Sakin Anne Olabilmek

mformomdata

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
1.218
1.273
133
Merhaba sevgili anneler,
1.5 yaşında bir kızım var, bebeğimi 24.aya kadar emzirmeyi düşünüyordum ama kızım yaklaşık 3 aydır çok fazla düşkün oldu memeye. Her 10 dk bir emmek istiyor artık sütümde az yetmiyorda bi bir göğüs bir diğeri 4 tur çekiştiriyor, zorla bıraktırıyorum. Bazen yemek yedikten sonra bile tutturuyor, çok inatçı unutturmaya çalışmak bile kar etmiyor vermediğim takdirde kendini yere atıp başını yere vuruyor çığlıklar içinde bişi olmuş gibi bağırıyor. Artık çok yıldım inanın, babası şu an yanımızda değil biz annemlerdeyiz tatil amaçlı eve geçip babasıda olunca bıraktırayım diyorum şimdi baba yok bi de bundan mahrum olmasın ki veemeyince böyle kafasını yerlere vururken nasıl bıraktırırım onu da bilmiyorum. Ama sinirlerim çok yıprandı artık yüksek sesle olmasada kızmaya oflamaya başladım artık anlıyor üzülüyor, ben de sonra ne var yani emse ne olurdu deyip kendimi suçluyorum. Dün gece hiç uyumadı sürekli meme dedi durdu yine ofladım yüzünü kapattı korktu ve benim yüreğim parçalandı ben böyle bir anne olmak istemiyorum sakin kalabilmek istiyorum ama bi yerde patlıyor böyle ki bu sadece emme mevzusundaki inadı uykudaki inadından bahsetmiyorum bile.
Kızmayan anne olabilmek mümkün mü?
sizler nasıl sakin kalabiliyorsunuz?

Son düzenleme:
Kararlı olun.. Kararlı olmadığınızı anlıyor.. birşey yoksa yok olsun.. başka çareniz yak ne yazık ki
Aslında suanlık amacım sıklığını azaltmak henüz baba yok yanında onu özlüyor zaten bu şartlarda bıraktırnaya kıyamıyorum ama sıklığını azaltsam bile kendimi şanslı sayacağım ama kafasını vuruyor defalarca ondan çekiniyorum geçen burnunu vurdu burnu şişti kısmi morardı

Öyle yapmaması gerektiğini ısrarla söyleyip kafasını vurmaya başlayınca onu koltuğa veya yatağa taşıyabilirsiniz.. ayrıca neden kafasını vuruyor kriz anında.. çünkü öyle yaptığı zaman istediği şeye ulaşacağını biliyor.. şimdi merak edip bununla ilgili bir yazı okudum ;
Kararlı duruşunuz herşeyi çözecektir

Evet ben çok üzüldüğüm için ve suçlu hissettiğim için her zaman kararlı olamıyorum sanırım bazen gercekten vermiyorum ama bazen işte. Okuyacağım bu yazıyı çok teşekkür ederim.

Evet ben çok üzüldüğüm için ve suçlu hissettiğim için her zaman kararlı olamıyorum sanırım bazen gercekten vermiyorum ama bazen işte. Okuyacağım bu yazıyı çok teşekkür ederim.
İnsan üzülür tabi.. sonuçta çocuğu canı yansın istemez.. ama bu durumu çocuklar genelde bu şekilde suistimal ederler.. İzin verip vermemekk bizim elimizde.. İnşaALLAH işe yarar canım..

Anne degilim ancak cocuklarin emmeyi bir anda bitakmasini beklemek haksizlik olur. Asama asama gitmelisiniz. Mesela cocugunuz bunun farkinda bile olmamali. Gün icerisinde onunla oyunlar oynayın. Oyun oynarken kati gidalari araya sokuverin karni doysun meme istemesin. Yattığında meme isteyecektir ama vermeyin cocugunuzu uyuyana kadar annenizle falan yatirin ya da kalabalik ortamda kendi kendisine uyumasina izin verin. Eger gece verirseniz biraktirmakta cok zorlanirsiniz hem de bebeginizin disleri çürüme yapabilir gece emdigi icin. Bu yüzden asama asama gidin hem siz daha az etkilenirsiniz bu durumda hem de çocuğunuz

