• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahur´da neler yenıyor sızın evınızde???

titaza

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
379
68
323
Almanya
selam arkadaslar sahurda ramazan boyu neler yenir sizin evlerinizde yani ben cok zaman sasiriyorum artik ne yesek diye genelde aksamdan kalan yemekleri yeriz ama artik degissin bu kural istiyorum ve sizlerden biraz tiyo almak istedim paylasirsaniz sevinirim

HERKEZE HAYIRLI RAMAZANLAR DILERIM :)) :56:

Selam canimm bende bunu dusunuyorum ama aklima sadece kahvaltilik seyler yemek geliyor.Yumurta tok tutuyormus diye duydummm :2:

Benim bu ramazanda sahur menüm bu;

Bir dilim yarım yağlı beyaz peynir
2-3 zeytin
1 tatlı kaşığı bal veya reçel
Haftada üç gün yumurta
3 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar
1 fincan çay veya bitki çayı
Salatalık domates,maydonoz,sınırsız ama yağsız olmak koşuluyla

Yarım saat veya bir saat sonra bir bardak tarçınlı süt veya şekersiz komposto..

Biz de kahvaltı tarzı düşünüyoruz, hem bu sıcakta yemek falan da gitmez sanırım :44:

Kendimi bildim bileli kahvalti ederiz biz
Yaninda bazen makarna, pizza, gozleme, yumurta, silor, krep, pogaca falan olur

kahvaltı tarzı seyler iyi gidiyor yemekler biraz agır kacabiliyor geceleri yumurta haslarım herzaman tok tutması acısından sahura kadar uyumadıgım icin artık istahlı oluyorum uykudan kalkınca insan zoraki yiyor ertesi gunde ac kalıyor calısanlar icin cok zor heleki sahurda yemeyip ertesi gun o aclıkta keske yeseydim onuda dedigim anlar cok oluyor:9:

Selam canimm bende bunu dusunuyorum ama aklima sadece kahvaltilik seyler yemek geliyor.Yumurta tok tutuyormus diye duydummm :2:
haşlanmışı denemeyin derim çünkü ağızda koku bırakıyor gün boyu :17: bende haşlanmış yumurta yerim diyordum ne güzel tok tutacak diye ama malesef yemicem :19:

en ideali kahvaltı diye düşünüyorum :) üstüne karpuz dondurma gibi şelerde yense güzel olur :) bunun yanında bol su tüketmek gerek malum yaz mevsimi :)

ben çorba yaptım mercimek çorbası iyi gider tok tutarrrr...:D

Bizdde hep kahvaltı tarzı yeriz.Malum havalar sıcak yemek ağır kaçıyo.Haşlanmış yumurta peynir zeytin domates salata.Diğer gün gözleme.Başka bi gün poğaça Börek milföy vs.Bi de annemden öğrendiğim ve çok sevdiğim bi tat var onu da anlatim size belki hoşunuza gider yapmak istersiniz :1: Fırından aldığınız pidelerin arasını açın peynir veya istediğiniz bi harç herneyse kaşar da olabilir koyun ve kapatın Teflon tencereye az yağ koyun ve aynı gözleme yapar gibi altlı üstlü kızartın.Immmmm yeme de yanında yat valla ben bayılıyorum :27:

ben de çorba yaptım. yanına kahvaltılık ve meyveler koyuyorum.
yaz olduğu için yemekte sorun yokta su isteği oluyor.

Çocukken hatırlıyorum kahvaltıdan ziyade akşamdan kalan yemek olurdu sahurda.
Şimdi kahvaltı yapıyoruz,yanına karpuz,üzüm gibi mevyeler.

en güzeli kahvaltı..yemek biraz ağır kacabiliyo(sabah kalktığımda mide bulantısı yapıyo bende) börek,komposto,makarna,gözleme.. bence hem tok tutan hem rahatsızlık vermeyen yiyecekler..

Canım biz genelde kahvaltı yapıyoruz yanına börek falan yemek yemiyoruz çünkü hem rahatsız ediyor hemde çok susatıyor sanki

Back