• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakin bebek anne karnından mi?

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.804
333
Ankara
Baslik cumlesi biraz garip oldu ama😊 ben simdi hamileyim. Bakiyorum fevri insanlarin yaramaz sakin insanlarin sakin bebekleri var? Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ya da etrafinizdaki bebekler de oyle mi? Ya da annesi babasi bebekken uslu olan bebekler de uslu mu olur acaba? Bu konuda yazi okudugunuz oldu mu ya da? Su an cok sinirli bir hamilelik geciriyorum her seye bagiriyor ve agliyorum. Bu bebegimi huysuz yapar mi diye cok korkuyorum

Yok ya, ben çok sakinim, bebekken de çok sessizmişim, eşim çok hareketlidir, kızım ise hiperaktif.

Ama anne baba sakin olup çocuklarının biri hiperaktif, biri sapsakin, biri de orta halli olan da var.

Gebelikte çok ağlayan anne, bebeği duygusal olur, ağlayan çocuk görürse dayanamaz o da ağlar.

Sibirli anne de bebek depersyona girmiş olabiliyor. Bazen sakinliğini de koruyabiliyor.

Bu değişken bir durum, herkeste farklıdır.

Yaramaz bir çocuktum, eşimde de öyleymiş.
Hareketli, tez canlı yüksek duygulu bir insanım.
İlk hamileliğim çok stresli ikincisi çok rahat geçti.
Sonuç olarak ilk oğlum aşırı huysuz mızmız ve yaramaz, ikincisi ise mutluluktan ağzı kapanmaz ama yaramazlıkta duvar tırmanan cinsten.
Çevremde hep sessiz sakinlerin gerçekten süs bitkisi gibi duran çocukları oldu, benimkiler uyurken bile eli dursa ayağı oynar.
Gen işte:))

Ben çok sakinim hamileliğim de sakin geçti, eşim daha hareketlidir konuşkandır. 7 aylık Bebeğim çok sakin ama büyüyünce değişir hareketlenir diyorlar bilmiyorum yaşayıp görücez

Yok ya, ben çok sakinim, bebekken de çok sessizmişim, eşim çok hareketlidir, kızım ise hiperaktif.

Ama anne baba sakin olup çocuklarının biri hiperaktif, biri sapsakin, biri de orta halli olan da var.

Gebelikte çok ağlayan anne, bebeği duygusal olur, ağlayan çocuk görürse dayanamaz o da ağlar.

Sibirli anne de bebek depersyona girmiş olabiliyor. Bazen sakinliğini de koruyabiliyor.

Bu değişken bir durum, herkeste farklıdır.
Yaramaz bir çocuktum, eşimde de öyleymiş.
Hareketli, tez canlı yüksek duygulu bir insanım.
İlk hamileliğim çok stresli ikincisi çok rahat geçti.
Sonuç olarak ilk oğlum aşırı huysuz mızmız ve yaramaz, ikincisi ise mutluluktan ağzı kapanmaz ama yaramazlıkta duvar tırmanan cinsten.
Çevremde hep sessiz sakinlerin gerçekten süs bitkisi gibi duran çocukları oldu, benimkiler uyurken bile eli dursa ayağı oynar.
Gen işte:))
Ben çok sakinim hamileliğim de sakin geçti, eşim daha hareketlidir konuşkandır. 7 aylık Bebeğim çok sakin ama büyüyünce değişir hareketlenir diyorlar bilmiyorum yaşayıp görücez
Sanirim hamileligi sakin gecenlerin bebekleri sakin oluyo

