Örgü Sakallı ipten ördüğüm klozet takımım

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ben teşekür ederim canım.ya örgü yapmayı hiç bilmiyordum.oturdugum apartmanda bir komşum var saolsun ben hamileyken o kadar çok örgü ögrettiki.kızıma bir sürü ögrü yapmıştım.daha önce böyle bir sitenin oldugunu bilseydim yaptıgım örgüleri koyardım.ama geç kaldım:-) çünkü kızım şuan 1 yaşını geçti ve örgülerin hepsini giydi için koymanında bir anlamı kalmaz artık siteye.neyse artık canım ben senin şu klozet takımını yapacagım inşallah.

süpppeeer olmuuş eline sağlık valla bayıldıım ,,çok asil duruyo bikere benim evimde hem banyoya hemde yatak odamdaa vaaar çok hoş duruyoo hemde kolay.

arkadaşım klozetin paspasını nasıl kesimini yaptın tam açıklarmısın bana zzahmet olmazsa

süper walla bak şimdi gece gece ne olduysa bana :)) yarın gidip bir sakallı ip ve 9 numara şiş alıp öresim geldi örürüm ben bunuuuuuuuu :)) çok heveslendim gece gece.banyomdaki klozet takımımıda atmıştım almıycam örcem :)) ellerine sağlık süper olmuş güle güle kullan inşallahhhhh

çok begendimmmm rengini bilee bende taçtan sipariş vermiştim 75 tlyee:KK43:( örmeyi bilsem örcemddeee ellerine saglık

Çok şirin olmuş, ellerine sağlık.
Bizim evde de devamlı banyo paspası sorunu var malesef.
Malum, alıyorsunuz ve paspası daha ilk yıkamada kenarlarından sökülmeye başlıyor.
Anneme söyleyeyim de böyle birşey yapsın :KK9:

Arkadaşlar ben de sakallı ipten klozet takımı örmek istiyorum; ama nasıl öreceğimi bilmiyorum :KK43: İnternetten araştırdım, açıklamalardan hiçbir şey anlamadım desem yeridir... Kalın iple sakallı ipi karıştırmak gerekiyor mu? Kaç ilmek başlanıyor? Şişle mi yoksa tığla mı örülüyor? Klozet kapağına o ovallik nasıl veriliyor? Ne kadar ip gidiyor? Allah'ım ben ne kadar cahil bir insanım ya :KK43: İlgilenirseniz çoook sevinirim... :KK1:

Arkadaşlar ben de sakallı ipten klozet takımı örmek istiyorum; ama nasıl öreceğimi bilmiyorum :KK43: İnternetten araştırdım, açıklamalardan hiçbir şey anlamadım desem yeridir... Kalın iple sakallı ipi karıştırmak gerekiyor mu? Kaç ilmek başlanıyor? Şişle mi yoksa tığla mı örülüyor? Klozet kapağına o ovallik nasıl veriliyor? Ne kadar ip gidiyor? Allah'ım ben ne kadar cahil bir insanım ya :KK43: İlgilenirseniz çoook sevinirim... :KK1:

Size yardımcı olur mu bilmem ama bir konu buldum paylaşayım.

Sakallı ipten klozet takımı yapımı örnekleri
Sakallı ipten klozet takımı nasıl örülür
Sakallı ipten klozet takımı yapılışı anlatımlı
Sakallı ipten klozet takımı yapımı

Sakallı İpten Klozet Takımı Yapılışı

1 kg sakallı ip (zemin için )
150 gr dalı için
250gr çiçeği için
100 gr çiçeğin ortası için
Ve aynı tonlarda normal örgü ipi
sakallı ipimizle karıştırma için
7 numara şiş
Dikdörtgen zemini 80 ilmekle ; boy 100 cm,
en 65 cm örülür
Klozetin önündeki parça için 80 ilmekle başlanıp 65 cm
örüldükten sonra
kenarlarda 30 ilmek kalmak üzere ortadaki 20 ilmek
yuvarlak şekil vererek
kesilir 30 ilmek olan parçalar 15 cm örülür Klozetin
kapağı 10 ilmekle
başlanıp kenarlarda arttırılarak oval bir şekil verilir

Bittikten sonra kapağına bağlamak için aynı ipten
zincir çekilir Çiçeğin dalı
istediğiniz genişliğe ve boya
göre örülür Zemine dikilirken ortasına elyaf koyulur

$sakalli_klozet.jpg

Çiçeğin parçaları
3 ilmekle başlanır ve kenarlarda arttırılarak istediğiniz
boyda örülür Dikilirken
elyaf kullanılır Ortası yuvarlak örülür, altında elyafla
dikilirAltına kaymaz dikilir.

