Sakin Anne Olabilmek

Sizi çok iyi anlıyorum .

Ayyy 1 bucuk ay diyorsunuz yani ay nasıl dayanılır ama mecbur bırakılacak fazla emzirmekte psikolojik gelişim için zararlı döneme takılabiliyorlar çok değişik bi süreç Bişiler sürüp vazgeçirmekte istemiyorum sonuçta doğduğundan beri benimle bağı o, bana karşı bağının zedelenmesi gibi geliyor, belkii travma bile oluşturabilir gibi geliyor. Gelecek ay okullar açılınca bakıcıya vermek zorunda kalacağım mecburen belki o yolla yıpranmaz diyorum bazen, bazen de ayrılınca daha mı düşkünleşir diyorum. Her türlü zor cidden.

Bagırmayan anneler kitabı var onu okuyun ilerleyen zamanlar için de faydalanabileceginiz bir kitap

Öğretmenmisiniz? Canım bende bişey sürdüm korkma bu bağı zedelemiyor.. Yine hala bana düşkün.. Evde babası varken beni ortalıkta görmesin annee diye sesleniyor ağlıcak gibi oluyor.. Sabah yatakta beni görmesin anne nerde diyor hemen.. Ben ilk bıraktırdığımda emmeyi isteyince dikkatini başka yöne çekmeye çalıştım hep ama o hep ara ara yine istedi özellikle uyuyacağı zaman sonra bi arkadaşımla konuştum anlattım oda dikkatini başka yöne çekme annem süt bitmiş artık de umut etmesin dedi öyle yaptım iyiki de yapmışım. Emmede süt bitmiş dedim yavrucum öyle kabullendi... Sonra sonra kendiside anne emmede süt bitmiş dedi ve şükür istemedi...

Evet öğretmenim canım. Ya bazrn cevirip çevip 4 tur emdiğinde sütüm bitti annem diyorum ama anlamıyor bizimki bişi sürmekten hep korktum ben ne bilim o kadar sevdiği bağlandığı bişeyden tiksindirmeye çalışmak vicdanen rahatsız ediyor beni ama hiç bir alternatifte bulmadım konuştum olmuyor, dikkatini dağıtıyorum en fazla 10 dk erteliyor, yemek yediriyorum süt içiriyorum karnı doyuyor ama yine vazgeçmiyor ve sonrası anlattığım gibi öfke nöbeti

Allah yardımcınız olsun canım.. Bende çok korkuyordum gerçekten nasıl bıraktırırım nasıl uyuturum diye.. Gece uyanır emme ben namaza kalktığımda uyanırsa hemen yanıma gelir emme der ağlardı.. Gündüz kucağıma yatıverirdi emcem diye. Çok korkuyordum nasıl olacak diye. .. Ama bende anlattığım gibi yaptım işte şükür atlattık.. Bizim şimdi sırada tuvalet eğitimi var.. Şimdi kaygım bu.. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Günde kaç sefer emiyor? Gecede devamlı kalkıyorum emmek için? Yeme içme iştahı nasıl? Birde ne kadar yesede emmek vazgeçilmezleri oluyor.. Ama varya ne kadar zorda olsa o günleri bile özlüyorum ben. Çünkü çok çabuk büyüyorlar.. Allah sağlık versinde .. Hayırlı ömürler versin inşallah..

Tam 2 ay şiş olmadan çektik köpekleri. Onlar gerçekten zor çıkıyor. Een son bi şişiyor.
Muhtemelen sizinde onlar gelecek.

Tam 2 ay şiş olmadan çektik köpekleri. Onlar gerçekten zor çıkıyor. Een son bi şişiyor.
Muhtemelen sizinde onlar gelecek.
Dış çıkardığı zamanlar gece yarım saatte bir uyanırdı, şuan da öyle sanırım haklısınız diş geliyor olabilir. Sütten kesme işi bi süre daha yalan olacak desenize o zaman.

Eğer bazı şeylerin normal olduğunu bilirseniz bu süreci daha rahat atlatırsıniz. Emzirme, süt çokluğu azlığı, memeyi emzik yapma gibi söyleyemleri olan kişileri dinlemeyin. Instagram'da bir sürü emzirme danışmanı var onları takip edin.

18-24 bazen 16-26 ay bebeklerin memeye en çok düştükleri araliktir. Meme onlar için sadece beslenme demek değildir. Diş çıkarırken, atak döneminde, korktuğunda, kaygılandiginda, ortam degisikliginde daha çok emmek isteyebilir.

Süt emdikçe gelir. Sütün azlığı çokluğu yoktur aslında. Ne sağım ne de memelerin dolgunlugu ne de memeden süt sızması ölçut değildir.

Bazı bebekler memeye daha düşkün olabilir. Ki oğlum onlardan biri. Şu an 26 aylık. 24 ay itibariyle gece emmek için kalkmaz oldu. Ama ev dışında bir yerdeysek gece emmek istiyor. Artık gündüzleri de genelde sadece uykuya geçerken emiyor ama yine kendi rutini dışına çıkınca daha sık emiyor

Sizin bu zamana kadar emzirmeniz onun besleyiciligini sağlamıştır bi saatten sonra keyfi olur.Biraktirmak için bir suru yontem var araştırabilirsiniz. Biliyorum çok zorlayıcı ama aranızdaki meme bağını bu şekilde öfkeyle bıraktırirsaniz çocuğunuz size karşı telafi edilmeyen bir öfke duyar

Evet bende o öfkeyi ve hayal kırıklığı yaratmadan bıraktırmam lazım ama nasıl bi bilsem

Aslında kızım çok önceden beri bu kadar düşkün olmaya başladı ailemin yanına geldiğinde başlasa ben de kesin ortam değişikliği diye düşünürdüm. Ve artık aklı eriyor meme değişikliğini bile kendi iradesiule yapıyor 'bu aç' diye gösterip artık vazgeçirmek daha zor hibi gelmeye başladı bana bu yüzden oyalamaya çalıştığımı bile fark ediyor.

Dediğim gibi 18-24 ay bu haller normal. Zaten sizin tum duygularınizi alıyor. Siz bunaldikca, istemedikçe yapışacaktir. Siz onu bunaltin. Hadi gel em diye.
Daha oyuncaklarını emzirecegi , tercih yapacağı günler gelecek. Bu bir süreç tüm bebekler yaşıyor aşağı yukarı

Ay umarım başarabilirim

Dış çıkardığı zamanlar gece yarım saatte bir uyanırdı, şuan da öyle sanırım haklısınız diş geliyor olabilir. Sütten kesme işi bi süre daha yalan olacak desenize o zaman.

Zaten 18 ay hiç uygun zaman değil kuzum.

Merhaba
Bebekler anneyle yakın olabilmek için de emmek isterler.çok sık talep etmesi size yakınlaşma istediğini gösteriyor bence.babada yanında olmadığından daha fazla temas halinde olsanız sarılsanız.süt bitmiş gel sarılalım diyip uzun uzun öyle bekleseniz sanki biraz yararı olur.sinirlendiğiniz zaman korkudan yine emmeye düşecektir.sabırlı olun zaten büyümüş bir daha sizi emmeyecek bile birkaç ay sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…