Baslik cumlesi biraz garip oldu ama😊 ben simdi hamileyim. Bakiyorum fevri insanlarin yaramaz sakin insanlarin sakin bebekleri var? Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ya da etrafinizdaki bebekler de oyle mi? Ya da annesi babasi bebekken uslu olan bebekler de uslu mu olur acaba? Bu konuda yazi okudugunuz oldu mu ya da? Su an cok sinirli bir hamilelik geciriyorum her seye bagiriyor ve agliyorum. Bu bebegimi huysuz yapar mi diye cok korkuyorum
Ben kesinlikle inanıyorum buna. Hamilelikte sakin bir hayatınız olursa bebeğiniz de sakin olur. Siz her gerilip sinirlendiginizde bebeğiniz de bundan olumsuz etkilenir. Bebekler herşeyi anne karnındayken hissediyorlar bu bilimsel bir gerçek. Hamileliğin keyfini çıkarın. Ne gerek var sinirlenmeye ki. Bu zamanlariniz geri gelmeyecek ;)

Hamileliği boyunca sürekli ağlayan bir anne biliyorum bebeği doğduğunda da sürekli ağliyordu .Yaramazlık usluluk değil ama ağlayan bebek yada sakin olan bebek olarak karşılaştırılabilir ..Ben hamileligim boyunca hep sakindim mizaç olarakta sakin bir yapım var bebeklerim hep usluydu

Cınımm
Hieeç alakası yok rahat ol.
Arkadasım var 2 hatun melek gibiler.
İkisinin de ilk çocugu sayko çıktı.
Ama diğerinin kızı doğdu, doğdu doğalı melek uyuyor 20 saat mışıl mışıl..
ikinci örneğim , başka bi arkadasımın ilk oğlu da canavardı, benimkiyle sidik yarıstırıyolardı, bi biri bi diğeri. Bi ikinci oğlu doğdu, melek yav melek. Çocuk büyüdü aramızda ciddiyim ağladığını görmedim o derece..
ve hepsinin ikinci gebelikleri ilk çocuklarının manyak olmasından dllayı acaip gergin geçti.
Biz de3 kardesiz, abim annemin ömründen yemiş, 3 sene grce gündüz ağlamış.. ortanca abim ise taş bebek gibi koy biyerde oynasın tarzı... ben ise yine çirkef..
ana aynı, baba aynı, ortam aynı.

Bana gelince, benim çocugum bana benzer yırtık olur ömrümden yer diye 8 sene yapmadım çocuk.
Sonra gebeliği öğrenince bi entel ohmlar yogalar, ama malesef ben gelebiliğimde tam 15 temmuz dönemindeydim. Bombalar tepemde tepemde patlıyordu. 39. Haftada stad patladı, yan sokağımdaydı..
Demek istediğim gergin oldu gebeliğim psikolojikman, ama doğumum falan yok hypnobirthinfler tütsüler, çocuk ağlamadan doğdu, ben bağırmadan doğurdum falan..
Noldu, manyak oldu kan kusturdu bana🤪🤪🤪
Ama aynı dönem gebelik yaşayan diğer arkadaslarınkiler put bebek gibi melek oldu. 2 yaş krizine kadar sesleri çıkmadı...
Yağniiii
Hiieeeç alakası yok
O sperm var ya
O yumurta var ya
Aha o DNA var ya
Hah gen o gen
Orda arıza varsa😆 bizimki gibi manyak oluyo.
Yoksa olmuyo..
yani yaşadıklarının çocuk üzerindeki etkisi yüzde10 falan yani..
haaa ama bişi dicem, mesela karnında çok hareketli seni rahat oturtmuyosa çoğunluk çok çirkef oluyolar😂
Yanlış anlamasın kimse burda şaka yapıyorum, hepsi birer lokum 😍😍
Ama benim oğlan karnımın üstünden yırtıp çıkacaktı o denli tekmelemişti beni, doğdu parçalamaya devam etti kaldığı yerden.😂😂

Cınımm
ikinci örneğim , başka bi arkadasımın ilk oğlu da canavardı, benimkiyle sidik yarıstırıyolardı, bi biri bi diğeri. Bi ikinci oğlu doğdu, melek yav melek. Çocuk büyüdü aramızda ciddiyim ağladığını görmedim o derece..
ve hepsinin ikinci gebelikleri ilk çocuklarının manyak olmasından dllayı acaip gergin geçti.
Biz de3 kardesiz, abim annemin ömründen yemiş, 3 sene grce gündüz ağlamış.. ortanca abim ise taş bebek gibi koy biyerde oynasın tarzı... ben ise yine çirkef..

