sakin bir arkadaşım vardı ,annesi onun doğduğundan beri hep öyle olduğunu,çok sessiz sakin olduğunu söylerdi.Sonra o arkadaşım THY de kabin amiri oldu.Siz zaten dr kontrollerine götürüyorsunuzdur, bir şey olsa dr farkeder. Kafanıza bu kadar takmayın.Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Benim yeğenim de aynı anlattığınız gibiydi. Beşiğe koyardık elinde oyuncağıyla oynardı uzun uzun hiç ağlamazdı. Süt verirdik içerdi,uykusu gelince uyurdu kendi kendine beşikte. Şu an 14 yaşında enerjik bir genç kız aynı zamanda okul birincisi. Hala ablamla dalga geçeriz sen çocuk mu büyüttün kendi kendine büyüdü diye 😀 Kısacası tadını çıkarın allah korusun bir sıkıntısı olsa sizinle hiç etkileşime geçmez belli eder kendini. Bazı çocuklar kolaydır bazıları zor.
Yorumunuz için teşekkür ederim, maşallahh yeğeninize de çok güzel bir hayat diliyorum ♥️ umarım benim kızımda da öyle olur🥹♥️

Bu tip şeyler genetik de olabiliyor ,misal ; siz ya da eşiniz bebekliğinizde nasıldınız mesela? Benim sakin bir arkadaşım vardı ,annesi onun doğduğundan beri hep öyle olduğunu,çok sessiz sakin olduğunu söylerdi.Sonra o arkadaşım THY de kabin amiri oldu.Siz zaten dr kontrollerine götürüyorsunuzdur, bir şey olsa dr farkeder. Kafanıza bu kadar takmayın.Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Evet ben de eşim de bebekken aşırı sakinmisiz annem hep beni hiç uzmedin der ama yine de annemin de dediğine göre bizden de sakinmis kızım doktor sorun görmedi ama anne yüreği işte her şeyi takıyoruz bir yönden🥹 yorumunuz için teşekkür ederim,♥️

Yorumunuz için teşekkür ederim, maşallahh yeğeninize de çok güzel bir hayat diliyorum ♥️ umarım benim kızımda da öyle olur🥹♥️
Abimin kizlari da öyleydi oyuncak bebek gibi nereye koysak orda durur öyle bakarlardı. Büyüğü üniversiteye gidiyor küçüğü ortaokula çok başarılı sosyal cıvıl cıvıl kızlar 🥰

her cocuk zor olacak diye bir durum yok ki
bana normal geldi.
tadini cikar uslu bebeginin
bebim yegenim de asiri uslu bir bebişti. tabii ataklari krizleri oluyordur annesinin bildigi ama normalde sakin bir bebisti. kendi kendine oynardi.
2 yaslarinda normalde cocuklar atlar ziplar, tehlikeli harekerler yapar o mama sandalyesine oturunca kendi kemerini kendi takardi😂😂
masallah simdi on yasina girecek, gayet tatli, akıllı bir kız oldu.
bazi cocuklar uslu olur :)
benim arkadasimin bebegi vardi, hem "boga burcu bebegi" derdi. bebekken ya uyurdu ya yemek yerdi. hic baska atraksiyonu yoktu :) o da simdi koca erkek oldu.
bence duzenli doktor randevularini aksatmayin ama dert de etmeyin
ne guzel iste:)

Kızım on yaşında.
O da sakin bir bebekti. Koyduğumuz yerde dururdu. Hiçbir zaman çok ağlayan, çok koşup zıplayan, hareketli bir çocukta olmadı. Özellikle fiziksel beceri isteyen şeylere de geç alıştı. Bisiklet, paten, bunun için ben doktora da görüşmüştüm ama herhangi bir sorun çıkmadı. Doktor da genetik olabileceğini söylemişti. Kızım halalarına benziyor, onlarda öyleymiş. Yetişkin hallerinde de sakin, yavaş insanlar.

Şimdiye gelince de hiçbir sorun yaşamıyoruz, gayet kendini güzel ifade eden, sosyal bir çocuk. İnsanlar çocuk hareketli, yaramaz olsa da bir şey diyor, sakin olsa da, onları boşverin. Siz düzenli doktor kontrolündeyseniz gerisi önemli değil.