Evet ben de sizin gibi düşünüyorum amacım babası yokken bıraktırmak değil zaten sadece sıklığını azaltmaya çalışıyorum azaltabilsem eve gittiğimizde ev ortamına tekrar adapte olduktan sonra bıraktırmaya başlayacağım ama onu bile reddediyor inatla ne yapacağımı bileniyorum. Mesela şimdi uykudan uyandı 4 tur döndü emdi yemek yedirdim suyunu içtiim şuan beni tırmalıyor ki tekrar emzireyim.

Merhaba canım.. Seni çok iyi anlıyorum.. Bende bağırmak istemiyorum ama bağırıyorum sonra çok üzülüyorum zaman zaman yavrumdan özür diliyorum. Vicdanım rahat olmuyor... Neyse eğer yapabilirsen 2 yaşını doldur yada dolmadan bir kaç ay önce bıraktırabilirsin... En çok korktuğum şeydi emmeyi bıraktırmak çok düşkündü emerek uyuyordu.. 2 yaşında bıraktırdım . Şimdi 2,5 yaşında.. Bıraktırmaya karar verdiğinde hiç ama hiç vermemelisin.. İçin acıcak isticek ama bi verirsen bıraktırmak dahada güçleşicek.. Benim kuzum anne emmee derdi içim giderdi.. Ama artık bırakmasına gerekiyordu ve öyle kararlı olmam çok işe yaradı.. Öyleyken 1,5 ay hep istedi.. Uykuya nasıl geçiş yapcaz diye çok düşünürdüm.. İyice uykusu gelip öyle uyudu.. Allah yardımcınız olsun sizinde.. Ama kararlılık çok önemli. Karar verince inşallah kolaylıkla atlatırsınız ..

Lütfen kızmayın. Benim bebeğim de sürekli emiyor ve gece uykuları çok düzensiz. 11 aydın uykusuzum öyle söyleyeyimGece bazen uykusuzluktan sinirlensem de ona yansıtmıyorum ve sonra içime gelen bu sinir duygusundan ötürü kendime kızıyorum. Yüzünü kapatıyor, anlıyor diyorsunuz hayal edince içim parçalandı 10 dakikada bir emiyorsa belki de doymuyordur. Ek gıdayla arası nasıl?
Nasıl sakin kalabiliyorsunuz demişsiniz. Şöyle düşünün: kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama bu yaşıma kadar çocuksuz, istediğim saatte uyudum, gezdim, tozdum, rahat yaşadım. Allah bir evlat verdi, ömrümden bir kaç zaman varsın uykusuz kalayım ona feda olsun deyin.
İsterseniz başını vurmasını huzursuzluğunu, memeyi vermeyince ağlamasını bir pedogoga sorun. Belki fen 2 yıl emzirin diyecektir.

1.5 yaşında köpek dişler ve azı dişler gelmeye başlar. Yani en beterleri. Ve o dönem bide ayrılık kaygısı başlar. Bunun yüzünden deli gibi meme bağımlısı olurlar.
Vermiyorum demeniz anca öfke nöbetine sebep olur. O esnada bişeyle dikkatini dağıtın. Dışarı çıkarın , oyun kurun.
Zamanla bu düşkünlük azalıyor