Bana gelince, benim çocugum bana benzer yırtık olur ömrümden yer diye 8 sene yapmadım çocuk.
Sonra gebeliği öğrenince bi entel ohmlar yogalar, ama malesef ben gelebiliğimde tam 15 temmuz dönemindeydim. Bombalar tepemde tepemde patlıyordu. 39. Haftada stad patladı, yan sokağımdaydı..
Demek istediğim gergin oldu gebeliğim psikolojikman, ama doğumum falan yok hypnobirthinfler tütsüler, çocuk ağlamadan doğdu, ben bağırmadan doğurdum falan..
Ama aynı dönem gebelik yaşayan diğer arkadaslarınkiler put bebek gibi melek oldu. 2 yaş krizine kadar sesleri çıkmadı...
Yağniiii
Hiieeeç alakası yok
O sperm var ya
O yumurta var ya
Aha o DNA var ya
Hah gen o gen
Yoksa olmuyo..
haaa ama bişi dicem, mesela karnında çok hareketli seni rahat oturtmuyosa çoğunluk çok çirkef oluyolar😂
Ama benim oğlan karnımın üstünden yırtıp çıkacaktı o denli tekmelemişti beni, doğdu parçalamaya devam etti kaldığı yerden.😂😂
Benimkide karnimda bir dakika durmazdi surekli kimil kimildi dogdu yine eli ayagi hep oynardi 7 aylikken cekmece karistirip dokmeye basladi bir bir bucuk yasinda heryeri dagitiyordu agzima etti.simdi devam 3 yasinda bana dokundu anne beni optu anne beni sevmesin anne siye bagirip agliyor onu sevene bööö diye cevap veriyor.ama esimin ailesi fena bence onlardan butun cocuklar virmali kirmali onlarda hepsi sinirli..sevecen bir cocugum olacak diye hayal ediyorudm ama olmadi.konusurken kibardir mesela su isterken su verermisin der ama bazen de damardi tutuyor 😂

Benimkide karnimda bir dakika durmazdi surekli kimil kimildi dogdu yine eli ayagi hep oynardi 7 aylikken cekmece karistirip dokmeye basladi bir bir bucuk yasinda heryeri dagitiyordu agzima etti.simdi devam 3 yasinda bana dokundu anne beni optu anne beni sevmesin anne siye bagirip agliyor onu sevene bööö diye cevap veriyor.ama esimin ailesi fena bence onlardan butun cocuklar virmali kirmali onlarda hepsi sinirli..sevecen bir cocugum olacak diye hayal ediyorudm ama olmadi.konusurken kibardir mesela su isterken su verermisin der ama bazen de damardi tutuyor 😂
Seninki de erkek di mi?
Ya benimki 14. Aydan sonra baya toparladı ya
Günde 10 saat zıyıldar ağlar, 10 saat toplasan uyumazdı yaşına kadar.
Karakter olarak zıyıldak bi çocuk.
Mutluluk ses tonunda bile bi söylenme var.
Ama 2 yaş krizi dönemi acaip kolay geçti, anlamlı şeylere ağladı, bizde oturduk konuştuk çözüldü.
Çünküağlamasına o denli alışmıştım ki o dönem ağlıyo diye hiçbişi almayıp yapmayınca hızla atlattık.
Şu ara yine zorluyo ya..
hep herseye isyan
Diş fırçalamıcam
Pijamamı çıkartmıcam
Yuvaya gitmicem
Eve dönmicem
Yatmıycam
Yemek yemiycem
Tencerede ocaktaki kaynar yemeği elliycem..
Ay neyse
İyi geceler 😂😂ben sustum
Oğlum seviyorum napayım😂😂😂🙈