Son düzenleme:
Abimin kizlari da öyleydi oyuncak bebek gibi nereye koysak orda durur öyle bakarlardı. Büyüğü üniversiteye gidiyor küçüğü ortaokula çok başarılı sosyal cıvıl cıvıl kızlar 🥰
Yorumunuz için çok teşekkür ederim çok mutlu bir hayat diliyorum yeğenlerinize de ♥️

her cocuk zor olacak diye bir durum yok ki
bana normal geldi.
tadini cikar uslu bebeginin
bebim yegenim de asiri uslu bir bebişti. tabii ataklari krizleri oluyordur annesinin bildigi ama normalde sakin bir bebisti. kendi kendine oynardi.
2 yaslarinda normalde cocuklar atlar ziplar, tehlikeli harekerler yapar o mama sandalyesine oturunca kendi kemerini kendi takardi😂😂
masallah simdi on yasina girecek, gayet tatli, akıllı bir kız oldu.
bazi cocuklar uslu olur :)
benim arkadasimin bebegi vardi, hem "boga burcu bebegi" derdi. bebekken ya uyurdu ya yemek yerdi. hic baska atraksiyonu yoktu :) o da simdi koca erkek oldu.
bence duzenli doktor randevularini aksatmayin ama dert de etmeyin
ne guzel iste:)
Maşallah ya 😂çok mutlu bir hayat diliyorum hepsine♥️ çevrenin deneyimleri insanın içine su serpiyor bir nevi, aslinda ilgilenip düzenli doktorla takip edip akışına biraksak çoğu şey yeterli ama anne olmak böyle galiba , çok teşekkür ederim yorumunuz için♥️

Kızım on yaşında.
O da sakin bir bebekti. Koyduğumuz yerde dururdu. Hiçbir zaman çok ağlayan, çok koşup zıplayan, hareketli bir çocukta olmadı. Özellikle fiziksel beceri isteyen şeylere de geç alıştı. Bisiklet, paten, bunun için ben doktora da görüşmüştüm ama herhangi bir sorun çıkmadı. Doktor da genetik olabileceğini söylemişti. Kızım halalarına benziyor, onlarda öyleymiş. Yetişkin hallerinde de sakin, yavaş insanlar.

Şimdiye gelince de hiçbir sorun yaşamıyoruz, gayet kendini güzel ifade eden, sosyal bir çocuk. İnsanlar çocuk hareketli, yaramaz olsa da bir şey diyor, sakin olsa da, onları boşverin. Siz düzenli doktor kontrolündeyseniz gerisi önemli değil.
Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi elimizden geleni yapıyorsak dr da takip ediyorsa biraz daha akışta kalmak gerekiyor sanırım♥️

Öncelikle mâşâAllah diyelim 😅endişelerinizi anlıyorum ama normal gibi, siz yinede bi çocuk gelişim uzmanına götürün derim anlatılınca normal geliyor ama bi anne olarak sizin bakışınız daha önemli, güldüremiyorum
MâşâAllah kızına ❤️❤️Senin için chat gpt ye yazdım böyle cevap yazdı ♥️♥️♥️