$sakallik_klozet_orme.jpg

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim... Bunları buluyorum internetten ama bazı şeyler kafamda şekillenmiyor :KK43: Başlayayım bakalım örmeye nasıl bir şey çıkacak ortaya... :KK43:

YAPILIŞI : Büyük paspasa 60 ilmek ve 8 numara şiş ile başlıyor ve bir yüzünü ters yani haroşa, bir yüzünüde düz örgü hazır klozet takımlarının boyu kadar örüyoruz.

Klozet altını 48 ilmek başlıyor ayırma yerine geldiğimizde iki kulakçık için yanlardan 17 ilmek bırakıyor ve ortada kalan 10 ilmeği kesiyoruz artan 4 ilmeğide iki taraftanda birer eksilterek boğaz oyuntusu veriyoruz. ve kulakçıkları da yeteri kadar ördükten sonra ilmekleri kesip bitiriyoruz.

Klozetin kapağı için 20 ilmekle başlıyoruz. Her sırada iki yandan 36 ilmek olana kadar arttırıyoruz ve yaklaşık bir karıştan az fazla ördükten sonra 20 ilmek kalana kadar ara ara her iki yandan oval olacak şekilde kesip bitiriyoruz . Etrafını bol zincirle dolanıyoruz lastik takma bölümü için.

YEŞİL YAPRAKLAR: 3 ilmek başlıyoruz. 23 ilmek olana kadar her sırada iki yandan artıyoruz.4 sıra artmadan düz örüyoruz. Her sırada iki yandan 3 ilmek kalana kadar eksiltiyoruz .

DALLAR: 12 ilmekle başlıyoruz. Büyük paspasın dalı için iki karıştan az fazla - klozet altının dalı içinse bir karıştan az fazla örüyoruz.

KIRMIZI ÇİÇEKLER: 5 ilmekle başlıyoruz. 23 ilmeğe kadar her sırada iki yandan artıyoruz. 6 sıra artmadan düz örgü yapıyoruz. Her ters yani haroşa olan tarafta iki yandan birer ilmek kesiyoruz. 10 ilmekle bitiriyoruz.

SARI ORTALAR: 10 ilmek başlıyoruz. 20 ilmek olana kadar her sırada iki yandan artıyoruz. 6 sıra düz örüyoruz artmadan. 10 ilmek kalana kadar her sırada iki yandan eksiltiyoruz.

1.NOT: Renkli dal,yaprak ve çiçekleri 3.5 numara şiş ve ince sakallı ip ile zemini 8 numara şiş ve kalın sakallı ipin içine aynı renk yün karıştırıp örüyoruz.

2. NOT: Örgünün üzerine çiçeği,dalını,yaprağını yerleştirirken vede dikerken içlerine birer parça elyaf koyarsanız pof pof kabarık oluyor ve daha hoş gözüküyor.

3.NOT: BU KLOZET TAKIMINI DAHA ÖNCEDE ÖRMÜŞ VE ÖLÇÜLERİ YAYINLAMIŞTIM. İLMEK SAYILARINDA NİYE FARKLILIKLAR VAR DİYEN ARKADAŞLARIMA YANIT OLARAK İPİN İNCE VE KALINLIK FARKINDAN VEDE KLOZET TAKIMININ BÜYÜKLÜĞÜNDEN KAYNAKLANIYOR...BİZ HANGİSİNİ KULLANACAĞIZ DİYORSANIZ BU SON ÖLÇÜLER KENDİ BANYOSUNA YAPANLAR İÇİN İDEAL ÖLÇÜLER...

alıntı...

$asd.jpg
$d04454caa6ca1d4953117e0a54a62984_1302003912.jpg

Vayy bee Hakkaten Mükemmel Birşey Buu yaa bayıldımm. Ellerinize Sağlıkk:KK16::KK16:

X