Selam kızlar azimliyim yeni tarifimle sizlerleyim.kazanacağımipek düşünmüyorum çünkü karidesi herkes tercih etmiyor ama yine de bir tarifim bulunsun İstiyorum Şimdiden herkese
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2075180
malzemeler
1 kilo karides
4 yemek kaşığı tereyağı tuz
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber
Yapılışı
Karidesleri genelde taze olarak balıkçılardan olmanızı tavsiye ederim ben taze olarak zamanında alıp ayiklayip yada ayıklatip dondurucuya kaldırıyorum hazır dondurulmuş ürünler de aynı lezzeti almıyorsunuz tavsiye etmem Öncelikle kardeşlerimize sudan geçirip süzgeçe bırakıyoruz ki üzerinde su derece kalmasın çünkü üzerinde su olursa tereyağ ile birlikte sulanma yapıyor ocak üzerine geri kısmına Sahanimizi ön kısımdaki ocağada wok tavamizi yerleştiriyoruz tereyağlı 2 kısmı da bölüştürüyoruz
Eki Görüntüle 2075181
arka Ocak'taki sahaanımızin ocak yanma seviyesi en düşük oluyor Wok tavamızın ki en yüksekte soteler gibi karidesleri kizgin tereyginin uzerine koyuyoruz
Eki Görüntüle 2075182
karidesler kuculmeye baslayinca toz biber kirmizi biber tuz ekliyoruz.sevenler icin kekikde eklerseniz enfes olur.
Eki Görüntüle 2075184
sicak sicak sahanin icine koyup cizirdarken servis ediniz masaya.
Afiyetttt olsun.
Eki Görüntüle 2075185
Eki Görüntüle 2075187
Eki Görüntüle 2075188
Kizlar su urunleri genelde nasil pisirirseniz pisirin sert kokan urunlerdir yemekten sonra siz mutfagi toparlarken bos bir tavaya su sirke koyup kaynatirsaniz kokuyu aza indirgiyor.