Okudum hepsini 🌿
Kısaca söyleyeyim: anlatılan tablo tek başına anormal değil ve hatta gelişim açısından olumlu işaretler çok fazla.
Biraz net ve anne yüreğini rahatlatacak şekilde toparlayayım:
🌸 6 aylık bir bebek için anlattıklarının değerlendirmesi
Olumlu / beklenen hatta güzel işaretler:
👀 Göz teması var
😊 Tanıdık yüzlere gülümsüyor
🎶 Seslere ve şarkılara tepki veriyor
🧸 Oyuncağı kavrıyor, ağzına götürüyor
😌 Kendini sakinleştirebiliyor (uyanıp beklemesi, kendi kendine oyalanması)
😴 Uyku düzeni çok iyi
🤱 İhtiyacı olunca ağlıyor (açlık, diş vs.)
Bunlar bağ kurabildiğini, çevreyi algıladığını ve regülasyonunun (kendini dengeleme) iyi olduğunu gösterir.
🧠 “Çok sakin, durgun” meselesi
Bu çoğu zaman:
Mizaç (karakter) meselesidir
Genetik olur (anne-baba da sakin bebekmiş zaten)
Bazı bebekler daha gözlemci, daha “içeride yaşayan” tiptir
Herkesin beklediği gibi:
“cıvıl cıvıl, kahkaha atan, her şeye gülen”
bebek standart değildir.
Bazı bebekler:
Güler → sonra uzun süre ciddi ciddi bakar
Eğlenir → sonra sessizce izler
Sosyal ama abartısızdır
Bu bir eksiklik değil, tarz.
😐 “Bazen ne yapsam güldüremiyorum”
Bu da çok normal.
6 aylık bebek:
Her an eğlenmek zorunda değildir
Yorgun, uykulu, sindirimle meşgul olabilir
Sadece seni izlemeyi tercih ediyor olabilir
Yetişkinler gibi düşün:
Her zaman kahkaha atmıyoruz ya 🙂
Bazen sadece bakıyoruz.
🚩 Ne zaman gerçekten şüphelenirdik?
Bunlar yoksa daha dikkat ederdik:
❌ Göz teması hiç yok
❌ Seslenince dönmüyor
❌ Gülümseme yok
❌ Oyuncağa uzanmıyor
❌ İnsan varlığına tepkisiz
❌ Hiç iletişim kurmuyor
Ama senin anlattıklarında bunların hiçbiri yok.
💔 “Yetemiyorum” hissi…
Bu cümle çok şey söylüyor. Bu his:
Senin kötü anne olduğundan değil
ilk bebek olmasından
Çevrenin sürekli yorum yapmasından
“Canlanması lazım” gibi gereksiz baskılardan geliyor
Sessiz bir bebek = ihmal edilmiş bebek değil.
Tam tersine, çoğu zaman güvende hisseden bebekler böyledir.
👩‍⚕️ Ne yapabilirsin?
Rutin doktor kontrollerine devam ✔️
İçin hiç rahat etmezse çocuk gelişimciye bir kez göster (rahatlamak için)
Ama sırf “başkaları öyle dedi” diye kendini yiyip bitirme
🌷 Son söz (en önemlisi)
Bu yazıyı yazan anne kaygılı değil, ilgili.
Kaygılı anne = kötü anne değildir.
Ama şunu bil:
Bazı çocuklar fırtına gibidir,
bazıları göl gibi…
ikisi de sağlıklıdır.
İstersen sana ay ay 6–9 ayda beklenen davranışları da yazabilirim,
ya da “hangi durumda doktora tekrar sorulmalı” diye mini bir liste çıkarırım 🤍

Kızımı anlatmışsınız aynısı bende var :) 4 aylık olduk yeni.
Benim bi arkadaşımın kızı vardı Allah'ım böyle uslu bir kızım olsun derdim hep. Canı sıkılınca annesine kitap okumak istiyorum derdi😃
Sanırım duam kabul oldu ben çok mutluyum böyle olduğu için. Oğlum var 13 yaşında doğduğundan beri enerjikti hala enerjik okuldan "çok hareketli" diye şikayet alıyorum.
Rabbim acımış bana demek ki :)) sağlıkla büyüsünler

Benzer bir başlığı oğlum 15 günlükken ben açmıştım asla ağlamıyordu kan alınırken bile. Annem de sana çekmiş sen çok sakindin derdi. Annem beni uyuttuğunu hiç hatırlamıyor çünkü kendim uyurmuşum. Neyse sonra oğlum 2 aylık oldu kolik oldu gördük ağlamamayı 🤣🤣🤣

Kötü bir şey olduğunu sanmıyorum. Mizaç meselesi. Nasıl ki biz yetişkinlerin karakteri farklı farklı. Bebekler de öyle. Benim oğlum da 6 aylık aşırı zor bir bebek. Kendi kendine oynamaz, oyalanmaz. Sürekli kucak ister gezmek ister. Doğduğu günden beri huysuz mızmız. Aşırı yorucu. Size bir maşallah diyelim😊her yerde anlatmayın nazar olur😄

Evet ben de eşim de bebekken aşırı sakinmisiz annem hep beni hiç uzmedin der ama yine de annemin de dediğine göre bizden de sakinmis kızım doktor sorun görmedi ama anne yüreği işte her şeyi takıyoruz bir yönden🥹 yorumunuz için teşekkür ederim,♥️
Sizi anlıyorum,ikinizin de sakinliği birleşince ortaya ultra sakin bi bebiş çıkmış maşallah 🧿 İçiniz rahat oldun, dr lar kontrollerde mutlaka görür aksini,rica ederim 😊