Seninki de erkek di mi?
Ya benimki 14. Aydan sonra baya toparladı ya
Günde 10 saat zıyıldar ağlar, 10 saat toplasan uyumazdı yaşına kadar.
Karakter olarak zıyıldak bi çocuk.
Mutluluk ses tonunda bile bi söylenme var.
Ama 2 yaş krizi dönemi acaip kolay geçti, anlamlı şeylere ağladı, bizde oturduk konuştuk çözüldü.
Çünküağlamasına o denli alışmıştım ki o dönem ağlıyo diye hiçbişi almayıp yapmayınca hızla atlattık.
Şu ara yine zorluyo ya..
hep herseye isyan
Diş fırçalamıcam
Pijamamı çıkartmıcam
Yuvaya gitmicem
Eve dönmicem
Yatmıycam
Yemek yemiycem
Tencerede ocaktaki kaynar yemeği elliycem..
Ay neyse
İyi geceler 😂😂ben sustum
Oğlum seviyorum napayım😂😂😂🙈
Evet erkek benimkinin uykusu guzeldi Allahtan ama bu 5 aylik covari kucagimdan inmezdi yere koydugum an kiyamet koparirdi.iki yas bizimde fena gecmedi ama bu 3 yas doneminde zorlamaya basladi bizde de ben yapacam benim dedigim placak oyuncaklarima kimse dokunmasin kahvaltida bile peynirimi yedi yumurtami yedi gibi bagirmalar cok zor bir cocuk olmaya basladi paylasmayi ogrenmesi lazim ama ogretemiyorum.bi kac gun babasi bakti ben annemlerde kalmak zorunda kaldim buyuk bir eksiklik vardi ama cok sessiz dagilmayan bir ev vardi yoklugunda deli gibi ozluyorum varliginda biraz sussa diyorum bide cok konusuyor neden anne diye surekli tepemde :)gerci ben otizmden korktum sacma sapan benim kuruntumdu konussun baska sey istemiyorum diyordum simdi biraz sussa diyorum oglum 5 ayliktan bu yana supheyle gecirdim ama arda cok sukur konusmasinda yurumeside erken oldu kaygi bozuklugu var da bende.sagligi icin bin sukur katlanirim ben yeterki iyi olsun😄

Hamileliği boyunca sürekli ağlayan bir anne biliyorum bebeği doğduğunda da sürekli ağliyordu .Yaramazlık usluluk değil ama ağlayan bebek yada sakin olan bebek olarak karşılaştırılabilir ..Ben hamileligim boyunca hep sakindim mizaç olarakta sakin bir yapım var bebeklerim hep usluydu

Ben kesinlikle inanıyorum buna. Hamilelikte sakin bir hayatınız olursa bebeğiniz de sakin olur. Siz her gerilip sinirlendiginizde bebeğiniz de bundan olumsuz etkilenir. Bebekler herşeyi anne karnındayken hissediyorlar bu bilimsel bir gerçek. Hamileliğin keyfini çıkarın. Ne gerek var sinirlenmeye ki. Bu zamanlariniz geri gelmeyecek :KK66:
8

Cınımm

Yağniiii
Hiieeeç alakası yok
O sperm var ya
O yumurta var ya
Aha o DNA var ya
Hah gen o gen
Yoksa olmuyo..

2 onaylayan 1i onaylamayan dusunce. Demek ki dua edip Allaha birakmak lazim😂 benim ailem sinirlidir esimin ailesi de sinirlidir ama biz cok uslu bebeklermisiz. Insallah cinsini sevdigim cinsine cekmez😂😂

Cınımm

Yağniiii
Hiieeeç alakası yok
O sperm var ya
O yumurta var ya
Aha o DNA var ya
Hah gen o gen
Yoksa olmuyo..
Merhaba anneler bende 11 aydır bir anneyim ama öyle böyle anne olmadım gümbür gümbür doğdu doğduğu günden beri ağlıyor ya huysuz ya huzursuz ya ağlıyor gitmediğimiz Prof cerrah doktor kalmadı sonuç sıkıntı yok ama ağlıyor yani Allah aşkına bu durumda olup geçti diyen var mı