Öncelikle insanız ama kendini kontrol edebilen insanlarız . Aslında anlayınca bebeğini kizamiyosun. Şöyle ki bebeğinin diş dönemi ve 8-9. Aylardan sonra bir de 15-18. Aylar gibi ayrılık kaygısı dönemi daha var. Ayrıca nyine mental bir gelişim sürecine giriyor. Yani aslında bebeğin kendisiyle de baş etmekte zorlanıyo. Emmek ici boş olsa bile onu rahatlatır çünkü zaten artık kocaman yani sütün çok olsa bile onu doyurmaz. Bu konuda bina yeter vs gibi davranma. Seni anlıyorum çünkü çok zorlu bi bebek de bende var. Sadece içinde bulunduğu dönemin getirdiklerini yaşıyo. Eğer onu sen anlamaya calismazsan başka kimse anlamaz. Anne dışındakiler çok sevebilirler ama onu anlama konusunda bizim kadar yetenekli değiller.
Ben de bazen yılıyorum derin nefes alıyorum ondan korkuyo daha çok ağlıyor. Bazen o kadar yoruluyorum ki onu sakinlestirecek gücü bulamayıp birlikte ağlıyoruz. Ama onun gözünden bakarsak dünya bambaşka bizler onlar güvenli limanlariyiz üstelik onlara göre çok çok buyuguz yani kaslarımızı catmamiz ,sesimizi yükseltmemiz, hatta bizde olduğu gibi sadece derin nefes almamiz bile onları korkutabiliyo. Annelik baştan sona sabır

Ek gıdayı bu ara iyi alıyor alışkanlık olduğu için emiyor gibi geliyor bana evet dün gece yüzünü kapattı emdi ben off deyince ben de çok üzüldüm ama uyku sersemliği bi an boş bulundum, aslında bağırnıyorum ama yüz ifademle bi de off dememden anlıyor. Ama çok bunalıyorum bazen elimde olmadan oluyor. Keşke hiç kızmayan bi anne olabilsem, bazı günler çok sabırlı oluyorum gğn iöerisinde ne var bunda diyebiliyorum ama bazı günler cidden kızgınlığım belli oluyor ve yansıtmak beni çok üzüyor.

Bence yine sen doktorunuza danışın kilosuna vs bakıp biraz yol gösterir, size de dinç hissetmenizi için vitamin verir belki.Yorgunluktan bir anlık sinirlenmişsiniz kendinize çok da yüklenmeyin. Bunaldığınız, yorulduğunuzu dönemlerde yükünüzü hafifletecek birileri var mı çevrenizde?

Haklısınız evet dönemleri bu inanın bende öyle düşünüyorum ama bazen bunu bilsemde kpntrol edmiyorum evet bağırmıyoruö ama kaşlarım istemsizce çatılıyor bazende off diyorum ama etkilenince mahvoluyorum ne vardı yani diyorum keske demesen diyorum. Ama keşke kızsamda belli etmeme yeteneğim olsa en azından

Şu aralar annemler var ama işte ağlayınca annesi seni istiyor oluyorlar onlarda ki kızım kim olursa olsun ille de anne ya da baba olacak etrafında yoksa durmuyor. Güniçinde kendimi dinleyecek hiç vaktim olmuyor hele bu aralar baba olmayınca iki kat üzerimde istekleri inanın şikayetim yok ben aslında istekleeinden gocunmuyorum ama olmayan süt için her 10 dk bi çekiştirişince işte bu aralar ona kızıyorum

Bende dişten şüpheendim gece de uymayınca ama şişkinlik yok gibi. Evet öfke nöbetleei oluyor kafasını vuruyor yere geçen burnunu vurdu çok ağladı, kafasını vurmaması konusunda konuşmaya çalışıyorum olmuyor, bazen görmezden gelmeye çalışıyorum daha beter oluyor yani kontrol edemiyorum öfkesini

Baba biraz yükü hafifletir ondan bunaşmışsınız haklı olarak. Biraz sabır..

Olmaz falan demeyin istediginde verin. Cocuklar gercekten cok inatci olabiliyorlar. Benim kardesim 5 yasina kadar emdi annem ne denediyse olmadi sonra ruj sürmüştü tadi degisince daha da yaklasmamisti. Sevmedigi besinleri sürün uclariniza olmadi son cate olarak. Içinde bi yerlerde inatlasmis ki yemek yese dahi akli orada Sakin kalmaniz icin cok nedeniniz var. Ne guzel bir evlada sahipsiniz ve anne olmak isteyen binlerce kişi var. Eminim çocuğunuz da en kisa zamanda bırakacaktır. Sizde bugunleri annem gibi gülümseyerek animsayacaksiniz. Kiziniz bisey yaptiginda ben seni su yasa kadar emzirdim deme gücünüz olacak. Anneligin kutsalligi kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…