Sakin anne babaların bebekleri de genellikle sakin oluyor benim gözlemlediğim. Eviniz, girdiğiniz ortamlar da genellikle sakinse, küçük harflerle konuşuluyorsa bebek de sakin olur. Elbette istediği bir şeyi anlatmak için ağlayabilir, beden dilini kullanabilir fakat ben sakin bebek gördüğüm zaman hep şunu düşünüyorum; demek ki evde kavga gürültü yok ☺️

Maşallah diyin poponuzu kaşıyın bence 🥰
Her bebişin kendi kişiliği kendi tarzı var. Anlattıklarınızdan bir sorun göremedim ben, etraftaki çok bilmişleri dinlemeyin derim ben, annesi sizsiniz, iç güdüsel olarak onun için en doğrusunu siz bilirsiniz. Doktor kontrollerinde de bir sorun görünmüyorsa sorun yoktur.

Yalnız nacizane tavsiyem, bebiş de sizinle gece 12de uyuyor gibi anladım ben yazdıklarınızdan. Eğer böyleyse uyku saatini biraz daha erkene çekebilirseniz iyi olur. Büyüme hormonu en çok gece 10-02 arasında salgılanıyormuş, saat 9.30 civarı uyumaya alıştırabilirseniz sağlığı için daha iyi olur.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi ❤️

Masallah diyelim nazar degmesin guzel bebise. Mizaci boyledir onun da her bebek katilarak aglayacak diye bir kural yok, ne guzel sizinki de uslu bir bebekmis. Gelisimi olmasi gerektigi gibiyse, doktor kontrollerinde aksi bir durum gorunmuyorsa endiselenmeyin. Saglikla buyusun bebisiniz. 🌸

Öncelikle mâşâAllah diyelim 😅endişelerinizi anlıyorum ama normal gibi, siz yinede bi çocuk gelişim uzmanına götürün derim anlatılınca normal geliyor ama bi anne olarak sizin bakışınız daha önemli, güldüremiyorum

MâşâAllah kızına ❤️❤️Senin için chat gpt ye yazdım böyle cevap yazdı ♥️♥️♥️

Okudum hepsini 🌿
Kısaca söyleyeyim: anlatılan tablo tek başına anormal değil ve hatta gelişim açısından olumlu işaretler çok fazla.
Biraz net ve anne yüreğini rahatlatacak şekilde toparlayayım:
🌸 6 aylık bir bebek için anlattıklarının değerl
Sizi anlıyorum,ikinizin de sakinliği birleşince ortaya ultra sakin bi bebiş çıkmış maşallah 🧿 İçiniz rahat oldun, dr lar kontrollerde mutlaka görür aksini,rica ederim 😊
Sakin anne babaların bebekleri de genellikle sakin oluyor benim gözlemlediğim. Eviniz, girdiğiniz ortamlar da genellikle sakinse, küçük harflerle konuşuluyorsa bebek de sakin olur. Elbette istediği bir şeyi anlatmak için ağlayabilir, beden dilini kullanabilir fakat ben sakin bebek gördüğüm zaman hep şunu düşünüyorum; demek ki evde kavga gürültü yok ☺️
Maşallah diyin poponuzu kaşıyın bence 🥰
Her bebişin kendi kişiliği kendi tarzı var. Anlattıklarınızdan bir sorun göremedim ben, etraftaki çok bilmişleri dinlemeyin derim ben, annesi sizsiniz, iç güdüsel olarak onun için en doğrusunu siz bilirsiniz. Doktor kontrollerinde de bir sorun görünmüyorsa sorun yoktur.