Merhaba anneler bende 11 aydır bir anneyim ama öyle böyle anne olmadım gümbür gümbür doğdu doğduğu günden beri ağlıyor gitmediğimiz Prof cerrah kalmadı sonuç sıkıntı yok ama krizlerden kriz beğen paçama yapışıyor kucağa alıyorum kendini yere indirtiyor bidaha yapışıyor sürekli ağlayarak peşimdengeziyor Eskiye nazaran çok daha iyiyiz ama komşular halime acıyor artık ya

Merhaba anneler bende 11 aydır bir anneyim ama öyle böyle anne olmadım gümbür gümbür doğdu doğduğu günden beri ağlıyor ya huysuz ya huzursuz ya ağlıyor gitmediğimiz Prof cerrah doktor kalmadı sonuç sıkıntı yok ama ağlıyor yani Allah aşkına bu durumda olup geçti diyen var mı
3 buçuk yaşında, ota .oka ağlıyor hala.
Aklınıza gelemeyecek her şeye hem de.
Ben artık ağlama kotası olduğunu düşünüyorum, günde 3 saat ağlamadan rahat edemiyor.
Bir tanıdığım kızı bu şekilde 9 yaşında, kalemim yere düştü diye ağlayabilir çığlıklarla.
Yok geçmiyor, geçmeyecek.

3 buçuk yaşında, ota .oka ağlıyor hala.
Aklınıza gelemeyecek her şeye hem de.
Ben artık ağlama kotası olduğunu düşünüyorum, günde 3 saat ağlamadan rahat edemiyor.
Bir tanıdığım kızı bu şekilde 9 yaşında, kalemim yere düştü diye ağlayabilir çığlıklarla.
Yok geçmiyor, geçmeyecek.
Vallahi tokat gibi cevap oldu bu 🤦‍♀️

Vallahi tokat gibi cevap oldu bu 🤦‍♀️
Bana herkes geçecek dedi, önce 40 ı çıksın sonra 6 aylık olsun yok yok yaşı dolunca kesin çare, aaa 2 yaşta bitiyor bebeklik çocuk oluyor derken bu günlere geldik.
Hep ümit vardı içimde.
Birkaç aydır kreşe gidiyor, orada 1 saniye ağlamayan çocuk daha arabaya biner binmez ağlamak için sebep yaratınca bu durumun doğası olduğunu kabullendim.
Yani benim gibi boşa ümitlenmeyin, bolca kulak tıkacı edinin.
Diğer her şeyi kuralları yapın ki, bir tek ağlaması sıkıntı olsun.
Bizim eşek sıpası hala benle yatıyor, emzikli, altı bezli!
Çünkü ağlıyor daha da ağlatmayalım ama yazık, hazır değil, kardeşi oldu, sendromu var vs diyerek bugünlere geldik.
Ama can çıkar huy çıkmazmış meğersem.
Diğer şeyleri rutine oturtun, düzgün alışkanlıkları olsun ki benim duruma düşmeyin.