Yalnız nacizane tavsiyem, bebiş de sizinle gece 12de uyuyor gibi anladım ben yazdıklarınızdan. Eğer böyleyse uyku saatini biraz daha erkene çekebilirseniz iyi olur. Büyüme hormonu en çok gece 10-02 arasında salgılanıyormuş, saat 9.30 civarı uyumaya alıştırabilirseniz sağlığı için daha iyi olur.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi ❤️
Masallah diyelim nazar degmesin guzel bebise. Mizaci boyledir onun da her bebek katilarak aglayacak diye bir kural yok, ne guzel sizinki de uslu bir bebekmis. Gelisimi olmasi gerektigi gibiyse, doktor kontrollerinde aksi bir durum gorunmuyorsa endiselenmeyin. Saglikla buyusun bebisiniz. 🌸

endirmesi
Olumlu / beklenen hatta güzel işaretler:
👀 Göz teması var
😊 Tanıdık yüzlere gülümsüyor
🎶 Seslere ve şarkılara tepki veriyor
🧸 Oyuncağı kavrıyor, ağzına götürüyor
😌 Kendini sakinleştirebiliyor (uyanıp beklemesi, kendi kendine oyalanması)
😴 Uyku düzeni çok iyi
🤱 İhtiyacı olunca ağlıyor (açlık, diş vs.)
Bunlar bağ kurabildiğini, çevreyi algıladığını ve regülasyonunun (kendini dengeleme) iyi olduğunu gösterir.
🧠 “Çok sakin, durgun” meselesi
Bu çoğu zaman:
Mizaç (karakter) meselesidir
Genetik olur (anne-baba da sakin bebekmiş zaten)
Bazı bebekler daha gözlemci, daha “içeride yaşayan” tiptir
Herkesin beklediği gibi:
“cıvıl cıvıl, kahkaha atan, her şeye gülen”
bebek standart değildir.
Bazı bebekler:
Güler → sonra uzun süre ciddi ciddi bakar
Eğlenir → sonra sessizce izler
Sosyal ama abartısızdır
Bu bir eksiklik değil, tarz.
😐 “Bazen ne yapsam güldüremiyorum”
Bu da çok normal.
6 aylık bebek:
Her an eğlenmek zorunda değildir
Yorgun, uykulu, sindirimle meşgul olabilir
Sadece seni izlemeyi tercih ediyor olabilir
Yetişkinler gibi düşün:
Her zaman kahkaha atmıyoruz ya 🙂
Bazen sadece bakıyoruz.
🚩 Ne zaman gerçekten şüphelenirdik?
Bunlar yoksa daha dikkat ederdik:
❌ Göz teması hiç yok
❌ Seslenince dönmüyor
❌ Gülümseme yok
❌ Oyuncağa uzanmıyor
❌ İnsan varlığına tepkisiz
❌ Hiç iletişim kurmuyor
Ama senin anlattıklarında bunların hiçbiri yok.
💔 “Yetemiyorum” hissi…
Bu cümle çok şey söylüyor. Bu his:
Senin kötü anne olduğundan değil
ilk bebek olmasından
Çevrenin sürekli yorum yapmasından
“Canlanması lazım” gibi gereksiz baskılardan geliyor
Sessiz bir bebek = ihmal edilmiş bebek değil.
Tam tersine, çoğu zaman güvende hisseden bebekler böyledir.
👩‍⚕️ Ne yapabilirsin?
Rutin doktor kontrollerine devam ✔️
İçin hiç rahat etmezse çocuk gelişimciye bir kez göster (rahatlamak için)
Ama sırf “başkaları öyle dedi” diye kendini yiyip bitirme
🌷 Son söz (en önemlisi)
Bu yazıyı yazan anne kaygılı değil, ilgili.
Kaygılı anne = kötü anne değildir.
Ama şunu bil:
Bazı çocuklar fırtına gibidir,
bazıları göl gibi…
ikisi de sağlıklıdır.
İstersen sana ay ay 6–9 ayda beklenen davranışları da yazabilirim,
ya da “hangi durumda doktora tekrar sorulmalı” diye mini bir liste çıkarırım 🤍
Benzer bir başlığı oğlum 15 günlükken ben açmıştım asla ağlamıyordu kan alınırken bile. Annem de sana çekmiş sen çok sakindin derdi. Annem beni uyuttuğunu hiç hatırlamıyor çünkü kendim uyurmuşum. Neyse sonra oğlum 2 aylık oldu kolik oldu gördük ağlamamayı 🤣🤣🤣
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi evham olmadan gereken şeyleri yapip sakince buyutmeli aslında🍀 Allah hepimizin bebislerine sağlıklı uzun ömurler versin hepsini korusun🩷

Back
X