Bana herkes geçecek dedi, önce 40 ı çıksın sonra 6 aylık olsun yok yok yaşı dolunca kesin çare, aaa 2 yaşta bitiyor bebeklik çocuk oluyor derken bu günlere geldik.
Hep ümit vardı içimde.
Birkaç aydır kreşe gidiyor, orada 1 saniye ağlamayan çocuk daha arabaya biner binmez ağlamak için sebep yaratınca bu durumun doğası olduğunu kabullendim.
Yani benim gibi boşa ümitlenmeyin, bolca kulak tıkacı edinin.
Diğer her şeyi kuralları yapın ki, bir tek ağlaması sıkıntı olsun.
Bizim eşek sıpası hala benle yatıyor, emzikli, altı bezli!
Çünkü ağlıyor daha da ağlatmayalım ama yazık, hazır değil, kardeşi oldu, sendromu var vs diyerek bugünlere geldik.
Ama can çıkar huy çıkmazmış meğersem.
Diğer şeyleri rutine oturtun, düzgün alışkanlıkları olsun ki benim duruma düşmeyin.
Uykusunu hep saatli yapıyorum Arada sıkıntı oluyor kendimle asla uyutmadım hatta o kadar ağladı az önce yinede kendi yatağında tv açmamaya çalışıyorum kendi izlediklerimde dahil ... beraber işleniyoruz ona sorumluluk vermeye çalışıyorum zeka kartlarımız var artık tanıyor kediyi ver köpek nasıl yapar atlar nerede. Topunu neden attın al kartları kutuya koy vs tepkiler mükemmel ama oyunu bıraktığım gibi vıyvıyy mıymıy yemek yedirirken rutini sandalyeye otursun 6 kaşık sonrası eliyle itmeler vs farkettim kendi yemek istiyor önüne doğra ver ben verdiğimde ağzından çıkardığı şeyi ordan yiyio şaka gibi ... rutinler var hatta eşim kızıyor bu kadar yapma sal ipleri biraz diye ama salarsam kopar kaçar diye korkuyorum

Uykusunu hep saatli yapıyorum Arada sıkıntı oluyor kendimle asla uyutmadım hatta o kadar ağladı az önce yinede kendi yatağında tv açmamaya çalışıyorum kendi izlediklerimde dahil ... beraber işleniyoruz ona sorumluluk vermeye çalışıyorum zeka kartlarımız var artık tanıyor kediyi ver köpek nasıl yapar atlar nerede. Topunu neden attın al kartları kutuya koy vs tepkiler mükemmel ama oyunu bıraktığım gibi vıyvıyy mıymıy yemek yedirirken rutini sandalyeye otursun 6 kaşık sonrası eliyle itmeler vs farkettim kendi yemek istiyor önüne doğra ver ben verdiğimde ağzından çıkardığı şeyi ordan yiyio şaka gibi ... rutinler var hatta eşim kızıyor bu kadar yapma sal ipleri biraz diye ama salarsam kopar kaçar diye korkuyorum
Kopar.
Çünkü zaten ağlayan çocuk bir kere düzeni bozuldu mu, bunu ağlayarak edinebileceğini öğrenecek.
Ben ettim siz etmeyin daha doğrusu ben yaptım baba, anneanne, babaanne falan bozdu.
gün geçtikçe, büyüdükçe çöpe atılan kirli bezini takmak, pijamayı günlerce çıkarmamak, mor renk kaşık olmadan yemek yememek için bile böğürerek ağlayabileceği seviyeye geldiğinden, anne kuralları delinemez öğrenmeli.
En güzelini yapıyorsunuz.

Kopar.
Çünkü zaten ağlayan çocuk bir kere düzeni bozuldu mu, bunu ağlayarak edinebileceğini öğrenecek.
Ben ettim siz etmeyin daha doğrusu ben yaptım baba, anneanne, babaanne falan bozdu.
gün geçtikçe, büyüdükçe çöpe atılan kirli bezini takmak, pijamayı günlerce çıkarmamak, mor renk kaşık olmadan yemek yememek için bile böğürerek ağlayabileceği seviyeye geldiğinden, anne kuralları delinemez öğrenmeli.
En güzelini yapıyorsunuz.
Offf 2 yeğenim var hiç bunları yaşamadık kendi çocuğumda gördüğümü kimsede görmedim biley geçtim duymadım bile İnanın delirmek üzereyim ağrı kesicilerle ayakta duruyorum eşim tayinli bir meslekte olduğu için ailelerdende uzağız kapı çalsa diye bakıyorum yani🙁. Yemek yiyemiyorum duş alamıyorum bi yere çıkamıyorum bunlar abartı gelecek belki ama yoruldum ....

Back